
در شرایطی که طی ماههای اخیر، عربستان سعودی بیش از هر زمان دیگری به تحرکات و اقدامات ضد ایرانی خود در سطح منطقه شدت بخشیده و تلاش داشته متحدان غربی خود، به ویژه آمریکا را نیز به این روند تقابلی با ایران بکشاند، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در مصاحبهای، انتقاداتی کم سابقه از این رویکرد عربستان مطرح کرده است.
به گزارش «تابناک»، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه با مجله «آتلانتیک» گفته است: آمریکا در منطقه خلیج فارس و همچنین در اروپا، «متحدان فرصت طلب و راحت طلبی» دارد که میخواهند آمریکا را به درگیریهایی بکشانند که ارتباطی با منافع آمریکا ندارد.
وی در این زمینه به طور خاص به عربستان سعودی و سیاستهای این کشور علیه ایران اشاره کرده و گفته است که عربستان سعودی باید بیاموزد تا در منطقه سهمی به ایران بدهد.
رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه اظهار داشته: «باید به دوستانمان و همچنین به طرف ایرانی بگوییم که آنها باید راه مؤثری برای تقسیم منطقه و ایجاد نوعی صلح سرد بیابند». وی افزود: رویکردی که بخواهد همه حق را به کشورهای عربی بدهد، ایران را منشأ همه مشکلات معرفی و در همه حال در مقابل ایران از کشورهای متحدان سنتی آمریکا در منطقه خلیج فارس حمایت کند، به معنی تداوم اختلافات فرقهای در منطقه است.
باراک اوباما گفت: متحدان آمریکا در منطقه خلیج فارس به تنهایی توانایی پیروزی در این تنشها را ندارند و این بدان معناست که آمریکا باید برای ایجاد توازن قوا در منطقه، نیروی نظامی خود را به کار گیرد. این در حالی است که به گفته وی، به کارگیری نیروی نظامی در منطقه نه به نفع آمریکاست و نه خاورمیانه.
رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنانش گفت: این عقیده که موضع گیریهای تند و سرسختی نشان دادن درباره یک کشور، لزوماً به پیشبرد اهداف آمریکا در ارتباط با آن کشور منجر میشود، با واقعیت روابط بین الملل در پنج دهه اخیر نمیخواند.
اوباما با اشاره به موضوع تسخیر سفارت آمریکا در تهران نیز گفت: هم اکنون این باور میان بعضی جمهوریخواهان شکل گرفته که ایران گروگانها را به دلیل سرسخت به نظر رسیدن رونالد ریگان آزاد کرد؛ حال آنکه در عمل، مذاکراتی طولانی برای آزادی دیپلماتها با ایران در جریان بود و ایران به دلیل مشکل شدیدی که با جیمی کارتر داشت، صبر کرد تا دوره ریاست جمهوری او تمام شود و سپس گروگانها را آزاد کرد.
این اظهارات را باید یکی از تندترین انتقادات رئیس جمهور آمریکا از متحدان این کشور در منطقه خاورمیانه و به ویژه عربستان سعودی دانست؛ به عبارت دیگر، به نظر میرسد اوباما سعی دارد این پیام را به سعودیها انتقال دهد که واشنگتن تمایلی به درگیر شدن در ماجراجوییهای بیدلیلی که عربستان علیه ایران ایجاد میکند، ندارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.