بازدید 2963
دلایل سقوط یورس از زبان کارشناسان

سیل منفی ،شاخص بورس را قرمز کرد

کارشناسان بازارسرمایه دلایل سقوط 1600 واحدی بورس تهران را درصحبت های فرمانده پولی کشوروصورت مالی شرکت ها و نا امیدی در وضعیت صنعت خودرو همراه با تکذیب های متعدد مسولان میدانند.
کد خبر: ۵۸۱۳۶۸
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۵ 16 April 2016
کارشناسان بازارسرمایه دلایل سقوط 1600 واحدی بورس تهران را درصحبت های فرمانده پولی کشوروصورت مالی شرکت ها و نا امیدی در وضعیت  صنعت خودرو  همراه با تکذیب های متعدد مسولان میدانند.
به گزارش تابناک اقتصادی یکی از مهمترین دلایل افت امروز بازار در ارتباط با صحبت هایی است که رییس کل بانک مرکزی پیرامون عدم دستیابی ایران به سیستم بانکی جهانی مطرح کرده تا به اعتقاد وی اجرای برجام تاکنون هیچ عایدی برای ایران نداشته باشد.
در این میان آنچنان بازار به خودرویی ها بها داده بود و تنها آنها را لیدر خود می دانست که در حال حاضر بورس در روند منفی نیز همچنان این گروه را رهبر خود می داند. بطوریکه حتی بانک ها هم که طی این مدت چند باری تلاش بیهوده کردند تا لیدری بازار را به دست بگیرند، امروز در حالی معامله می شوند که سهمی همچون "وبصادر" هم اکنون زیر قیمت اسمی خود معامله شده و با صف فروش مواجه است.
از این رو آنچه از شواهد امر بر می آید اینکه، امروز حتی شاخص سازها نیز توانی برای مثبت کردن شاخص بورس ندارند و خود "رمپنا"، "تاپیکو"، "فارس" و "همراه" نیز به عنوان اصلی ترین دست اندرکاران کنترل کننده نزول شاخص کل در روزهای منفی نیز، امروز برای منفی شدن این نماگر با کل بازار دست به یکی کرده اند.
در بازار و بنگاه‌های اقتصادی اتفاق خاصی نیفتاده
مدیرعامل  یک شرکت سرمایه‌گذاری گفت: نرخ سود بانکی برای رسیدن به رونق اقتصادی، باید کاهش یابد و دولت در مقابل واردات کالاهای مصرفی با وضع تعرفه مناسب از تولید داخل حمایت کند.
علیرضا عسکری مارانی در مورد کاهش بیش یک هزارو و 600 واحدی شاخص بورس تهران در روز شنبه اول هفته جاری، گفت: افت شاخص بورس امروز علت طبقه‌بندی خاصی ندارد، چون در بازار و بنگاه‌های اقتصادی اتفاق خاصی نیفتاده است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: بخشی از کاهش شاخص مربوط به قبل از عید و اوایل سال جاری است که نگاه بلند مدت مثبت بعد از برجام سیاسی اتفاق افتاد که امیدوار بودند، در برجام اقتصادی هم تحولی ایجاد شود، اما این اتفاق نیفتاد.
وی افزود: از طرفی کم کم صورت‌های مالی شرکت‌ها در سال 94 و نیز پیش‌بینی صورتهای مالی سال 95 منتشر می‌شود و این موارد باعث کاهش شاخص بورس می‌شود.این مدیر بورسی تاکید کرد: علیرغم اینکه دولتی‌ها از کاهش نرخ سود بانکی زیاد حرف زدند، اما در عمل خبری نشد و نرخ‌ها کاهش پیدا نکرد.
وی تاکید کرد: هنوز تکلیف قانون بودجه 95 و نیز برنامه ششم توسعه روشن نشده و شرکت‌ها نمی‌توانند مطابق با آن وضعیت‌های مالی سال 95 خود را مشخص کنند و این ابهام در صورت‌های مالی نیز بی‌تأثیر نیست.
عسکری مارانی افزود: مشخص نبودن وضعیت بودجه و برنامه باعث شده انگیزه‌ای برای فروش سهام شرکت‌های بورسی تقویت شود.وی گفت: با وجود اینکه قیمت کالاهای جهانی مانند فولاد، روی و حتی نفت خام رشد کرده است، باید اثر مثبت آن را در بازار ملاحظه می‌کردیم، اما هنوز مردم اثر مثبت این افزایش قیمت‌ها را حس نکرده‌اند.
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی افزود: از طرفی مدیران دولتی تدبیر خوبی در مورد تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها نداشتند و اجازه ندادند که تجدید ارزیابی دارایی در سرمایه شرکت‌ها اعمال شود، در حالی که دولت هم به عنوان یکی از ذی‌نفعان در شرکت‌هایی که سهامدار است باید مانند سایر ذی‌نفعان رفتار کند.
عسکری مارانی افزود: مثلاً در بنگاهی مانند ایران‌خودرو که تجدید ارزیابی انجام می‌شود و هزینه استهلاک را به عنوان قیمت تمام شده می‌پذیرند باید همه ذی‌نفعان از جمله دولت به عنوان بخشی از سهامدار این شرکت نیز باید این مسئله را قبول کند در صورت‌های مالی استهلاک منعکس شود.
این کارشناس اقتصادی افزود: نرخ سود بانکی در شرایطی که تورم کاهش پیدا کرده باید به صورت شلاقی کاهش پیدا کند، اما نرخ سود سپرده‌ها بالای 20 درصد و نرخ صکوک بدون ریسک در بازار 23 درصد است و این نرخ‌ها اجازه نمی‌دهد، کسی در بازار سرمایه ورود پیدا کند.
عسکری مارانی افزود: از طرفی سرمایه‌گذاری در بازار پول و بانک بدون مالیات است، اما در بازار سرمایه شرکت‌ها 25 درصد مالیات می‌دهند و بازار پول معاف از مالیات است و وزیر اقتصاد نیز بر این مسئله تاکید کرده است.
این فعال بورسی افزود: البته کاهش امروز شاخص بورس پایه‌ای نیست و ممکن است بازار چند روز نگران حرف‌های مسئولان باشند، اما مسئولان بازار وضعیت را رصد می‌کنند و مشکل حل می‌شود.
عسکری مارانی در مورد اینکه آیا صحبت‌های سیف رئیس کل بانک مرکزی باعث کاهش شاخص بورس شده است؟ گفت: البته آقای سیف به عنوان یک فرد اقتصادی و سیاسی سخن گفته است، اما واقعیت این است که در برجام طرف مقابل حرف‌هایی زده است، اما در عمل هنوز دستاوردی نصیب اقتصاد کشور نشده، یعنی حرف‌هایی زده شده، اما در عمل اتفاقی نیفتاده است.
عسکری مارانی در مورد کاهش نرخ سود بانکی گفت: اگر سود بانکی کاهش یابد، رونق ایجاد می‌شود البته برخی اقتصاددانان دولت تفسیرهای متفاوتی دارند، اما در آلمان که تورم 2 درصد است، اگر کسی پول در بانک سپرده‌گذاری کند، در پایان سال فقط نیم درصد به او سود می‌دهند و یا در کانادا 7 تا 8 دهم درصد سود می‌دهند، در حالی که تورم کانادا 2.5 درصد است، یعنی آنجا سود بانکی از تورم کمتر است و برعکس تورم 3 برابر سود بانکی است، اما در ایران تورم کاهش پیدا کرده و سود بانکی پایین نیامده است.
وی افزود: افرادی که به واردات اقدام می‌کنند بدون دادن مالیات کالای ساخته شده را می‌آورند و حتی مالیات ارزش افزوده هم نمی‌دهند، حال تولید کننده داخلی که هم مالیات بر درآمد و هم مالیات ارزش افزوده می‌دهد، با کالای خارجی چگونه رقابت کند.
عسکری مارانی افزود: اعتقاد ما این است نرخ برابری ریال و دلار غیر واقعی است و نرخ ارزش در ایران اولاً باید تک نرخی و ثانیاً واقعی شود با دلار ارزان تولید داخل رونق نمی‌گیرد و برعکس کالای وارداتی خارجی ارزان تمام می‌شود.وی گفت: نرخ کنونی دلار باید حداقل 20 درصد تصویت شود، تا قیمت تولید داخل و کالای خارجی بتوانند رقابت کنند.
این کارشناس گفت: دولت فقط از شرکت‌های موجود و تولیدی مالیات می‌گیرند، اما کسی که خودروی لوکس 500 میلیون تومانی سوار می‌شود، دولت نمی‌تواند در سال 50 میلیون تومان از او مالیات بگیرد.
وی افزود: همه کشورها در مقابل فولاد ارزان چین تعرفه موثر وضع کرده‌اند، اما در ایران از تولید فولاد داخلی حمایت نمی‌شود و محصولات چینی جای تولید داخلی را می‌گیرد.
انگشت اتهام بازار به سمت خودرویی ها
به نظر می رسد سهام خودرویی به عنوان لیدر اصلی بازار این جو را به سمت منفی شدن سوق داده است.
محمدرضا کفاش، کارگزار بازار با اعلام این خبر در گفت وگو با عصرمالی گفت: روند کنونی بازار به هیچ وجه روند معقول و منطقی نیست و به نظر می رسد سهام خودرویی به عنوان لیدر اصلی بازار این جو را به سمت منفی شدن سوق داده است.
وی افزود: متاسفانه جو روانی و حرکت کنونی خودرویی ها در بازار به گونه ای است که نمی توان تحلیل منطقی از این بازار داشت.
این کارگزار بازار سرمایه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت سنگ آهن و ورق فولاد و بیلت در بازارهای جهانی با رشد مواجه شده اما با وجود این اتفاق همچنان سهام فولادی ها و سنگ آهنی ها با صف فروش روبروست.
 مدیرعامل کارگزاری خبرگان سهام با بیان اینکه رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی تاثیری در روند بازار و سهام شرکت های پالایشی نداشته خاطرنشان کرد: این اتفاق که قیمت نفت روبه رشد بوده اما همچنان سهام شرکت های پالایشی با رشد روبروست نمی تواند از تحلیل منطقی برخوردار باشد، ضمن اینکه برخی در پی آن هستند که سهام خودرویی همچنان لیدر بازار باشد و دنباله روی از آنها به بی منطق شدن بازار دامن می زنند.
کفاش با اشاره به اینکه در بازار کنونی افراد تحلیل فاندامنتال را دنبال نمیکنند، گفت: در چنین بازاری افراد بیشتر ترجیح می دهند محتاط رفتار کنند  و بیشتر نظاره گر باشند البته برخی از تکنیکال کارها نیز به دنبال روند سازی هستند که برآیند همه این موارد بازار را به این سمت و سو برده است.
مدیرعامل کارگزاری خبرگان سهام تصریح کرد: در چنین شرایطی اگر افرادی می خواهند فعالیت کنند باید با دید میان مدت سهم های خوب  را خریداری کنند و در نظر داشته باشند که خرید سهم های هیجانی می تواند برای این افراد زیان آور باشد بنابراین بهتر است که محتاط عمل کنند.
3 دلیل اصلی ریزش امروز شاخص بورس  
مدیرعامل یک شرکت کارگزاری با اعلام دلایل ریزش امروز شاخص بورس گفت: این شرایط مقطعی بوده و در صورت گشایش مناسبات ارزی و دلاری، بازار سریعا واکنش نشان داده و بورس در اردیبشهت ماه شگفتی ساز خواهد شد.
علی اصغرزاده کارگزار بورس در گفت وگو با بورس پرس، درباره شرایط امروز بازار سهام که با ریزش حدود 1600 واحدی و ارزش معاملات 166 میلیارد تومانی تا ساعت 12 ظهر همراه شده ، اظهار داشت: دلایل اصلی این ریزش ناشی از اعلام و اصرار روزهای گذشته برخی فعالان بازار مبنی بر لزوم اصلاح شاخص و انتشار اخبار متناقص با واقعیت هایی مانند انعکاس جهت دار سخنان رئیس کل بانک مرکزی در نشست های صندوق بین المللی پول و بانک جهانی توسط برخی رسانه ها و رفتار سرمایه گذاران کم ریسک است.
وی ادامه داد: این سه عامل موجب شده تا رویدادهای مهم و مثبتی مانند سخنرانی سیف در کمیته روابط خارجی مجلس سنا آمریکا آن هم بعد از 40 سال و توسط بالاترین مقام بانکی کشور ، دیدار وی با وزیر خزانه داری آمریکا و مذاکره برای آزاد کردن دارایی های بلوکه شده ایران، افزایش 30 میلیون تومانی وام ساخت مسکن و دیگر اخبار و رویدادهای مثبت روزهای گذشته نادیده گرفته شود.
این کارگزار با بیان اینکه مواردی مانند حواشی اجلاس همکاری های اسلامی اثری در وضعیت اقتصادی و بازار ندارد، خاطر نشان کرد: در این شرایط که به رغم اخبار و رویدادهای مثبت ، عده ایی از بر لزوم اصلاح قیمت ها و شاخص اصرار دارند و اخبار متقن و محکمی هم از قراردادها و مذاکرات خودرو سازان با طرف های خارجی منتشر نمی شود، سهامداران نگران شده و بی جهت اقدام به فروش می کنند.
اصغرزاده ادامه داد: این جریان به کل بازار تعمیم یافته و در نتیجه اصطلاحا" خشک و تر باهم سوزانده می شوند و شاخص بورس هم با ریزش دور از انتظار  1600 واحدی در یک روز ثبت می شود. درحالی که به رغم وجود برخی ابهامات در صنعت خودرو، صنایع دیگر مشکلی ندارند اما به دلیل فشار فروش ناشی از نگرانی ها، روند بازار به کل بر می گردد.
وی در برابر این سئوال که آیا تصویب مفاد بودجه 95 می تواند در روند روزهای اخیر بازار موثر باشد یا خیر ؟ توضیح داد: این سند مهم اقتصادی در حالی طی یکی دو روز آینده نهایی می شود که مهمترین بخش آن برای بازار سرمایه ، بحث بودجه عمرانی است که طبق اخبار غیر رسمی از رقم 63 هزار میلیارد تومانی سخن به میان آمده که قطعی نیست. اما در صورت تصویب این رقم ، می تواند رویداد مثبتی برای بازار باشد.
اصغرزاده ادامه داد: با این اوصاف با در نظر گرفتن این رویدادها و همچنین برنامه دولت برای راه اندازی بازار بدهی و تسویه بدهی پیمانکاران، نهایی شدن مذاکرات خودروسازان، اتمام دوره اصلاح تن داده شده و اجباری شاخص و قیمت ، گشایش مناسبات ارزی و دلاری و... بازار سریعا واکنش نشان داده و می توان انتظار داشت که بورس در اردیبهشت ماه شگفتی سازه شده و عرضه کنندگان هیجانی مغبون و جوسازان و منفی بافان رسانه ای در شبکه های اجتماعی بی اعتبار خواهند شد.
 
 
 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی