معاون بنیاد ملی نخبگان از بازگشت ۳۰۰ نخبه از خارج کشور به ایران خبر داد و گفت: سالانه ۵۰۰۰ نخبه تحت پوشش بنیاد قرار میگیرند.
سیدمهدی موسوی کهپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: تلاش بنیاد ملی نخبگان در دو سه سال گذشته علاوه بر حفظ سرمایههای موجود و استعدادهای برتر بر این بوده که نخبگان مقیم در خارج از کشور را برای حضور در ایران جذب کنیم.
وی با اشاره به اینکه زمینه برای بازگشت نخبگان به کشور باید فراهم شود، عنوان کرد: بنیاد ملی نخبگان متولی اصلی این کار است ولی این امر نیازمند مشارکت همه دستگاههای اجرایی است.
موسوی کهپور با بیان اینکه اغلب نخبگان در جلساتی که با آنها داشتیم تمایل و عشق برای خدمت به کشور خود دارند ولی باید زمینه را برای بازگشت آنها مهیا کنیم، تصریح کرد: امیدواریم با تلاشی که دولت و بنیاد ملی نخبگان و تسهیلاتی که بنیاد ملی نخبگان فراهم کرده بتوانیم با همت و همدلی این بستر را فراهم کنیم.
وی با اعلام اینکه تاکنون 300 نفر از نخبگان بازگشته و در دانشگاههای داخلی جذب شدهاند، افزود: نخبگان و استعدادهای برتر سرمایه واقعی برای کشور و دولت محسوب میشوند که باید به عنوان فرصت از آنها استفاده کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: نخبگانی که به ایران بازمیگردند به عنوان اعضای هیئت علمی یا در بخشهای خصوصی به کار گرفته میشوند تا حمایتی از آنها صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه تمام سعی بنیاد ملی نخبگان بر این است که نخبگان را حمایت کند، عنوان کرد: بنیاد ملی نخبگان محدودیتهای اعتباری خود را دارد ولی تمام تلاش بر این است نخبگان را شناسایی کرده و تحت پوشش و حمایت خود قرار دهد.
موسوی کهپور بیان کرد: آمارها نشان میدهد میزان ماندگاری نخبگان و استعدادهای برتر در کشور از گذشته بیشتر شده و این نتیجه تلاشهایی است که در بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که تعداد نخبگانی که در دولت یازدهم از کشور خارج شدند چند نفر بوده است نیز گفت: نخبگان به صورت دائمی از کشور خارج نمیشوند بلکه برای ادامه تحصیل است و باید این تبادلات وجود داشته باشد.
معاون بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه گفته شود کسی از کشور خارج نشود پذیرفتنی نیست، بیان کرد: باید شرایط را فراهم کنیم نخبگانی که کشور را برای ادامه تحصیل ترک میکنند بازگردند، برای کسب بسیاری از دانشها باید با کشورهای دیگر ارتباط داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نمیتوان آماری مبنی بر تعداد افراد خروجی از کشور در زمینه نخبگان داشته باشیم، اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان سالانه پنج هزار نفر را شناسایی کرده و تحت پوشش حمایتهای خود قرار میدهد.