بازدید 38367
۷

اظهارات تند وزرای خارجه انگلیس و فرانسه همزمان با سفر ظریف

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بامداد امروز به منظور دیدار و گفت‌وگو با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه 3 کشور اروپایی عضو 1+5 راهی لوکزامبورگ شد.
کد خبر: ۵۱۱۰۲۵
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱ 22 June 2015

دهم تیر ماه پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو است که هشت روز به پایان آن وقت باقی مانده است. این در حالی است که هشتمین دور مذاکرات در راستای ادامه نگارش پیش‌نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از روز چهارشنبه 27 خرداد ماه در وین در جریان است.

به گزارش «تابناک»، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بامداد امروز به منظور دیدار و گفت‌وگو با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه 3 کشور اروپایی عضو 1+5 راهی لوکزامبورگ شد. قرار است ظریف با موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان و لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه دیدار و در خصوص آخرین روند مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو کند.

سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران نیز که در وین حضور دارند نیز وین را ترک و در لوکزامبورگ به ظریف می‌پیوندند، ولی مذاکرات کارشناسی در وین در جریان است.

قرار است محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با وزرای خارجه سه کشور اروپایی و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت و گو کند که برخی از وزرای خارجه این کشورها پیش از این دیدار به طرح دیدگاهی خودشان پرداخته اند.

فابیوس: توافق جامع باید قابل راستی آزمایی باشد

«لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه گفت هنوز مشخص نیست که آیا قدرت‌های جهانی می‌توانند تا ضرب الاجل 30 ژوئن [9 تیر] درباره برنامه هسته‌ای ایران به توافق برسند یا خیر.وی در گفتگو با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی که خواستار «موضعی سخت» در قبال توافق با ایران شده تا از توافقی بد جلوگیری شود، گفت: ما باید به‌شدت استوار باشیم، در مرحله‌ای که ما هم اکنون قرار داریم، هیچ چیز هنوز مشخص نیست.

وزیر خارجه فرانسه افزود: ما معتقدیم باید بی‌نهایت قاطع باشیم و در صورتی که قرار است به توافقنامه‌ای دست یابیم، این توافقنامه باید محکم باشد، به این معنی که باید قابل راستی آزمایی باشد.فابیوس هشدار داد: در غیر این صورت این خطر وجود دارد که منطقه وارد مسابقه‌ای تسلیحاتی شود «زیرا به توافقنامه اعتمادی نخواهد بود و هرکس تلاش خواهد کرد به سلاح هسته‌ای مسلح شود».وی همچنین گفت که روز دوشنبه با محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود دیدار می‌کند تا دریابد ایران در آستانه دور نهایی مذاکرات چه موضعی دارد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در خلال مذاکرات با لوران فابیوس»، وزیر خارجه فرانسه در خصوص احیای روند سازش، بار دیگر پرونده مذاکرات ایران و 1+5 را روی میز گذاشت.بر اساس گزارش رویترز، نتانیاهو در این دیدار خطاب به فابیوس گفته: «محکم بایستید و از یک توافق بد جلوگیری کنید.»

وزیرخارجه انگلیس: ایران باید انعطاف بیشتری از خود نشان دهد

وزیر خارجه انگلیس نیز در آستانه دیدار با وزیر خارجه ایران گفت که تهران باید در مذاکرات هسته ای انعطاف بیشتری از خود نشان دهد.هاموند همچنین گفت که مذاکراتی جدی میان ایران و گروه 1+5 در جریان است، باید دید آیا در طول هفته آینده و بعد از آن پیشرفتی حاصل می‌شود.

هاموند در بدو ورود خود به محل نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ، در واکنش به سوالی درباره اینکه آیا تا ۳۰ ژوئن به توافق دست خواهین یافت یا خیر نیز گفت: باید ببینیم که شرایط چگونه است اما سخت تلاش میکنیم تا به آن برسیم.

روس ها: علاقه ای به طولانی شدن مذاکرات نداریم

همچنین در حالیکه برخی گزارش‌ها حاکی از احتمال تمدید دگرباره مذاکرت است، سرگی ریابکوف، مذاکره کننده ارشد روسیه،‌ روز گذشته (یکشنبه) با بیان اینکه "علاقمند به طولانی شدن مذاکرات نیستیم" اظهار داشت: «تأکید می‌کنم که تبدیل مذاکرات به بازی‌های سیاسی و مانورهای تاکتیکی، اقدام بسیار نادرستی خواهد بود.»

واکنش آمریکا به طرح مجلس در رابطه با توافق هسته ای

درحالی مذاکرات در سطوح مختلف کارشناسی در دو زمینه سیاسی و فنی با شدت ادامه دارد که یک مقام آمریکایی به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص کلیات طرح صیانت از دستاوردهای هسته‌ای، واکنش نشان داد.به نوشته سایت شبکه «بلومبرگ»، این مقام وزارت خارجه آمریکا که خواسته نامش فاش نشود، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است که واشنگتن با توافقی که در آن دسترسی‌ها و اقدامات شفاف‌ساز لازم برای ارزیابی کامل برنامه هسته‌ای ایران لحاظ نشده باشد، موافقت نخواهد کرد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز یکشنبه کلیات طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهای هسته‌ای را با رأی بالایی به تصویب رساندند. مقام آمریکایی مورد استناد بلومبرگ مصوبه مجلس را تصمیمی اولیه توصیف کرده و گفته است که هنوز تا تصویب نهایی این طرح و تبدیل آن به قانون فاصله وجود دارد.

عراقچی: اختلافات در بعضی مسائل جدی تر است

«سید عباس عراقچی» که پیش از پرواز به مقصد لوکزامبورگ در گفتگوی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در وین سخن می گفت ،‌ افزود: متن مربوط به توافقنامه ، متن پیچیده ای است و ابعاد مختلفی هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ حقوقی و از همه مهمتر به لحاظ سیاسی دارد. باید بررسی های کاملی روی آن صورت گیرد. این کار ابتدا در سطح کارشناسان سپس در سطح معاونان انجام می شود.

وی ابراز امیدواری کرد: اگر خداوند کمک کند در روزهای آینده اختلافات کمتر شود و به متن واحدی دست یابیم. با این حال اختلافات در بعضی مسایل جدی تر است و به بررسی های بیشتری احتیاج دارد و امیدواریم امروز در جریان ملاقات وزرای امور خارجه بحث بیشتری در خصوص چند موضوع کلیدی مورد اختلاف صورت گیرد.


14:30  ظریف در ساعت 12:30 به وقت لوکزامبورگ (15 به وقت تهران) با «فرانک اشتان مایر» همتای آلمانی گفت‌وگویی دوجانبه خواهد داشت.وی ساعت 16:30 به وقت محلی با «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه دیدار می‌کند.رایزنی با سه وزیر خارجه اروپایی عضو 1+5 و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعت 17:30 برگزار می‌شود و پس از آن ظریف با فیلیپ هاموند همتای انگلیسی خود دیدار می‌کند.


14:40 فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، می‌گویدقصد دارد امروز (دوشنبه) درباره برنامه هسته‌ای ایران با وزرای خارجه ایران، انگلستان، فرانسه و آلمان گفتگو نماید. موگرینی گفت: "در پایان نشست شورای امور خارجی دیداری اینجا خواهیم داشت. من ریاست نشست با ظریف، وزیر خارجه ایران، و سه همکاری اروپایی یعنی آلمان، فرانسه و انگلستان را بر عهده خواهم داشت تا مهمترین مسائل باقیمانده هسته‌ای را در حالی که وارد مرحله پایانی مذاکرات هسته‌ای می‌شویم، مورد بحث قرار دهیم."


15:00 وزیر امور خارجه کشورمان پس از ورود به لوکزامبورگ گفت: همه طرف های مذاکره کننده از زیاده خواهی و ادعاهای خارج از چارچوب های بین المللی خودداری کنند تا دستیابی به توافق ممکن شود.محمد جواد طریف درباره روند نگارش متن توافقنامه نهایی هسته ای با اشاره به تلاش تیم مذاکره کننده ایران بعد از گفتگوهای لوزان گفت: همچنان اختلافاتی باقی مانده است که برخی فنی و برخی هم سیاسی است. با این حال تلاش می کنیم در اولین فرصت کار را به اتمام برسانیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با تاکید بر اینکه اهمیت دستیابی به توافق خوب و مناسب بیشتر از چند روز دیر یا زود شدن است به دیدارهای امروز خود در لوکزامبورگ اشاره کرد و گفت: در ملاقات با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای امور خارجه سه کشور آلمان ، فرانسه و انگلیس درباره آخرین وضعیت مذاکرات و چگونگی دستیابی به توافق نهایی و ضرورت اقدام مشترک برای اینکه کار در آینده امکان پذیر شود، گفتگو خواهد کرد.

ظریف افرود: در دیدارهای امروز درباره موضوعات منطقه ای از جمله بحران یمن و اوضاع سوریه و افراطی گری در منطقه گفتگو خواهیم کرد.


15:02محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که بامداد امروز دوشنبه به منظور گفت‌وگو با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سه وزیر خارجه اروپایی عضو 1+5 راهی لوکزامبورگ شد، دقایقی قبل با «فرانک والتر اشتاین مایر» همتای آلمانی خود به گفت‌وگو نشست.


15:35 سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه ابراز امیدواری کرد ایران و گروه موسوم به 1+5 بتوانند تا ضرب‌الاجل 30 ژوئن (9 تیر) به توافق هسته‌ای دست یابند.«مارتین شفر» در جریان کنفرانس خبری گفت: «ضرب‌الاجل مذاکرات هسته‌ای با ایران نزدیک است، اما امیدواریم که بتوانیم به آن پایبند بمانیم.»

16:18 سخنگوی وزارت خارجه آلمان در کنفرانس خبری امروز (دوشنبه) خود به این مسئله اشاره کرد که مهلت باقیمانده تا 30 ژوئن برای دستیابی به توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی اندک است.مارتین شافر در کنفرانس خبری خود گفت: مهلت کم است و 8 روز دیگر زمان بسیار زیادی نیست.

16:45 نوذر شفیعی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص مذاکرات هسته‌ای گفت: قرار بود مذاکرات پشت درهای بسته باشد، ولی آنچه به بیرون درز می‌کند، بحث بر سر لغو تحریم‌ها، جلوگیری از ممنوعیت تحقیق و توسعه و بحث بازرسی از سایت‌های غیرنظامی است.


تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۵۲
انتشار یافته: ۷
همانطور که قبلا هم گفتم، اینها همه و همه ترفند های گفتار سیاسی هست که به نتیجه ی دلخواه خود با اینگونه ایجاد استرسهای روحی به نتیجه برسند. آنها نیاز من به این توافق هستند و حتی ولع دارند، منتها موقتا و برای تاثیرگذاری بیشتر، این ولع خودشان را پنهان میکنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۱
ميشه بگيد چه نيازي دارند؟
نجی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۱
اگر اعتقاد راسخ به "مرگ بر آمریکا" داشته باشیم همه چیز درست میشه.
ما مگه چی کار کردیم که اینها انقدر به ما شک دارن
والله هیچ کجای دنیا حتی ژاپن که از آمریکا دوتا بمب دریافت کرد انقدر آمریکا و غرب نسبت به مسئله هسته ای ژاپن سخت نگرفتند که مبادا ژاپن بخواد تلافی کنه
نمیدونم چیه زوره . تحمیل . تحقیر چیه فقط خدا میدونه
کجاش تند بود؟
همون طرح مجلس رو دولت عملی کنه همه راضین
برداشته شدن تمام تحریم ها ضمن حفظ حقوق هسته ای ملت
هر چقدر اونها نیاز دارند ما هم نیاز داریم.
برچسب منتخب
# مسعود پزشکیان # نتایج انتخابات # تنفیذ حکم ریاست جمهوری # انتخابات ریاست جمهوری