برای نخستین بار از ژانویه 2015، قیمت جهانی طلا در هفته گذشته سطح 1300 دلاری را پشت سر گذاشت. اما چه چیز بازار طلا را دوباره داغ کرده است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بلومبرگ، شمش عموما به عنوان یک شاخص برای اندازهگیری شکوتردید در خصوص سیستم مالی مدرن استفاده میشود. احساسات، به ویژه ترس، تمایل زیادی بر تسلط به عمل قیمت دارند، اما فشار بازار اغلب الهامبخش حرکت سریع دلار میشود.
در حالات دیگر، ارزش طلا به نظر از طریق عوامل تکنیکال تغییر میکند. از آنجا که با بالارفتن تورم، سرمایهگذاران به دنبال یک دارایی امن میروند، تورم رو به رشد برای طلا مثبت تلقی میشود؛ اما جابجایی نرخ بهره واقعی یک توضیح قانعکننده برای چرخش قیمت فلزات گرانبها در دهه گذشته ارائه میدهد.
پایان رونق کالاهای اساسی و حرکتهای تهاجمی از سوی بانکهای مرکزی به منظور کاهش نوسان قیمت، روی طلا تاثیر گذاشته است؛ فلزی که از نقطه اوج خود در سال 2011 بیش از 30 درصد کاهش قیمت داشته است.
سرمایهگذاران مشتاقانهتر به سرمایهگذاریهای خود ادامه میدهند: در اولین هفته معاملاتی ماه می، داراییهای طلای SPDR معادل 20.8 تن افزایش یافته که بیشترین رشد یک روزه از سال 2011 بوده است. استن درانکنمیلر، سرمایهگذار میلیاردر روز چهارشنبه اعلام کرد: «ما طلا را به عنوان یک ارز میشناسیم و طلا بیشترین تخصیص ارزی ما محسوب میشود.»
رشد طلا در سال جاری به عنوان یک شگفتی محسوب میشود. فدرالرزرو در ماه دسامبر برای نخستین بار در نزدیک به یک دهه اخیر نرخ بهره را افزایش داد، این موضوع موجب رشد طلا شد. پایینتر بودن هزینههای فرصت طلا در مقایسه با اوراق خزانهداری، این فلز زرد را برای سرمایهگذاران جذابتر کرده است. بازده منفی بدهی دولت در برخی از بخشهای اروپا و همچنین ژاپن، استفاده از طلا را به عنوان یک دارایی امن جایگزین تقویت کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.