رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: با وجود چند صد میلیارد هزینه، وضعیت دریاچه ارومیه بدتر می شود! مسئول ستاد احیاء: بودجه نداریم، پیمانکارها کار را رها کردند

کیفیت زندگی بخش زیادی از جمعیت کشور به حیات دریاچه ارومیه بستگی دارد و خشک شدنش زندگی میلیون ها ایرانی را به چالش خواهد کشید؛ هرچند به همین دلیل دولت یازدهم از زمان شروع به کار، تلاش ویژه ای برای احیای دریاچه آغاز کرد، هم اکنون اخبار دقیقی به دست آمده که نشان می دهد، دولت از آغاز سال جاری عملیات احیا را رها کرده و ستاد احیای دریاچه نیز نسبت به آینده امیدوار نیست.
کد خبر: ۶۵۷۰۴۵
|
۲۸ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰ 17 January 2017
|
7949 بازدید
|
کیفیت زندگی بخش زیادی از جمعیت کشور به حیات دریاچه ارومیه بستگی دارد و خشک شدنش زندگی میلیون ها ایرانی را به چالش خواهد کشید؛ هرچند به همین دلیل دولت یازدهم از زمان شروع به کار، تلاش ویژه ای برای احیای دریاچه آغاز کرد، هم اکنون اخبار دقیقی به دست آمده که نشان می دهد، دولت از آغاز سال جاری عملیات احیا را رها کرده و ستاد احیای دریاچه نیز نسبت به آینده امیدوار نیست.

به گزارش «تابناک»؛ همزمان با آغاز به کار دولت یازدهم، رئیس جمهور به منظور تحقق یکی از وعده های انتخاباتی خود دستور تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه را صادر کرد و در این راستا «عیسی کلانتری» وزیر اسبق جهاد کشاورزی مسئولیت این مهم را بر عهده گرفت. اکنون که سه سال از شروع به کار این ستاد می گذرد، در حالی مسئولان از افزایش تراز دریاچه و موفقیت آمیز بودن برنامه ها خبر می دهند که منتقدان ادعاهای نگران کننده را مبنی بر بی فایده بودن تلاش های ستاد مذکور بیان می کنند.

از همان ابتدا نیز نسبت به عملکرد و موفقیت ستاد در احیای دریاچه نگرانی هایی وجود داشت. مواردی مثل غالب شدن نگاه سیاسی و انتخاباتی بر اصل بحران، کاهش امید و انگیزه تیم اجرایی، کارشکنی یا نا هماهنگی سایر دستگاه های مرتبط، مقاومت جوامع محلی با برنامه های احیاء، تأمین نشدن منابع مالی مورد نیاز و... از جمله این نگرانی ها بود.

در رابطه با آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و عملکرد ستاد احیاء، «محمد علی شاعری»، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کوتاهی ‌های صورت گرفته روند احیای دریاچه ارومیه در سال جاری گفت: تراز دریاچه ارومیه در سه سال اخیر تنها دو سانتی‌ متر افزایش یافته است و چنانچه تا بهار آینده، پروژه‌های در نظر گرفته شده به مرحله اجرا نرسد، تراز دریاچه کاهش خواهد یافت.

وی با انتقاد از عدم تأمین بودجه برای 173 پروژه مقرر، عنوان کرد: بیشتر پروژه‌ها در شش ماه نخست سال جاری قابلیت اجرایی دارند و این درحالی است که پس از گذشت ده ماه هیچ یک از این پروژه ‌ها اجرا نشده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس دهم با بیان اینکه در صورت ادامه‌ی روند فعلی، همه زحمات سه سال اخیر و اعتبارات اختصاص یافته با کاهش تراز دریاچه ارومیه به هدر خواهد رفت، اضافه کرد: تاکنون چند صدمیلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده و حالا با وضعیتی روبه رو شده‌ایم که با برگشتن به سر نقطه شروع و حتی بدتر شدن وضعیت، فاصله چندانی نداریم.

وی در پایان احیای دریاچه ارومیه را مطالبه مردم آذربایجان خواند و تصریح کرد: احتمال وقوع طوفان‌ های نمکی دور از انتظار نیست و چنانچه این اتفاقات ناگوار محقق شود، با چالش خطیری با نام خطرات زیست محیطی و آسیب ‌های ناشی از آن روبه رو خواهیم شد.

بنا بر آنچه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس به آن اشاره دارد، با اینکه در سه سال گذشته مجموعه قابل توجهی برنامه و با هزینه های هنگفت در دستور کار مسئولان قرار گرفت، تنها دو سانتی متر تراز دریاچه افزایش پیدا کرده و با استمرار روند کنونی شرایط بدتر نیز خواهد شد.

عمده انتقاد و نگرانی این نماینده آن است که دولت در سال جاری به تعهدات خود مبنی بر پرداخت اعتبارات لازم برای استمرار طرح های احیاء عمل نکرد و شش ماه ابتدایی سال جاری که فرصت مناسبی برای کار میدانی بود، از دست رفت؛ وضعیتی که به اعتقاد این نماینده مجلس باعث خواهد شد، شرایط به حالت قبل یعنی سال 92 بازگردد.

«مسعود تجریشی» مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه، در مورد آخرین تغییر و تحول تراز آب دریاچه ارومیه به «تابناک» گفت: اینکه گفته شود، تراز دریاچه به نسبت سال 93 تنها دو سانت افزایش یافته صحیح است، ولی در این باره باید به این نکته نیز اشاره کرد که از سال 73 تا سال 93 و 20 سال همواره تراز دریاچه کاهشی بود و سالانه 40 سانت از تراز آن کم می شد.

تجریشی ادامه داد: بر اساس این واقعیت در 20 سال گذشته تراز دریاچه 8 متر کاهش یافت و ما از زمانی که مسئولیت احیای دریاچه را بر عهده گرفتیم، گام نخستی که برای خود تعریف کردیم، تثبیت تراز دریاچه بود و اینکه تلاش کنیم، دیگر سطح آب دریاچه کاهش نیابد؛ بنابراین، به جای آنکه در این سه سال تراز دریاچه 120 سانت کم شود، نه تنها کم نشده بلکه دو سانت افزایش هم یافته است.

مدیر دفتر تلفیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه، همچنین در مورد عدم پرداخت اعتبارات لازم از سوی دولت و از بین رفتن فرصت شش ماهه نخست سال برای ادامه برنامه های احیا، اضافه کرد: دوران تثبیت در شهریور 95 تمام شد و ما برنامه های خود را برای احیای دریاچه تنظیم کردیم. کاهش آب مصرفی در بخش کشاورزی، افزایش بهره وری کشاورزی، کاشت گیاهان مناسب برای مبارزه با ریزگردها، نشاکاری، نصب کنتورهای تنظیم مصرف بر روی چاه های آب، آموزش کشاورزان و... از جمله این برنامه ها بود.

وی اضافه کرد: متأسفانه باید بگویم از ابتدای سال 95 تا کنون حتی یک ریال هم دولت به ستاد احیای دریاچه ارومیه اعتبار تخصیص نداده است و بر اساس شرایطی که پیش آمده یقیناً ما به اهداف خود نخواهیم رسید.
 
هدف این بود که در شهریور 96 تراز آب دریاچه 30 سانت افزایش پیدا کند و برای این امر ما 85 طرح اجرایی در دستور کار داشتیم اما به دلیل نداشتن بودجه، همه پیمانکارها کار را رها کرده اند و انتظار این است که در شهریور سال آینده تراز دریاچه کاهش یابد چرا که یکباره همه طرح ها خوابید.
 
بر اساس آنچه آمد به نظر می رسد وضعیت دریاچه ارومیه هنوز به شرایط مطلوب خود نرسیده و از این رو دولتمردان و اعضای ستاد احیای دریاچه در ماه های باقی مانده از عمر دولت، کار زیاد آسانی برای عمل به یکی از مهم ترین وعده های انتخاباتی خود ندارند. آن هم در شرایطی که به گفته مسئولان ستاد احیای دریاچه دولت حتی یک ریال هم در سال جاری برای ادامه طرح ها کمک نکرده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۱
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
25 درصد سزمین ایران قابل سکونته و برای این مساحت جمعیت ایران باید 30 میلیون نفر باشه والا محیط زیست و منابع طبیعی ایران توان پاسخگویی نداره و روز به روز مشکلات افزوده خواهد شد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
احیای دریاچه اورمیه مطالبه مردم ایران است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
از قدیم گفتن :
کم کار کن ولی تمیز کار کن.
معنی اش به زبان ساده این میشه که یا کار نکنید و یا اگر کار میکنید آن را درست و کامل انجامش دهید و نصف و نیمه کار نکنید.
ما دریاچه نخواستیم.
اسکندر
|
Andorra
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
با سلام بابا بارندگی که در استان های آذربایجان غربی و شرقی خوب بوده آب رو ولش کنید بیاد دریاچه خشک نشه. پول وده روحانی
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
این جاده مسخره رابرداریدوپلی بسازید ازخیرخودکفایی درسیب شب عیدوانگوریاقوتی هم بگذریدمشکل حل است.بنه نظرمن توجه به مقوله مزیت نسبی دراقتصادراهگشاست
سید مجتبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
اون موقعی که ژاپنی‌ها اومدند و گفتند ما با مصالح همین دریاچه پلی رو می‌سازیم و مسئولان با کم فکری تمام این پیشنهاد رو رد کردند، باید به این روز می اندیشیدند.
هر آدم کم سوادی میدونه که نصف کردن یک دریاچه باعث قطع چرخه آب و نابودی دریاچه میشه.
من موندم وقتی نسلهای بعدی ما دسته گلهایی که نسل ما آب داده رو بخونه، ما چه جوابی براشون داریم؟؟؟؟!!
بجز خجالت و سرافکندگی
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
از این چند صد میلیارد، بیش از نصفش که هاپولی میشه
محمد تبریزی
|
-
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
میشه بفرمائید کدام چند صد میلیارد؟ کدام هزینه؟ آیا این چند صد میلیارد را برای برداشتن نمک دریا با صدها تریلر و بولدزر و لودر هزینه کرده اید که ویرانش کنید یا برای آبادی آن؟ تابناک غیرقابل انتشارش نکن همکارانت را بفرست تا مشاهده کنند که روزی چند کامیون و لودر دارند نمک می برند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
این پولها بیشتر صرف سیمینارهای متعدد می شود تا خود مشکل.
یاسمن
|
Germany
|
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۸
20 دی ماه در خبرها آمد که تخصیص 300 میلیارد تومان به ستاد امضا شد و ظرف چند روز واریز می شود. اگز تا آخر بهمن ماه دولت تعهداتش را نسبت ستاد احیای دریاچه اورمیه عملی نسازد من به آقای روحانی رای نمی دهم. به گمانم سه چهار میلیون هوادار دریاچه اورمیه هم تصمیم مشابهی دارند. سه چهار میلیون رای در انتخابات آینده می تواند سرنوشت ساز باشد.
رقثم سه چهار میلیون که گفتم دور از انتظار نیست. به یاد داشته باشید که کمپین آقای کیانیان برای دریاچه اورمیه در مدت کوتاهی بالای یک میلیون امضا گرفت
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟