تک رقمی شدن نرخ تورم در جیب مردم قابل احساس است؟! +ویدیو

آقای روحانی در مبارزات انتخابی سال ۱۳۹۲ جمله معروفی داشت که معیار تورم، جیب مردم است، نه بانک مرکزی و مرکز آمار. این سخن دقیق نشان می‌دهد که باید دید آیا در ماه‌های آینده شاهد تأثیرات این کاهش تورم در زندگی و سطح رفاه مردم خواهیم بود؟
کد خبر: ۵۹۹۹۵۴
|
۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۱ 22 June 2016
|
13241 بازدید
|
در این سال‌ها تورم به جزء لاینفک زندگی اقتصادی ایرانیان تبدیل شده است. در واقع مردم ایران در این سال‌ها عادت کرده‌اند، با هر فراز و نشیب سیاسی و یا اقتصادی از جمله کاهش قیمت نفت و... شاهد افزایش بی‌رویه قیمت‌ها باشند. با این حال، دولت یازدهم از ابتدای روی کار آمدن، یکی از شعارهای اصلی خود را کاهش تورم ۴۰ درصدی اعلام کرده بود. در همین زمینه، دیروز آقای نوبخت اعلام کرد که تورم بعد از ۲۵ سال تک رقمی شد. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، تورم کالا و خدمات مصرفی شهری در خرداد ماه سال جاری به ٩.۵ رسید.

به گزارش «تابناک»، بر اساس آمارهای رسمی بانک مرکزی، متوسط نرخ تورم سالانه در ایران طی ۴۰ سال منتهی به ۱۳۹۲ به ۱۹.۳ درصد می‌رسد. کمترین نرخ تورم در این ۴۰ سال مربوط به سال ۱۳۶۴ با ۶.۹ درصد و بیشترین نرخ تورم مربوط به سال ۷۴ با ۴۹.۴ درصد بوده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، در نیمی از این ۴۰ سال، نرخ تورم سالانه ایران بین ۱۰ تا ۲۰ درصد در نوسان بوده، در ۱۳ سال تورمی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد وجود داشته، در ۴ سال تورم بالای ۳۰ درصد و در ۳ سال هم تورم کمتر از ۱۰ درصد تجربه شده است؛ بنابراین مشاهده می‌شود که سال‌های تورم یک‌رقمی، حتی از سال‌های تورم بالای ۳۰ درصد هم نادر‌تر بوده‌اند.

تک رقمی شدن نرخ تورم در جیب مردم قابل احساس است؟!

با این حساب، دولت یازدهم اعتقاد دارد، پس از ۲۵ سال توانسته است که نرخ تورم در کشور را یک رقمی کند؛ هرچند برخی بر این باورند، بررسی آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، تک رقمی شدن تورم تجربه خیلی دور دست برای اقتصاد ایران نبوده است. آمارهای مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، از اسفند ماه ۸۸ نرخ تورم تک رمقی شده، به طوری که در ماه مذکور تورم به ۸. ۸ درصد می‌رسد. این تورم تک رقمی تا آبان ۸۹ ادامه می‌یابد و رقم ۹.۴ درصد را به ثبت می‌رساند!

همه به یاد دارند که یکی از دعواهای اساسی در مناظره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ و ۹۲ موضوع میزان تورم و راهکارهای رفع آن بود. با این حال اینکه دولت توانسته است بعد از سه سال میزان نرخ تورم را از ۴۰ درصد سال ۹۲ به ۹/۵ تقلیل دهد، جای تشکر دارد؛ اما باید دید کاهش تورم در این سال‌ها توانسته است اهداف اقتصادی کشور را تأمین کند و از سوی دیگر تحدید تورم تأثیری در رفاه اقتصادی مردم داشته است یا خیر؟

آقای روحانی در مبارزات انتخابی سال ۱۳۹۲ جمله معروفی داشت که معیار تورم، جیب مردم است نه بانک مرکزی و مرکز آمار. این سخن دقیق نشان می‌دهد که باید دید آیا در ماه‌های آینده، شاهد تأثیرات این کاهش تورم در زندگی و سطح رفاه مردم خواهیم بود؟

کاهش نرخ تورم در این دوران هرچند یکی از کم‌نظیر‌ترین سیرهای نزولی تورم در تاریخ ایران بوده است، بدون توجه به دلایل این کاهش سریع، نه فقط ممکن است این دستاورد بزرگ به راحتی از دست برود، بلکه خوابیدن در باد این پیروزی می‌تواند تهدیدات مهمی در روشن شدن دوباره موتور قیمت‌ها ایجاد کند. همچنین با اینکه برای سال‌ها رشد نقدینگی به ‌عنوان متهم ردیف اول ایجاد تورم در ایران مطرح بوده است، کاهش اخیر نرخ تورم به ‌واسطه آثار دیگری از جمله کاهش نرخ ارز، بهبود در انتظارات تورمی و منطقی ساختن نرخ سود بانکی حاصل شده است. در واقع کنترل این عوامل نقش مهمی در عبور از پوسته تورم داشته است.

حال پرسش اساسی این است، اگر بپذیریم که میزان تورم در خرداد امسال تک رقمی شده است، چه میزان سیاست‌های اقتصادی دولت منجر به این کاهش شده است. در واقع سیاست‌های انقباضی، رکود اقتصادی، توافق هسته‌ای و.. چه میزان بر کاهش تورم تأثیر داشته است.

پرسش دیگر اینکه بنا بر نظر اکثر تحلیلگران، رکود اقتصادی می‌تواند به کاهش نرخ تورم کمک کند؛ اما آیا این شرایط در حالت رونق اقتصادی نیز قابل دسترس است. در واقع در شرایطی که تولید و میزان نقدینگی در کشور افزایش پیدا کند، این میزان تورم قابل کنترل است؟

در ‌‌نهایت حال که دولت توانسته است به ادعای خود، موضوع تورم لجام گسیخته را حل کند، چه هنگامی زمان مبارزه با رکود اقتصادی است، زیراهرچند بیکاری و برخی از مشکلات اساسی اقتصادی کشور از یک سو به تورم مربوط بود، رکود نیز بال دیگر مشکلات اقتصادی کشور است. حال باید منتظر بود و دید کی شاهد خروج از رکود خواهیم بود و آیا جیب مردم این خروج از رکود و کاهش تورم را درک خواهد کرد؟!

تعداد بازدید : 70
دانلود

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۱۴۶
انتشار یافته: ۴۰
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
بنده به شخصه با تمام قدرت از عدم تغییر قیمتها در کالاهای اصلی و مصرفی مردم دفاع میکنم
حتی کمتر از اونچه که دولت اعلام میکنه ، بسیاری از کالاها غیر از برنج نرخ ثابتی داشته اند
اتفاقا بعضی از کالاها نه تنها افزایش قیمت نداشته بلکه کاهش هم داشته اند
ازین بابت من از دولت کمال تشکر رو دارم!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
دولت اقای روحانی هم اشتباهاتی داشته و داره مثل همین فیش حقوق ها ولی انصافا تورم 60 درصدی رو مهار کردن کار اسونی نبود .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
کیسه برنج دعوت را قبلا 63 تومن میگرفتیم اما حالا همان کیسه ده کیلویی دعوت را به قیمت 49 تومن خریداری میکنیم.بله ما هم کاهش تورم را در جیبمون احساس میکنیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
بابا عکس خبرو عوض کنید خیلی زاغارته ، قشنگ میتونی بد برداشت کنی
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
درود بر دولت امید.
به امید پیروزی بر رکود تا آخر سال جاری
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
سلام اقتصاد رو با رکود قفل کردن و نرخ تورم رو اوردن پایین هنر نیست ، هنر کنترل اقتصاد در شکوفایی اقتصادی است .قرار بود 3 ماهه مشکل اقتصادی حل بشه اما 3 سال گذشت و خبری نشد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
انتظار نداشته باشید که خرابکاری ها چند ساله رو چند ماهه درست بشه
پنج سال تورم بالا نتیجش میشه همین رکود الان
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
ما مه عمرمون تو اين بازيها داره ميگذره از وقتي چشم باز كرديم همين اش بود و همين كاسه و همين دعواها و همين قولهايي كه دست ميشه جوونيمون سوخت و رفت
ali
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
بله احساس میشود اجاره خانه احساس میشود هزینه تلفن احسای میشود هزینه آب و برق و گاز احساس میشود گوشت مرغ و ماهی که چند سالی است ندیده ام احساس میشود ... چون حقوقم 11 میلیون تومان است مدیونید اگر فکر کنید بیکارم یارانه ام قطع شده و با فروش ماشینم زندگی میکنم مدیونید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
من مطمئنم تو دروغ میگی زمانی که میگی چند سال گوشت مرغ و ماهی ندیدی ولی پول اینترنت داری؟؟بعدش باول مفروش ماشین ( مشخصه ماشین شما پراید یا پیکان بود) مگه چند مدت میشه زندگی کنی)
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
ای دلواپس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
من کاملا احساس می کنم
hamed123
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
نرخ تورم تک رقمی شده درست ولی چه ربطی به کاهش قیمت داره واقعا انتظار دارین قیمت ها برگرده؟!!! به نظر دولت کارشو خوب انجام داده ولی هنوز جای کار داره به نظرم قدرتشونو نشون دادن و میشه به کاهش قیمت ها امید داشت البته از راه درست تا تو بازار رکود ایجاد نشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
من نه طرف احمدی نزادم نه روحانی
ولی خداییش تورم این دوره با تورم افسارگسیخته دولت فخیمه و پاک!!!!احمدی نزاد قابل مقایسه نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
اره چون اعلام رسمی نمی کنن!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
یکم انصاف داشته باشید ...

دولت اقای روحانی خیلی تلاش کردن تا اون تورم 50 درصدی رو مهار کنن ..

بجز یک عده دلال و رانت خور فکر نکنم کسی از اینکه هر روز صبح بلند بشه و ببینه همه چی چند درصد گرون شده خوشحال بشه .
درضمن بعد از 4 سال تورم بالا انتظار این رکود کاملا طبیعی هست .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
;hiaکاهش (البته موقت) نرخ تورم به بهای بسته شدن و ضررده شدن خیای از واحدهای تولیدی سودده کشور افزایش خیل بیکاران و ذلت و حقارت بیشتر این خانواده ها.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
نظرسنجی
کدام دولت عملکرد بهتری داشته است؟