![](http://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1390/12/8/140448_522.jpg)
شهرداری میگوید بعضی در آستان قدس به دنبال تغییر کاربری باغات آستان قدس هستند، اما آستان قدس در پاسخ مدعی است با جواز و پروانه شهرداری و پرداختهای قانونی به این سازمان، کاربری را تغییر داده است؛ پرداخت هایی سنگین و میلیاردی!
به گزارش «تابناک»، هنوز ابعاد پرونده تخلفات شرکت پدیده کامل مشخص نشده و مشهدی ها از شوک این تخلفات اقتصادی بیرون نیامدهاند که اختلافات بر سر پروژه ساخت و ساز بزرگ «مشهد مال» و اخباری که پیرامون آن شنیده میشود، نویدبخش روزهای پر ابهام جدیدی برای ساکنان دیار خراسان رضوی است.
در مصاحبه اخیر قائم مقام تولیت آستان قدس با یک خبرگزاری، نکاتی مطرح شد که برخی کلی است و برخی جزئی و قابل پیگیری. برای روشنتر شدن موضوع نخست باید اظهارات نایبرئیس شورای اسلامی شهر مشهد را مرور کرد.
محمدکمال سرویها، 23 خردادماه در یک نشست خبری با موضوع «ساختوسازها در ارتفاعات جنوبی مشهد» گفته بود: از آنجا که آستان قدس رضوی به دنبال درآمدزایی برای خود بود، عدهای در درون این نهاد در گذشته تلاش کردند باغات متعلق به آستان قدس تغییر کاربری پیدا کنند؛ حتی پیشنویس این طرح هم در کمیسیون ماده ٥ تأیید شده بود و در صورت تصویب در شورای عالی شهرسازی نهایی میشد.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس و مجموعه مدیریت شهری در مقابل این اقدام ایستادند و مقاومت خوبی شکل گرفت، گفت: در حال حاضر هیچ باغی در کلانشهر مشهد نمیتواند تغییر کاربری پیدا کند.
از سوی دیگر، قائم مقام تولیت آستان قدس درباره زمین موقوفه «مشهد مال» اظهار میکند: بر اساس مدارک و مستندات قانونی خود، همین آقایان (شهرداری مشهد) تقاضاهای جابجایی کاربری را امضا کردهاند. شهرداری پول هنگفتی برای خرید زمینی دیگر و ساخت فضای سبز از پروژه مشهد مال دریافت کرده است. مگر دو نفر از افراد شورای شهر عضو کمیسیون ماده ۵ نیستند؟ چرا در آن زمان صدای شورای شهر بلند نشد؟ مگر این نمایندگان گزارش و صورتجلسات کمیسیون را به سایرین ارائه نکردهاند؟ اصلاً مگر ساخت و سازی که انجام شده بدون اخذ پروانه انجام شده؟ اگر غیرقانونی بوده و مطابق با کاربری نبوده، چرا پروانه صادر کرده اند؟
عزیزی ادامه داد: برای این پروژه قبل از هر چیزی از شهرداری مجوز گرفته شده است. برای تأمین کسری فضای سبز ۵۵۰ میلیارد ریال و برای صدور پروانه ساخت هم ۱۱۰۰ میلیارد ریال پول از پروژه گرفته شده پروانه داده است. چرا از عدم اجرای این وظیفه شهرداری پرسیده نمیشود و امروز این حرف و حدیثها مطرح است؟
البته باید از شهرداری مشهد پرسید، با چه معیاری محاسبه ارقام بالا انجام شده است؟ شهرداری میتواند در همان منطقه فضای سبزی را جایگزین زمین حدود 78 هزار متر مربعی مشهد مال کند؟
اگر این مبالغ بابت تأمین کسر فضای سبز (550 میلیارد ریال) و هزینه صدور پروانه (1100 میلیارد ریال) جمع شده و تقسیم بر متراژ زمین پروژه (78 هزار متر مربع) شود، عدد 2 میلیون و 110 هزار تومان! به دست خواهد آمد؛ مبلغی که آستان قدس رضوی ـ به گفته قائم مقام محترم آن ـ برای تغییر کاربری به شهرداری پرداخته است!
شاید اشاره خلیل موحد هم به همین موضوع باشد. این عضو شورای شهر مشهد پیشتر و در مصاحبههای متعدد درباره «مشهد مال» گفته بود: متأسفانه در گذشته تغییر کاربری که شده و مجوزی که کمیسیون ماده ۵ داده، تقریبا تعجبانگیز است، ولی در عین حال که مجوز داده شده، حقوق بسیاری از شهر ضایع شده است؛ یعنی وقتی مجوز داده شده، آن حقی که باید گرفته شود، در برابر ضایع شدن حق شهر هم اخذ نشده است.
به گفته موحد آستان قدس رضوی ۲۸ قطعه زمین دارد که کاربری فضای سبز دارند و این ۲۸ زمین تنفس گاه های شهر هستند.
بدین ترتیب میتوان دریافت که چرا مشهدمال پروژهای پر ابهام است و چگونه افشاگری های اخیر صورت گرفته، ابعاد تخلفات رخ داده درباره آن را وسعت داده و از مشهدمال، نمونه ای بارز در تخلفات عمرانی ساخته؛ تخلفاتی که در آن رد پای نهادهای بسیاری، از آستان قدس گرفته تا شهرداری، تا کمیسیون ماده پنج، شورای شهر و... را میتوان دید.
لازم به ذکر است «
تابناک رضوی» نیز بیش از یک ماه است درخواست مصاحبه با قائم مقام و نیز معاون اماکن متبرکه حرم رضوی را به روابط عمومی آستان قدس رضوی داده که هنوز محقق نشده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.