هدایت تحصیلی: با معدل ۱۹ باید به هنرستان بروید!

آیین نامه جدید هدایت تحصیلی آموزش‌وپرورش منجر به اعتراضاتی از سوی دانش‌آموزان پایه نهم در روند انتخاب رشته شده است به گونه‌ای که برخی با معدل بالای ۱۹ برای ورود به رشته ریاضی یا تجربی مجاز شناخته نشده‌اند.
کد خبر: ۶۰۷۵۹۰
|
۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱ 20 July 2016
|
61420 بازدید
|
هدایت تحصیلی دانش‌آموزان امسال پس از 23 سال مجدداً در پایه نهم انجام می‌شود و حدود یک میلیون دانش‌آموز این پایه از تاریخ 18 تیر با مراجعه به مدارس نسبت به انتخاب رشته تحصیلی خود اقدام می‌کنند.

طبه گزارش تسنیم، بق اعلام وزارت آموزش‌و‌پرورش کار هدایت تحصیلی دانش‌آموزان براساس چند مؤلفه انجام می‌شود که عبارتند از نظر والدین با 5 امتیاز، نظر مشاوران مدارس با 10 امتیاز، نتایج آزمون‌های استعداد سنجی با 30 امتیاز، نمرات تحصیلی دانش‌آموز با 35 امتیاز و نظر معلمان 10 امتیاز و نظر دانش‌آموز 10 امتیاز.

آموزش و پرورش به خانواده‌ها توصیه می‌کند برای انجام هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دچار چشم و هم چشمی نشده و فریب تب موجود در جامعه را نخورند چرا که بسیاری از رشته‌های تحصیلی پرطرفدار ممکن است در آینده بازار کار مناسبی نداشته باشند.

مطابق با آیین‌نامه جدید هدایت تحصیلی دیگر همانند گذشته نمرات تحصیلی ملاک اصلی انتخاب رشته دانش‌آموزان نیست بلکه آزمون‌های سنجش استعداد و رغبت و نظر مشاوران مدارس نیز سهم به سزایی دارد.

اما روش جدید آموزش‌وپرورش برای انتخاب رشته با انتقادات بسیاری از سوی خانواده‌ها مواجه شده است طبق بررسی‌های خبرنگار تسنیم، برخی دانش‌آموزان با معدل بالای 19 از راه یافتن به رشته تجربی و ریاضی بازمانده اند و به آنها رشته انسانی پیشنهاد شده است و در برخی موارد نیز دانش‌آموز به رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش هدایت می‌شود.

این رویه منجر به شکل‌گیری اعتراضاتی از سوی دانش‌آموزان و خانواده‌ها در نقاط مختلف کشور شده است و آنگونه که خانواده‌ها به خبرنگار تسنیم گفتند: آموزش و پرورش اعلام کرده است، هدایت تحصیلی و انتخاب رشته براساس سهمیه‌بندی در مناطق انجام می‌شود. یعنی ممکن است منطقه 6 آموزش و پرورش شهر تهران 100 سهمیه برای ورود دانش‌آموزانش به رشته ریاضی داشته باشد در حالی که منطقه‌ای دیگر 200 سهمیه دارد و همین موضوع باعث شده دانش‌آموزی با معدل 19 در یک منطقه نتواند به رشته ریاضی برود اما دانش‌آموز دیگری با معدل 17 امکان راهیابی به رشته ریاضی را داشته باشد.

آنگونه که یکی از مشاوران مدارس در شهرستان‌های استان تهران به تسنیم می‌گوید، به آنها اعلام شده است که 60 درصد دانش‌آموزان ساکن این مناطق باید به رشته‌های فنی‌و حرفه‌ای و کاردانش بروند بنابراین در روند هدایت تحصیلی و انتخاب رشته آنها را به سمت هنرستان‌ها هدایت کنید.

وی می‌افزاید: آزمون استعداد و رغبتی که از دانش‌آموزان گرفته شد، سوالات دشواری داشت و برخی از دانش‌آموزان عنوان می‌کردند که با دقت به سوالات پاسخ نداده‌اند بنابراین نمی‌توان با اتکا به این آزمون دانش‌آموزان را به رشته‌‌های تحصیلی هدایت کرد.

مسعود شکوهی مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش‌ و پرورش درخصوص روند جدید هدایت تحصیلی دانش‌آموزان عنوان می‌کند: برای هدایت تحصیلی در پایه نهم سامانه متمرکز هدایت تحصیلی طراحی شده است؛ همچنین در این روند 35درصد عملکرد تحصیلی و 65درصد بررسی‌های مشاوره‌ای تأثیرگذار است هر دانش‌آموز به طور متوسط 8 تا 10 انتخاب دارد و لازم است برای قطعی کردن انتخاب آخر بررسی عمیق‌تر در محیط مدرسه داشته باشد، والدین توجه داشته باشند با توجه به جو جامعه و تبی که درخصوص برخی از رشته‌ها وجود دارد، فرزندان خود را مجبور نکنند تا به رشته‌ای بروند که آینده آن مورد علاقه دانش‌آموز و نیاز جامعه نیست.

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش تصریح کرد:‌ در جامعه ما نیازهای آینده شغلی به طور صددرصد مشخص نیست، لذا بهترین انتخاب، انتخابی است که با استعداد و رغبت هماهنگ باشد.

در حالی که مسئولان آموزش‌وپرورش به مسئله رغبت دانش‌آموز برای تحصیل دریک رشته اشاره دارند اما آنچه در روند هدایت تحصیلی شاهد آن هستیم الزام دانش‌آموزان برای ورود به یک رشته خاص است،رشته‌ای که تمایل یا عدم تمایل دانش‌آموز به آن اهمیتی نداشته و صرفاً امکانات و سیاست‌های آموزش‌وپرورش محور اصلی است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۴۴
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
سیستم آموزشی ما متاسفانه آزمون و خطایی بوده ،هست و خواهد بود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
امتحان دعوا
انتخاب رشته دعوا
معلم دعوا
دانش آموز دعوا
پدر و مادر بچه دعوا
ناشتاس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
هر اتفاقی که باعث بشه بساط کلاس کنکورها برداشته بشه، عالی هست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
نتیجه این هدایت تحصیلی اجباریه؟ یا فقط راهنمایی میکنه که فلان رشته برید بهتره؟
محمود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
چه اشکالی داره؟؟

شما ظاهراً از فضای کسب و کار خبر ندارید چون اکثر کسانی که به رشته های انسانی، ریاضی و تجربی می روند به دلیل عدم یادگیری و آموزش مناسب بیکار میمانند و باید در جایی که هیچ ربطی با رشته شان ندارد کار کنند از ابتدا فضای بدی در خصوص هنرستان راه انداختند که مثلا جای افراد تنبل هست ولی شما باید این فضا را عوض کنید - جهت اطلاع شما در شرکت های خصوصی مدرک فنی و حرفه ای ارزشش از لیسانس بی تجربه و کار نابلد علوم انسانی و ریاضی بیشتر است.

خواهشا منتشر کنید زیرا اکثر خانواده ها از این موضوع خبر ندارند و فقط دنیال این هستند که بچه هاشون دکتر یا مهندس بشوند ولی الان من با مدرک لیسانس مهندسی صنایع و فوق مدیریت به این نتیجه رسیدم که اگر دنبال یک تخصص فنی و حرفه ای میرفتم موفق تر بودم و مجبور نبودم به کارایی که هیچ ربطی به رشته ام نداره تن بدهم
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
معدل من 19 نبود اما بالای 17 بود و در انتخاب رشته فنی و حرفه ای را انتخاب و راهی هنرستان رشته کامپیوتر شدم چون زودتر می خواستم به چیزی که می خوام برسم تو 19 سالگی سفارش طراحی نرم افزار حسابداری برای کارخانه های تقریبا بزرگ رو داشتم و الان که 31 سالمه از انتخابم کاملا راضیم،چون رشته مورد علاقه و راه مورد علاقه مو انتخاب کردم با وجودی که خیلی به تحصیلات آکادمیک هم اعتقادی ندارم اما فوق لیسانس هم رو تو همین رشته گرفتم و از خیلی های دیگه که کوکورانه و چشم و هم چشمی رشته های ریاضی و... انتخاب کردن و الان تو همین رشته کامپیوتر و ... هستن موفق ترم.تمام موفقتیم تو همین دوران هنرستان بود.به نظرم من هیچ ایرادی نداره کسی حتی با معدل 20 هم بره هنرستان این فکر و این علامت تعجب خبرتون باید برداشته بشه هم در رسانه و هم ذهن مردم .با تشکر
شايان
|
Spain
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
اصلا طرح خوبي نيست چرا بايد به صورت اجبار برخي به رشته هايي منتقل شوند كه دوست ندارند؟!
حق آزادي انتخاب در صورت بالا بودن معدل را دانش آموزان نگيريد.
ناشناس
|
Spain
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
با سلام
من خودم با معدل 19.5 سال اول دبیرستان 13 سال پیش رفتم هنرستان و از تصمیمم راضیم .
hamid
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
این همه رفتن هنرستان کو کارش؟کسی که معدل 19 داره باید بره ریاضی نه هنرستان.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
قابل توجه کسانی که می خواهند رشته ریاضی یا فنی و حرفه ای را انتخاب کنند
هنرستان هم رشته های خوبی دارد. اینقدر از آن بد نگویید.
بسیاری از هنرستانی ها در صنعت از مهندسان هم موفق تر هستند و به علت تجربه فنی در محیط کار حرفشان پیشتازتر است . یک هنرستانی بعد از دو سال آموزش واردبازار کار می شو و یا برای خود کارآفرینیمی کند.
ولی یک دانشجو ریاضی فیزیک بعد از سه ، چهار سال درس خوندن و یک سال هم پشت کنکور وارد دانشگاه می شود و بعد از شش سال در دانشگاه و دو سال سربازی ، تازه وارد سرکار می شود که هیچی هم از صنعت نمی داند.
یک هنرستانی در 22 سالگی هدفش مشخص می شود.
ولی یک ریاضی فیزیکی تا 30 سالگی هم بدون تکلیف می ماند
یک هنرستانی در 30 سالگی صاحب خانه و ماشین و خانواده می شود و اما یک ریاضی فیزیکی چی ؟!
با تشکر
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟