تاملی بر تداوم سایه فیلترینگ بر سر نرم افزار محبوب ایرانیان؛

چرا حضور پر رنگ مسئولان و نهادها در تلگرام نتیجه عکس داد؟!

به راستی چرا مسئولان تلاش نمی‌کنند دست کم این گونه به عموم القا نکنند که حضور انبوه رسانه ها و سایت های مجاز، اشخاص سرشناس و مورد تأیید، نهادها و ارکان کشور و... در این نرم افزار در قیاس با برخی افراد غرض و مرض دار، قابل اغماض است و می‌بایست به چوب این عده قلیل، جمع کثیر دیگر را هم راند؟
کد خبر: ۵۴۴۱۴۱
|
۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۴ 03 November 2015
|
8186 بازدید
اینقدر خبر فیلترینگ و عدم فیلترینگ تلگرام منتشر شده که می‌توان آن را رکوردی بی همتا به حساب آورد و از این بابت که هنوز نمی‌دانیم پایان ماجرای این نرم افزار چه خواهد شد، به مسئولان تبریک گفت!

به گزارش «تابناک»، نرم افزار ارتباطی تلگرام آنچنان در جامعه جای خود را باز کرده که گاه احساس می‌کنیم زیادی به آن وابسته شده‌ایم و نتیجه می‌گیریم که می‌بایست در استفاده از آن برخی جوانب را رعایت کرده و حساب شده تر عمل کنیم اما همه می‌دانیم که این دغدغه ها در قیاس با دغدغه بزرگ تری در این باره، هیچ اند.

مدتهاست که ابهام درباره سرنوشت این نرم افزار، ذهن بسیاری از کاربران پرشمار تلگرام در ایران را به خود درگیر کرده است، تا جایی که تأکید مسئولان مبنی بر اینکه برنامه ای برای فیلتر کردن این نرم افزار ندارند هم نتوانسته بود، نگرانی ها در این باره را رفع نماید و هر روز مطالبی درباره فیلترینگ قریب الوقوع تلگرام دست به دست می‌چرخید.

البته همه اینها تا پیش از افزودن امکان ساخت کانال در این نرم افزار بود و همه بحث ها به برخی موج سازی های مخرب در امثال تلگرام یا امکان ساخت استیکر در این نرم افزار بازمی‌گشت که موجبات سوءاستفاده برخی و انتشار جوک ها و استیکرهای نا مناسب و بی اخلاقی را فراهم می‌کرد؛ اما کیست که نداند دنیای این نرم افزار از زمان ارائه قابلیت ساخت کانال تا چه اندازه متحول شد.

از این رو می‌گوبیم متحول شده که می‌بینیم در زمان کوتاهی از ارائه این قابلیت توسط شرکت تلگرام، قریب به اتفاق سایت های خبری، خبرگزاری ها و حتی رسانه های مکتوب در این مسیر گام نهاده‌اند و علاوه بر ایشان، برخی اشخاص با رویکردهای ارتباط گیری مستقیم با مخاطبان، ارائه بسته های خاص آموزشی، علمی، سیاسی، تفریحی و فکاهی و... را در دستور کار قرار داده‌اند تا جایی که مراجعه به کانال های مختلف دایر شده و بهره مندی از مطالبی که در آنها به اشتراک گذاشته می‌شود، با اقبال گسترده کاربران تلگرام مواجه شده و اعتیاد به این نرم افزار را هم شدت بخشیده است.

کار تا آنجا بالا گرفته که می‌بینیم برخی نهادها، از جمله وزارت ارتباطات هم در این فضا گام نهاده و تلاش دارند از کانالی که در این نرم افزار پر مخاطب ساخته‌اند، به نوعی کارکرد رسانه‌ای بگیرند. به این ترتیب حتی می‌توان مدعی شد که تلگرام توانسته نوع جدیدی از شبکه های اجتماعی آنلاین پایه ریزی کرده و گوی سبقت را از رقبای سرشناسی چون "واتس‌اپ" هم برباید.



چرا حضور پر رنگ مسئولان و نهادها در تلگرام نتیجه عکس داد؟!

اما همه مزایای این نوع آوری و حضور پر رنگ عمومی در تلگرام، به رغم آنکه به عموم این گونه القا می‌کرد که این نرم افزار برخلاف رقبایش از مشروعیتی در کشورمان برخوردار شده و مزایایش موجب پوشاندن معایبش شده، نتوانست که حرف و حدیث های فراوان درباره فیلترینگ تلگرام را خاتمه دهد و حتی به نوعی موجب افزایش آن هم شد، زیرا گزارش هایی مبنی بر دایر شدن برخی کانال های نامناسب و حتی مستهجن در بستر این نرم افزار منتشر شده که به گفته مسئولان باید هرچه سریعتر با واکنش مدیران این شرکت و مسدود سازی این دست کانال ها مواجه شود.

این درخواست آنقدر جدی است که می‌بینیم وزیر ارتباطات به صراحت از فیلتر شدن این نرم افزار محبوب در صورت مسدود نشدن کانال های غیر اخلاقی می گوید و فراموش می‌کند که پیشتر در مقاطع زیادی از اشراف کشورمان در زمینه فیلترینگ هوشمند سخن گفته است. نوع خاصی از فیلترینگ که می‌توان به کمک آن بدی های دنیای مجازی را بیش از پیش مسدود ساخت تا مانع از بهره مندی کاربران به خوبی های این دنیا نشوند.

ماجرا زمانی مبهم تر می‌شود که می‌بینیم مدیران تلگرام روایت دیگری از درخواست مسئولان ایرانی از خودشان مطرح می‌کنند تا نتیجه گیری این باشد که هیچ گاه تلگرام و کاربرانش تا این اندازه سایه فیلترینگ در ایران را بر سر خود سنگین ندیده‌اند؛ یعنی بیشترین احتمال برای فیلتر شدن تلگرام زمانی بروز کرده که همه، از اشخاص تا نهادها به کانال سازی در تلگرام روی آورده و به نوعی به آن مشروعیت بخشیده‌اند!

 به عبارت بهتر، به جای آنکه حضور پر رنگ مسئولان، رسانه ها، نهادها، سازمان ها و عموم در تلگرام موجب کمرنگ تر شدن اشکالات این نرم افزار به نسبت محاسن آن شده و سایه فیلترینگ را از سر این نرم افزار محبوب دور کند، شاهدیم که اختلافات تا آنجا اوج گرفته که هر آن احتمال مسدود شدن دسترسی به این نرم افزار برای همیشه را می‌دهیم؛ اتفاقی که چند سال پیش برای "وی چت"، نرم افزار محبوب آن روزهای ایرانیان رخ داده بود و امثال وزیر ارتباطات فعلی بارها بر اشتباه بودنش تأکید داشته‌اند.

اینجاست که باید از مسئولان پرسید چرا برای یک بار هم که شده نیمه پر لیوان را ندیده و استقبال فراوان مخاطبان از مزایای این نرم افزار را -به جای دیدن زشتی های پدید آمده توسط طیف اندکی از مخاطبان سوءاستفاده گر،- ملاک عمل قرار نمی‌دهند؟ چرا تلاش نمی‌کنند که زشتی ها را به کمک تعامل با مدیران تلگرام و بهره بردن از ابزارهایی چون فیلترینگ هوشمند رفع کنند و دست کم این گونه به عموم القا نکنند که حضور انبوه رسانه ها و سایت های مجاز، اشخاص سرشناس و مورد تأیید، نهادها و ارکان کشور و... در این نرم افزار در قیاس با برخی افراد غرض و مرض دار، قابل اغماض است!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت