فشار «ترکیه» بر «النصره» برای اعلام جدایی از «القاعده» در سوریه

کد خبر: ۵۱۱۳۰۸
|
۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵ 23 June 2015
|
1857 بازدید
برخی خبرها از این مسئله حکایت دارد که ترکیه به سرکرده‌های «جبهه النصره» فشار وارد می‌کند تا از گروه تروریستی «القاعده» اعلام جدایی کنند.

به گزارش «تابناک»، برخی از منابع خبری از درخواست ترکیه از گروه تروریستی «جبهه النصره» برای جدایی از تروریست‌های «القاعده» خبر می‌دهند.

روزنامه فرامنطقه‌ای «الحیات» که تحت حمایت عربستان سعودی است به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که مناقشات و جنگ لفظی میان عناصر گروهک تکفیری جبهه النصره افزایش یافته است و ترکیه نیز بر آنها اعمال فشار می‌کند که از گروه تروریستی القاعده اعلام جدایی کنند.

به گزارش این روزنامه، سرکرده‌های گروهک تروریستی جبهه النصره از این مسئله آگاه هستند در صورتی که از القاعده اعلام جدایی کنند چه هزینه‌های گزافی باید بپردازند. از این روی «الجولانی» که چندی پیش با شبکه قطری «الجزیره» مصاحبه کرد بیعت خود با «ایمن الظواهری» سرکرده گروه القاعده را اعلام کرد.

بنا بر این گزارش، اگر ظواهری می‌دانست که این اقدام به سود این گروه است ممانعت نمی‌کرد ولی رهبران بین‌المللی این گروهک به شاخه خود در «شام» توجهی ندارند و بر این باورند که دیگر پایبندی به اتحاد القاعده ممکن نیست. ولی ظواهری می‌داند که جدایی النصره از القاعده به سود داعش خواهد بود و در صورتی که النصره خود را یک گروه سوری بداند هزاران تروریست خارجی دیگر در این گروه جایی نخواهند داشت؛ این در حالی است که تروریست‌های خارجی عنصر برتری این گروه و علت انسجام آن هستند.

الحیاة در پایان تأکید کرد، فشارهای ترکیه به النصره همزمان با ایجاد گروه «جیش الفتح» است؛ گروهی که آنکارا سعی دارد آن را به عنوان یک قدرت سوری در شمال این کشور جلوه دهد، و النصره نیز یکی از تشکیلات اصلی آن است.

آنکارا می‌داند که گنجاندن النصره - به عنوان یکی از شاخه‌های القاعده- در لیست تروریسم از سوی آمریکا سبب خواهد شد که پذیرش بین‌المللی و منطقه‌ای از گروه تروریستی جیش الفتح سلب شود.

ظاهرا گِره النصره در جنوب سوریه باز شده است؛ منطقه‌ای که آنکارا در آن نفوذ قابل توجهی ندارد و این مسئله نیز شکست ائتلاف ترکیه و قطر را در تکرار تجربه تشکیل جیش الفتح تفسیر می‌کند.

جیش الفتح، گروهی است که چند ماه گذشته در نتیجه توافق موقت ترکیه، عربستان و قطر، و از اتحاد مقطعی جبهة النصره با چندین گروهک کوچک مسلح دیگر در سوریه تشکیل شد و نتیجه آن تصرف ادلب و شهرهای اطراف آن در شمال غرب سوریه بود.


فارس
اشتراک گذاری
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟