اتصال 7 بانک کشورمان به سوئیفت؛

گشایش‌ سوئیفت‌ برای‌ بانک‌های‌ ایرانی‌ قطعی‌ شد؟

بعد از مدت‌ها که بانک‌های ایرانی با مشکل نقل و انتقالات پول به دلیل قطع شدن سوئیفت در ایران مواجه بودند، حال معاون بانک مرکزی می گوید که سوئیفت برای برخی بانک‌های خصوصی باز شده است، ضمن اینکه هم اکنون بانک ایرانی به سامانه سوئیفت متصل هستند.
کد خبر: ۵۱۶۲۷۰
|
۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۹ 11 July 2015
|
18306 بازدید
بعد از مدت‌ها که بانکهای ایرانی با مشکل نقل و انتقالات پول به دلیل قطع شدن سوئیفت در ایران مواجه بودند، حال معاون بانک مرکزی می گوید که سوئیفت برای برخی بانک‌های خصوصی باز شده است، ضمن اینکه هم اکنون بانک ایرانی به سامانه سوئیفت متصل هستند.

به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم، تجارت جهانی به سرعت رشد کرد و شکوفا شد. به موازات آن هم، حجم عملیات بین‌المللی بین بانکی هم گسترش یافت اما رعایت نکردن استانداردهای بین‌المللی در محاورات بین بانکی باعث آشفتگی در پرداخت‌های بین‌المللی و افزایش هزینه‌های بانکی شده بود. از این رو در اوایل دهه ۱۹۶۰ حدود ۶۰ بانک بزرگ اروپایی و آمریکایی به صرافت افتادند که پیام‌های بین بانکی را به نحوی طرح‌ریزی و استاندارد کنند که اتوماسیون سیستم بانکی بین‌المللی را به همراه داشته باشد.

در نهایت، در ماه می‌۱۹۷۳ سوئیفت با عضویت ۲۳۹ بانک از ۱۵ کشور در شهری در نزدیکی بروکسل پایتخت کشور بلژیک تأسیس شد. در این میان اما این شبکه جهانی نقل و انتقالات تصمیم گرفت که به دلیل مسائل و مشکلات ناشی از تحریم ها، از ٢٥ اسفندماه ٩٠، ارایه خدمات ارتباطی به بانک‌ها و موسسات مالی ایرانی که موضوع تحریم اتحادیه اروپا هستند را قطع کند.

درست ٥٥ روز بعد از تحریم بانک مرکزی از سوی اتحادیه اروپا. دو روز بعد بود که سوئیفت قطع خدمات خود را به بانک‌های ایرانی آغاز کرد و این‌گونه بود که تبادلات رسمی ارزی میان ایران و دنیا، به کانال غیررسمی وارد شد. از آن روز تا امروز هم این قطع ارتباط هزینه‌های فراوانی به اقتصاد ایران وارد کرده است.

البته در بیش از یک‌سال گذشته که مذاکرات ایران با ١+٥ وارد فاز جدیدی شده، هر زمان که طرفین به توافقی نهایی نزدیک‌تر شدند، اولین چراغ امیدی که روشن شده، لغو تحریم سوئیفت و بازگشت ایران به شبکه بانکی بین‌المللی است.

بر همین اساس ‌سال گذشته هم وقتی شمارش معکوس برای پایان ضرب‌الاجل سوم آذر آغاز شد، امیدها برای بازگشت ارتباط با این شبکه بین بانکی قوت گرفت، این امیدواری‌ها آنچنان موثر بود که بورس اوراق بهادار، رونق مضاعف گرفت.

البته در آن روزها نتیجه مذاکرات تنها تمدید مذاکرات تا تیرماه ‌سال ٩٤ بود، به همین علت همه منتظر ماندند تا شاید در ‌سال جدید گره از کار اقتصاد کشور باز شود. به این ترتیب طبیعی است وقتی مذاکرات لوزان به یک بیانیه مشترک ختم شده، احتمال بازگشت ارتباط بانک‌های ایرانی با همکاران خارجی‌شان افزایش یابد.

در این میان معاون بانک مرکزی به تازگی اعلام کرده است که برخی بانک‌های خصوصی به شبکه سوئیفت پیوسته اند که در همین رابطه، نام بانک‌های دی، سامان، پاسارگاد، پارسیان، خاورمیانه و دو بانک دولتی مسکن و کشاورزی به چشم می خورد.

اتصال مجدد ایران به این سیستم جهانی، نشان از برگشت آهسته بانک‌های ایرانی به جامعه بانکی جهانی است و این امکان را به بانک‌ها و شرکت‌ها می‌دهد که بتواند پیام خود را به دیگر بانک‌ها در چارچوبی مطمئن برساند.

این اتصال مجدد به سوئیفت، سهولت فنی برای بانک‌های ایرانی خواهد داشت و نشان مثبتی برای بانکداران چه در ایران و چه خارج از ایران است که درهای بسته بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی به آهستگی در حال باز شدن است.

در این میان، رقابت بانک‌های خارجی برای حضور در اقتصاد ایران آغاز شده است و در اولین اظهارنظر رسمی معاون امور ارزی و بین‌الملل بانک ملی ایران اعلام کرده، مکاتبات و ارتباط اولیه بانک‌های اروپایی با بانک‌های کشور پس از بیانیه سوئیس آغاز شده و حتی قرار بر این شده که یکی از بانک‌های اروپایی مذاکرات اولیه‌ای را با برخی از بانک‌های ایرانی داشته باشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟