علی معلم تهیه کننده و منتقد سینما در رویدادی غیرمنتظره در دفتر مجله دنیای تصویر با عارضه سکته قلبی مواجه شد که پس از انتقال به بیمارستان رسالت علیرغم تلاش پزشکان، بر اثر ایست قلبی بدرود حیات گفت.
به گزارش «تابناک»؛ علی معلم تهیه کننده و منتقد سینما که در سال های اخیر عمده تمرکز در نشر مجله دنیای تصویر و برگزاری جشن حافظ بود، در پنجاه و چهار سالگی دار فانی را وداع گفت و چشم از جهان فروبست.
علی معلم فرزند آقا عبداله معلم یکی از اهالی خاندان معلم در دامغان است. او دوران کودکی و نوجوانیاش را در شهر پدریاش دامغان گذراند و در ابتدای دوران جوانی به تهران آمد. تحصیلات متوسطه را در تهران در رشتهٔ ریاضی- فیزیک دبیرستان سخن به پایان رساند. او فارغالتحصیل دانشکده صدا و سیما در رشته کارگردانی فیلم ش. و در مقطع فوقلیسانس در رشته پژوهش هنر (دانشگاه هنر) تحصیل کرد.
او پس از تاسیس مجله دنیای تصویر، در حوزه تهیه کنندگی نیز فعالیت داشت که «شوکران»، «گاوخونی»، «ازدواج به سبک ایرانی» و «آل» از جمله تجربیات موفق او در مقام تهیهکنندگی بود. دریافت مدرک دکتری افتخاری به پاس فعالیتهایش در عرصهی فرهنگ و هنر نیز یکی دیگر از عناوین متعدد او به شمار میرفت.
علی معلم در هیئتهای داوری و انتخاب جشنوارهٔ بینالمللی فیلم فجر (هفت دوره)، جشنوارهٔ بینالمللی فیلم کشورهای غیرمتعهد (پیونگ یانگ)، جشنوارهٔ سینمای جوان، جشنوارهٔ فیلمهای دانشجویی، جشنوارهٔ فیلمهای خانوادگی، نخستین جشنوارهٔ فیلم و کیفیت، جشنوارهٔ فیلم جوان، جشنواره فیلم رویش و جشنواره بینالمللی فیلم شهر (دو دوره)، نخستین جشنوارهٔ فیلمهای ویدئویی تهران، جشنوارهٔ فیلم زنان (پروین اعتصامی) عضویت داشت.
در همین راستا مجله دنیای تصویری اطلاعیه ای منتشر کرد که بدین شرح است: «سینما به ما یاد داده که زندگی یعنی لحظات توامان شادی و غم، ولی هرگز فکر نمیکردیم روزی برسد که قرار باشد بدترین خبر ممکن را در «دنیای تصویر» منتشر کنیم. دقایقی قبل علی معلم، مدیر مسئول و سردبیر نشریه دنیای تصویر، بنیانگذار جشن سینمایی تلویزیونی حافظ، مدرس، مجری و برنامهساز و تهیهکنندهی سینما در سن 54 سالگی و در پی حملۀ قلبی، دار فانی را وداع گفت.
علی معلم سال 1341 در دامغان متولد شد. در رشتهی سینما تحصیل کرد، در دههی شصت فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد و در سال 71 با تاسیس ماهنامه «دنیای تصویر» فصل تازهای را در مطبوعات و رسانههای سینمایی رقم زد. معلم که به واسطهی تولید و اجرای برنامههایی چون «جنگ هنر»، «از واژه تا تصویر»، «سینمای اندیشه» و ...به چهرهای شناخته شده برای مخاطبان تبدیل شده بود، اولین جشن سینمایی و تلویزیونی خصوصی ایران را تاسیس کرد و تندیس حافظ را به منظومهی سینمای کشور افزود.
فعالیت معلم فقط به عرصهی مطبوعات و رسانهها محدود نمیشد «شوکران»، «گاوخونی»، «ازدواج به سبک ایرانی» و «آل» از جمله تجربیات موفق او در مقام تهیهکنندگی بود. دریافت مدرک دکتری افتخاری به پاس فعالیتهایش در عرصهی فرهنگ و هنر نیز یکی دیگر از عناوین متعدد او به شمار میرفت. گرچه هنوز نتوانستهایم این خبر تلخ را باور کنیم، درگذشت علی معلم را به خانوادهی فرهنگ و هنر ایران تسلیت میگوییم.»
مراسم تشییع پيكر مرحوم علی معلم چهارشنبه ٢٥ اسفند، ساعت 9 صبح از مقابل ساختمان شماره 2 خانه سینما، در خیابان وصال و بسوی قطعه هنرمندان برگزار میشود. مراسم ختم روز جمعه خواهد بود.