اهمیت طرح انتقال آب خلیج فارس به مناطق مرکزی

کد خبر: ۵۰۱۸۸۲
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸ 20 May 2015
|
9681 بازدید
|
۴
نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در مناطق مرکزی کشور گفت: در شرایط  خشکسالی تنها راهکار این است در اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس به مناطق مرکزی سرعت ایجاد شود  .

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایلنا ضمن تاکید بر اهمیت بهره برداری از آب های آزاد بمنظور تامین نیاز کشور گفت : مسوولان در تمامی دولتها مدتهاست از انتقال آب دم می زنند اما اینکه همتی برای انجام این مهم از سوی دولتها شاهد باشیم، نبودیم .

شهباز حسن پور بیگلری در عین حال افزود: با وجود موانع بسیار دو شرکت معدنی چادرملو و گل گهر بانی اجرای طرح بزرگ انتقال آب از خلیج فارس به مناطق مرکزی ایران شده اند ، اما این دو شرکت را آنچنان درگیر مسائل حاشیه ای و فشارهای مالی قرارداده اند که اجرای این طرح را تحت الشعاع قرارداده است .

وی با اشاره به بودجه محدود دولت در بخش عمرانی گفت: هیچ کس نمی تواند منکر این مهم شود که دولت توان اجرای طرح بزرگ انتقال آب از خلیج فارس را ندارد و اگر خشکسالی ادامه داشته باشد، نه تنها اشتغال در صنعت و کشاورزی تهدید می شود، بلکه دولت باید خسارتهای خشکسالی و نبود آب را به کشاورزان بدهد و شاهد از بین رفتن صنایع باشد. بنا بر این عاقلانه ترین کار آن است که از توان مالی دو معدن بزرگ چادرملو و گل گهر استفاده شود. و حتی از سرمایه گذاران دیگر دعوت و البته حمایت کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه اقدام گل گهر و چادرملو برای آبرسانی از خلیج فارس به دشت مرکزی ایران را اقدامی فداکارانه دانست و گفت: تنها بخشی از آب این طرح صرف استفاده در این معادن می شود و بخش قابل توجهی صرف توسعه منطقه و کشور خواهد شد که بی شک این یک طرح ملی است.

شهباز حسن پور بیگلری همچنین با تاکید بر اهمیت معادن گل گهر و چادرملو و تاثیری که بر اقتصاد و توسعه کشور دارند، گفت: به جای آنکه دایم از این دو معدن بخواهیم بهره مالکانه را به دولت بپردازند و آنها را تحت فشار قرار دهیم، بهتر است مدیریت چادرملو و گل گهر را تشویق کنیم تا جهت تسریع انتقال آب از خلیج فارس به استانهای خشک کشور که در معرض آسیب های محیط زیست قرار گرفته اند، نهایت تلاش خود را به عمل آورند و آن بخش از توان مالی شان را به این پروژه اختصاص دهند.

نماینده سیرجان با تاکید بر اینکه اگر فشارهای مالی به این دومعدن افزایش یابد، اشتغال دهها هزار نیروی کار با چالش رو به رو می شود گفت: در این صورت نه تنها آبی از خلیج فارس منتقل نمی شود، بلکه صنایع بزرگ کشور در معرض تهدید قرار می گیرد.

حسن پور با یادآوری اینکه معدن بزرگ گل گهر در حوزه انتخابیه سیرجان قرار دارد و از نزدیک در جریان تلاشهای این معدن و به تبع آن چادرملو قرار دارد گفت: با توجه به تلاشهایی که از سوی مسوولان این معادن شاهد هستیم، باید بگویم که متاسفانه دست هایی در کار است تا برای این معادن مشکل تراشی کند و از هر وسیله ای برای رسیدن به اهدافشان استفاده می کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
آب شور دریا به چه درد زمین های کشاورزی می خوره
سید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
آیا کناره های خلیج فارس و دریای عمان سرسبز است؟ فرض کنید آب خلج فارس یا دریای عمان را هم بیاورید وسط کویر حداکثر اینکه آنجا مثل ساحل یمن یا چابهار شود که بازهم خشک است . این دیگر مسئله تخصصی آب و هوانیست که آبهای مناطقه حاره بخار می شود و در عرضهای بالاتر بصورت باران می بارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
نمیشه آب خلیج فارس را به کویر مرکزی هدایت کرد ؟ اولا -بلاخره از یکجا دیگه می زنه بیرون شاید شیرین شد دوما -منطقه که مرطوب و معتدل میشه سوما - طبیعت هم تحت تاثیر قرار می گیره ووو .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۰
این فکر بسیار خوبی است . ما که نفت و گاز را توی لوله میتوانیم تا اروپا ببریم چرا نتوانیم آب را با لوله از خلیج همیشه فارس تا هر کجا توی این میهن ببریم. مشکل کجاست؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟