در گفت و گو با معاون دانشكده علوم پزشكي شهرستان بهبهان بررسي شد؛

پشت پرده شيوع بيماري تب خونريزي دهنده كنگو در کشور

«بیماری تب خونریزی دهنده کنگو، بیماری مسری و خطرناک است و به همین دلیل، به محض ایجاد شک ابتلا به این بیماری، باید درمان آغاز شود. در همین راستا، ما نیز بدون فوت وقت، تلاش خود را برای مقابله با شیوع این بیماری و درمان موارد احتمالی ابتلا آغاز کردیم».
کد خبر: ۵۹۰۰۴۴
|
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹ 17 May 2016
|
15961 بازدید
|
کشندگی و شیوع سریع بیماری تب کنگو، استعداد بالای جغرافیای ایران در تولید و گسترش این بیماری و شیوع بیشتر آن در فصول گرم سال از یک سو و مشاهده برخی موارد مشکوک ابتلا به این بیماری در برخی نقاط کشور از سوی دیگر، همگی گویای آن است که مردم و مسئولین باید با حساسیت بیشتری موضوع را پیگیری کنند و آمادگی لازم برای مقابله با آن داشته باشند.

به گزارش «تابناک»، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه یا کنگو، یکی از بیماری‌های خطرناک مشترک بین انسان و دام با منشأ دامی است و امکان گسترش سریعی در میان انسان و دام دارد. این بیماری همچنین به سادگی قابلیت انتقال دارد و در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی و توجه کافی به آن، می‌تواند ابعاد خطرناکی پیدا کند.

انتشار برخی اخبار غیر رسمی و نگران کننده مبنی بر شیوع بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کنگو در میان شهروندان برخی نقاط کشور از جمله شهرستان بهبهان و حساس شدن اذهان عمومی جامعه در رابطه با گسترش آن، سبب شد تا «تابناک» جزئیات این خبر را از طریق مسئولان دانشکده علوم پزشکی شهرستان بهبهان پیگیری کند.

دکتر محسن شب رو، معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی بهبهان در رابطه با شیوع بیماری تب به «تابناک» گفت: «کلیت ماجرای شیوع بیماری تب کنگو صحیح است. ماجرا به این شکل است که چند نفر قصاب یک گاو بیمار مشکوک را در یک مکان خارج از کشتارگاه و غیر بهداشتی ذبح کردند. پس از این کار، همین چند نفری که درگیر ذبح گاو بیمار بودند به بیماری تب کنگو مبتلا شدند، ولی به دلیل عدم مشاهده موارد دیگر، قطعیتی در این رابطه وجود ندارد و به نوعی این بیماران بیماران مشکوک هستند».

دکتر شب رو ادامه داد: «بیماری تب خونریزی دهنده کنگو، بیماری مسری و خطرناک است و به همین دلیل به محض ایجاد شک ابتلا به این بیماری باید درمان آغاز شود. در همین راستا، ما نیز بدون فوت وقت، تلاش خود را برای مقابله با شیوع این بیماری و درمان موارد احتمالی ابتلا آغاز کردیم».

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه بهبهان با تأکید بر اینکه قطعیتی در رابطه موارد مشاهده شده وجود ندارد، تأکید کرد: «با این حال از افراد مشکوک نمونه برداری و برای بررسی جزئی‌تر نمونه‌ها به تهران ارسال شد. از سوی دیگر، جهاد کشاورزی و دامپزشکی شهرستان، اقدامات کافی از جمله سم پاشی را در مناطق مشکوک انجام دادند، زیرا نمی‌توان منتظر جواب قطعی ماند و ما باید به دلیل شک بر این بیماری اقدامات پیشگیرانه را آغاز کنیم. دلیل این موضوع هم آن است که اعلام نتایج از تهران زمان بر است و ما نمی‌توانیم با انتظار برای کسب نهایی جواب زمان را از دست بدهیم».

محسن شب رو اضافه کرد: «بیماری تب خونریزی دهنده کنگو یک بیماری ویروسی است و عامل انتقال آن نیز حشره کنه است که آن را از دام به انسان انتقال می‌کند و پس از آن نیز انتقال این بیماری از انسان به انسان حتی از طریق بغل کردن، روبوسی و استفاده از لیوان مشترک نیز امکان پذیر است».

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان بهبهان ادامه داد: «این بیماری قابل درمان است ولی سرعت عمل در رابطه با این بیماری خیلی مهم است. اگر به تب کنگو فرصت داده شود، در اثر خون ریزی وسیع، امکان فوت فرد مبتلا نیز به دلیل حجم خون از دست رفته وجود دارد. ضمن اینکه خون ترشح شده از فرد مبتلا می‌تواند دیگران را مبتلا کند و این بیماری ابعاد وسیع تری پیدا کنند».

شب رو در پایان گفت: «بهبهان در استان خوزستان یک قطب دامپروری است و ۲۵ درصد گوشت استان خوزستان از این شهرستان تأمین می‌شود. این موضوع ضمن اینکه می‌تواند به عنوان توانمندی منطقه محسوب شود، یک تهدید نیز هست. جدای از این قاچاق دام از جنوب شرق ایران به شهرستان بهبهان می‌تواند گسترش این عامل را تسریع بخشد».

گفتنی است به لحاظ جغرافیایی، ایران یکی از کشورهای مستعد در بروز این بیماری است و جدا از آن فصل گرم سال نیز تأثیر به سزایی در شیوع بیشتر این بیماری دارد. با این حساب می‌توان گفت، از یک سو شرایط مناسب آب و هوایی ایران و فصل گرم سال در گسترش این بیماری و از سوی دیگر ابعاد خطرناک آن، این الزام را ایجاد می‌کند که مسئولان و کار‌شناسان ذی ربط ‌‌نهایت تلاش خود را برای مقابله با بیماری و جلوگیری از گسترش آن به عمل آورند. پیش از این، شیوع بیماری تب برفکی میان حیوانات اهلی یکی از مسائلی بود که در میان بی‌توجهی‌ها باعث تلف شدن هزاران دام در نقاط مختلف کشور شد.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
علائم آنرا بيان كنيد براي مردم.
آرش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
خداروشکر از این همه خبرای خوب!!
مصطفی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
بهتر بود با یک مسئول دامپزشکی مصاحبه می کردید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
تا حالا که می گفتند به انسان مسری نیست حالا بفرمایید علائم آن چیست؟
استاد اندیشه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
اقا وبرادر دولت که پول ندارد وایا کسی دلسوز وخیر خواه وثروتمند نیست سرمایه جلوگیری از مرگ این همه دام وانسان را پرداخت کند
ایا کسی ورسانه مدبری نیست که فراخوان دهد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
باتشکرازخبررسانی شما
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
بایستی جلوی کشتار و عرضه گوشت دام بیمار به صورت غیر جدی گرفته شود.و گرنه سودجوها با جان مردم بازی میکنند. همچنین باید کیتار دام در خیابان ها و اماکن غیر کشتارگاه ممنوع شود.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
آزمایش رافرستادیم تهران .درکشوری که لااقل مراکزاستانهایش آزمایشگاه مجهزی ندارند .واقعا واقعا وای به حالش
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۸
اخه اين چه گزارشي است ؟!! لا اقل علائم بيماري رو اطلاع رساني ميكرديد!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۹
نشانه هاش را هم میگفتید خب...
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟