دفاع رییس سازمان حقوق بشر انگلیس از جاسوسان خودانگلیسیهای زندانی در ایران مهرههایی در عرصه تقابل دیپلماتیک این کشور با غرب هستند.
به گزارش فارس، رییس سازمان حقوق بشر انگلیس ضمن توصیهای به دولت جدید این کشور در روابط دوجانبه با ایران، دستگیری جاسوسانش در ایران را راهبردی از سوی ایران برای نبرد در عرصه دیپلماتیک با غرب دانست.
«آلن هوگارت» سرپرست دفتر حقوق بشر انگلیس در یادداشتی در روزنامه «گاردین» خاطر نشان ساخت که ضرورت دارد خانم «ترزا می» نخست وزیر جدید انگلیس به شهروندان انگلیسی حاضر در زندانهای ایران کمک کند.
در بخشی از یادداشت این مقام انگلیسی آمده است: تحقیقات ما (!) نشان میدهد که مقامهای زندانهای ایران، پزشکان و دادستانها همگی در سو استفاده از زندانیان دخیل هستند. در زندانهای ایران خبری از فوریتهای پزشکی نیست.
وی مدعی شده است که افرادی چون «کمال فروغی» که از سال 2011 در ایران در زندان است، مدتهاست که حالی وخیم دارد و از ارائه آزمایشهای پزشکی به وی در چهار سال و نیم گذشته خودداری شده است.
این مقام انگلیسی در ادامه تهمتهای خود مدعی شد که خانم «نازنین رتکلیف- زاغری» برای کارهای خیرخواهانه فعالیت میکرده و 100 روز است که در ایران بازداشت شده است.
آلن هوگارت نوشت: آقای فروغی چون خانم زاغری مبدل به مهرههای پیاده نظام در عرصه نبرد دیپلماتیک ایران با غرب هستند.
هوگارت در خاتمه نوشت: دولت جدید ترسا می نیاز دارد با اطلاع از وضعیت اسفبار اتباع بریتانیایی در ایران و توجه به این مسئله بر روابط دوجانبه با ایران تمرکز شدید داشته باشد.
اتهام فروغی جاسوسی برای سرویس مخفی «ام آی -6» است و «دیوید کامرون» نخست وزیر سابقانگلیس در نامهای به «حسن روحانی» ریس جمهور ایران از وی خواسته بود تا کمال فروغی، جاسوس سرویس های مخفی انگلیس در ایران را آزاد کند.
«فیلیپ هاموند» وزیر خارجه سابق انگلیس نیز دو هفته قبل در سخنانی در مجلس عوام این کشور از رایزنی با ایران جهت آزادی «نازنین زاغری» تبعه ایرانی- انگلیسی که به اتهام ارتباط با شبکههای برانداز در فروردین سال جاری توسط نیروهای اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه امام خمینی دستگیر شد، خبر داد.
با گذشت صد روز از دستگیری نازنین در ایران، «تولیپ صدیق» نماینده مجلس عوام انگلیس از وزیر امور خارجه درخواست کرده بود تا حکومت ایران را بابت این حادثه محکوم نماید.
هاموند در مجلس عوام انگلیس در این زمینه گفته بود: «به طور دائمی مقامهای ایران را در زمینه موارد کنسولیمان در ایران از جمله پرونده خانم زاغری تحت فشار میگذاریم و آن را ادامه میدهیم.»
وی افزود: «چندین نوبت به این موضوع پرداختهام و در 4 جولای نیز با "محمد جواد ظریف" وزیر خارجه ایران گفتگو داشتم و از آن موقع با نامه نگاری پیگیر این قضیه بوده است.»
وزیر خارجه سابق انگلیس در خاتمه ضمن بیان این نکته که «توبیاس الوود» مسئول بخش خاورمیانه وزارت خارجه با خانواده زاغری ملاقات داشته است، گفته بود: «فشار بر ایرانیان را برای دسترسی کنسولی به زاغری ادامه میدهیم اما تلاش برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در زمینه اتهامهای وارد شده بر او، به بخش چالشی این قضیه مبدل شده زیرا ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد.»
بر اساس این گزارش، سپاه ثارالله استان کرمان چندی قبل در اطلاعیهای با تاکید بر اینکه نازنین زاغری در پروژههای براندازی مشارکت داشته است، اعلام کرد: طی اقدامات اطلاعاتی گسترده در فضای مجازی و حقیقی یکی از سر شبکههای اصلی وابسته به بیگانگان که ماموریتهای مختلفی در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام انجام داده بود شناسایی و دستگیر شد.
در بخشی از این اطلاعیه آمده است: بنگاههای خبری دولتهای استکباری به ویژه رسانههای انگلیس خبیث در ماههای اخیر همه توان خود را برای حمایت از فرد مذکور به کار گرفتهاند تا به خیال خام خود با جوسازی گسترده در عزم راسخ پاسداران انقلاب خللی ایجاد نمایند، اما این خیال باطل هیچگاه به واقعیت تبدیل نخواهد شد.
نازنین زاغری 15 فروردین سال جاری توسط نیروهای اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه امام خمینی دستگیر و به کرمان منتقل شد