پیش بینی «تابناک» پس از سه ماه محقق شد؛ اما نه به گونه ای که تصورش را میکردیم، که در سکوت کامل خبری و به شکلی که چند رسانه بیگانه در حد گمانه زنی به آن پرداختند و حتی سعی کردند آن را در راستای توهمات خود تفسیر و تحلیل کنند!
به گزارش «تابناک»، در روزهای گذشته، برخی رسانههای بیگانه، از شلیک موشکی در کشورمان خبر دادند که به ادعای ایشان، «قادر به حمل کلاهک هستهای است» و مطالبی در این باره بیان کردند که در عجیب بودن، دست کمی از قابلیت حمل کلاهک هستهای نداشت؛ از جمله «شلیک این موشک از پایگاهی محرمانه»، «موفقیت آمیز نبودن پرتاب این موشک»، «بهره بردن از فناوری کره شمالی در ساخت این موشک» و چند ادعای مشابه.
ادعاهایی که البته جز پرتاب موشک، مابقی شان یا درست نیست یا مرز واقعیت و دروغ در آنها به هم ریخته تا به این وسیله، خبری مطابق میل رسانههای منتشر کننده تولید شده و به کمک آن، پروژه ایران هراسی پیش برود، به ویژه در روزگاری که بسیاری از دشمنان کشورمان تلاش دارند، پرتاب موشکهای ایرانی را نقض برجام خوانده و کشورمان را به عهدشکنی متهم کنند.
این در حالی است که گزارشهای دریافتی، حکایت از آن دارد که سه شنبه هفته گذشته، پرتاب موشکی موفقیت آمیز در کشورمان رقم خورده و اصل خبر (پرتاب موشک) صحت دارد؛ اما به دلایلی ناگفته و بسیار عجیب، مسئولان کشورمان ترجیح دادهاند، این خبر مکتوم مانده و به اصطلاح، رسانهای نشود؛ رویکردی که ظاهرا چندان در اجرای آن موفق عمل نکردهاند، چون میبینیم خبر پرتاب موشکی اخیر کشورمان با آب و تاب و همراه با بسیاری ادعاهای نادرست در برخی رسانههای بیگانه منتشر شده است.
موشک پرتاب شده چیست؟گزارش دریافتی حکایت از آن دارد که موشک پرتاب شده از پایگاه فضایی امام خمینی (ره) در سمنان، موشک ماهوارهبر «سیمرغ» بوده که پیشتر «تابناک» در گزارشی پرتاب قریب الوقوع آن را پیش بینی کرده بوده؛ موشکی چهار موتوره با سوخت مایع که توانمندیهای فضایی کشورمان به شکلی محسوس افزایش خواهد داد و همان گونه که پیش بینی میشد، در پرتاب نخست ماهوارهای حمل نمیکرده است.
یعنی بر خلاف ادعای رسانههای بیگانه، این موشک نه برای پرتاب کلاهک و نه از پایگاهی محرمانه، که به منظور افزایش توان پرتابی ماهواره در کشورمان، با هدف گذاریهایی از جمله ارتقای حضیض پروازی و افزایش وزن محمولهای که ماهوارهبرهای بومی قادر به حمل آن هستند، آن هم از ایستگاه فضایی نوپای کشورمان به فضا پرتاب شده است.
یک مقام آگاه با تأیید این گزارهها، از موفقیت آمیز بودن و محقق شدن همه اهداف از پیش تعیین شده برای این آزمایش خبر میدهد و میگوید: پرتاب موشک چهارموتوره سوخت مایع سیمرغ کاملا با موفقیت همراه بود و بنابراین، کشورمان توانایی پرتاب ماهوارههایی تا وزن ۱۰۰ کیلوگرم و قرار دادن آن در مدارهای تا ۵۰۰ کیلومتر را به دست آورده است.
این در حالی است که بهره برداری از سیمرغ ـ که نخستین موشک چهارموتوره با سوخت مایع کشورمان است ـ به معنای تداوم روند پیشرفت کشورمان در ساخت موشکهای ماهواره بر با تکیه بر دانش بومی است، زیرا میدانیم موتور ماهوارهبر سیمرغ، در حقیقت از ترکیب چهار موتور ۳۲ تن ماهوارهبر سفیر تشکیل شده که با کلاستر شدن آنها، نیروی پیشبرنده ایجاد شده به میزان چشمگیری افزایش یافته است.
موضوعی که حکایت از ارتقای دانش فنی کشورمان در خصوص ساخت موشکهای ماهوارهبر دارد و بیشک گامی مؤثر در تکمیل اهداف تعیین شده کشورمان در حوزه فضایی، از جمله ساخت موشک ماهوارهبر «قائم» با برد و توان حمل وزنی بیشتر به نسبت سیمرغ و ارسال انواع ماهوارهها با کاربردهای مختلف به حساب خواهد آمد؛ اما به دلایلی ناگفته، مسئولان سخن گفتن درباره آن را به آینده موکول کردهاند!