مادام که فساد در قدرت است، مافیای قاچاق نیز هست!

دروازه قاچاق رسمی به کشور گمرکات هستند و این گمرکات چه ایکس ری داشته باشند و چه نداشته باشند فرقی به حال واردات قاچاق نخواهد داشت، زیرا کسانی که مجوز ورود این کالاها را داده اند، چه از زیر دستگاه رد شوند و چه رد نشوند، وارد کشور و اقتصاد کشور خواهند شد.
کد خبر: ۵۷۵۹۴۴
|
۰۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۷ 20 March 2016
|
12244 بازدید
خودروسازی‌ها در حال کوک کردن ساز برای افزایش قیمت‌ها هستند؟هنوز هم وقتی صحبت از کالاهای قاچاق و مواد ممنوعه می شود، ناخودآگاه ذهن انسان به طرف جاده های صعب العبور و حیوانات بارکشی می رود که افراد با تحمل رنج و سختی های راه و به دور از دید مأموران مرزبانی، اقدام به واردات آن می کند.

به گزارش «تابناک»، اما با ورود کشتی‌های باری عظیم الجثه و کانتینر‌ها و تریلرهای پیشرفته، کار قاچاق کالا نیز مدرن شده است. ورود سالانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور از کوره راه‌ها و روی اسب و قاطر با هیچ عقلی سالمی سازگار نیست و گویی دستان پنهانی وجود دارد که عامدانه و آمرانه کار انتقال قاچاق به کشور را آسان کرده است.

با گردش مالی بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق در سال، گویا کشتی ورود کالا‌های قاچاق با پرچم رسمی به کشور وارد می‌شود، که نتیجه‌ای جز نابودی تولید داخلی در کشور ندارد و سالانه بیش از دو میلیون فرصت شغلی را در کشور از بین می‌برد.

علیرضا جمشیدی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در این باره می‌گوید: هم اکنون حدود ۲۰ تا ۲۳ میلیارد دلار قاچاق در کشور وجود دارد که از این میزان حدود ۹۶ درصد را سازمان تعزیرات حکومتی بررسی می کند.

به گفته وی، نکته در این میان این است که بیش از ۹۸ درصد کالا‌های وارد شده به کشور اساسا کشف نمی‌شوند و ۲ تا ۳ درصد کالا‌های هم که کشف شده می‌شوند، پروند‌ه های بالای ۲۰۰ میلیون تومان دارند که در دادگاه‌ها و مراکز بازرسی مراحل قانونی خود را طی می‌کند.

ارقام گفته شده از سوی این افراد، خود گویای واقعیت تلخی است که حکایت از ورود کالا‌های قاچاچ از منافذ رسمی دارد. اولین خط قرمزی که کالا‌های قاچاق را رسما رد می‌کنند، گمرکات کشور هستند؛ اما این کالا‌ها چگونه و به چه نحوی می‌توانند به دور از چشم مسئولان بازررسی وارد کشور شوند، سؤالی است که همواره مطرح بوده است.

اولین خط قرمزی که کالا‌های قاچاق رسمی از آن رد می‌شود، گمرکات هستند؛ بندر عباس به عنوان بزرگ‌ترین اداره گمرک کشور، ظرفیت واردات بیش از نیمی از کالا‌ها را به خود اختصاص می‌دهد، ولی در این اداره بزرگ، تنها یک دستگاه ایکس ری دارد و باید تمام کانتینر‌های ورودی کشور توسط آن بازررسی شود.

اما همین دستگاه ایکس ری موجود نیز آن گونه که باید کار نمی‌کند و به گفته مسئولان و کارمندان گمرک بندرعباس، روزی دو تاسه ساعت می‌توان از این دستگاه استفاده کرد و در بقیه ساعات روز به دلایل و به بهانه‌های گوناگون از جمله بالا بودن رطوبت هوا دستگاه قابل استفاده نیست.

از میان ۱۳ دستگاه ایکس ری ۱۰ دستگاه محصول نتیجه معامله با چینی‌هاست و نقص عضو‌هایی دارد که ‌گاه خواسته و ناخواسته با قطعی‌های پی در پی در روز مواجه می‌شود و کنترل ورود و خروج کانتینر‌ها را با مشکلاتی روربه رو می‌سازد؛ قطعی‌هایی که البته مسئول تجهیز گمرکات کشور خیلی آن را قبول ندارد، ولی آقای کمرین اعتقاد دارد که اگر از این دستگاه‌ها ۱۵ تا ۲۰ عدد دیگر در کشور بود، امکان قاچاق رسمی به صفر می‌رسید.

با این حال، حدود ۸۰ درصد واردات کشور از ده گمرک انجام می‌شود و با همه اطمینانی که مسئولان کشور از حل مسأله قاچاق با تأمین دستگاه ایکس ری می‌دهند، کار‌شناسان اقتصادی نظر دیگری دارند. به اعتقاد این کار‌شناسان تا زمانی که فساد در قدرت وجود دارد، مافیای قاچاق نیز وجود خواهد داشت.

مؤید حسینی صدر، عضو کمسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: جلوگیری از ورود قاچاق به کشور با این ابعاد، نیازمند عزم سیاسی است که متأسفانه به نظر می‌رسد، نباشد. قاچاق کالا با این حجم بدون نبودن دست‌های پشت پرده از درون قدرت امکان پذیر نیست.

این نماینده مجلس گفت: دروازه قاچاق رسمی به کشور گمرکات هستند و این گمرکات چه ایکس ری داشته باشند و چه نداشته باشند، فرقی به حال واردات قاچاق نخواهند داشت، زیرا کسانی که مجوز ورود این کالا‌ها را داده‌اند، چه از زیر دستگاه رد شوند و چه نشوند، وارد کشور و اقتصاد کشور خواهند شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت
نظرسنجی
رشد قیمت دلار با مذاکره با آمریکا متوقف می شود؟