پس از این که آمریکا در مذاکرات اول اکتبر در ژنو، «بیل برنز» شوالیه دیپلماتهای خود را برای مذاکره با دکتر جلیلی جانباز شجاع ایرانی روانه سوئیس کرد، اکنون برای معامله هستهای ایران و غرب برای نخستین بار پس از انقلاب در روز نوزدهم اکتبر در شهر وین، آنها میخواهند این بار «قیصر» خود را به مذاکرات بفرستند.
به گزارش «تابناک»، «گری سیمور» که قرار است به همراه «روبرت اینهورن» به مذاکرات وین بیاید، در وزارت امور خارجه آمریکا به قیصر شهرت دارد و این لقب او به واسطه فعالیتهای او در زمینه به اصطلاح جلوگیری از گسترش سلاحهای کشتار جمعی و تروریسم بوده است.
بنا بر این گزارش، او اکنون معاون رئیس شورای روابط خارجی آمریکاست که این شورای تشکیلاتی مستقر در نیویورک، کارهای فکری و تحقیقاتی آمریکاییها را در روابط خارجی انجام میدهد. او همچنین از سال 1996 تا 2000 از مدیران ارشد شورای امنیت ملی آمریکا در زمان کلینتون بوده و چندین مذاکره هستهای برای آمریکاییها انجام داده که شامل کره شمالی هم میشود.
او در سال 1972 پیمان جلوگیری از توسعه و تولید سلاحهای میکروبی را تدوین کرده که تلاشهای او در دولت کلینتون و بوش در این زمینه ادامه داشته و سیاستمداری پراگماتیست و غیر ایدئولوژیک به شمار میآید. گری سیمور البته متاسفانه خیلی ضد ایرانی است و طی سالیان گذشته همیشه علیه ایران صحبت کرده و به نظر می رسد اوباما برای ابراز حسن نیتش، بهتر است وی را تعویض و فرد دیگری را جایگزین او کند زیرا او مواضعی خصمانه نسبت به ایران دارد.
روبرت اینهورن نیز که او را همراهی خواهد کرد، از مشاوران وزارت امور خارجه آمریکا و از اعضای «آنمویک» است و از همکاران سابقهانس بلیکس، رئیس پیشین سوئدی آژانس بینالمللی انرژی هستهای و همچنین از اعضای هفده نفرهای است که توسط کوفی عنان برای جلوگیری از اشاعه سلاح اتمی در UNMOVIC فعالیت میکردند.
اما از سوی دیگر، ایران باید مقاماتی را به این جلسه بفرستد که دارای تجربیات کافی و به ویژه شناخت دقیق حقوقی نسبت به جایگاه کشور و قوانین و مقررات آژانس و همچنین آشنایی کامل با دیپلماسی هستهای و نوع مذاکرات هستهای باشند؛ مذاکراتی که آمریکاییها از هم اکنون خود را با تجهیز تیمهای کارشناسی حقوقی آماده کردهاند تا چنانچه به توافقی با ایران دست پیدا کردند، در زمینه قوانین و مسائل حقوقی، دست بالا را در مذاکرات داشته باشند.
گفتنی است، متأسفانه تیمهای مذاکره کننده ایرانی با غرب، بعضا دارای نقاط ضعفهایی بودهاند، به گونهای که در برخی مقاطع آنچنان که باید و شاید، منافع ملی ایران ملحوظ نشده است، اما نمایندگی دکتر سعید جلیلی در این مذاکرات از سوی ایران، همچون دوره دکتر لاریجانی امیدواریها را برای رعایت جنبههای حقوقی و ظرافتهای دیپلماتیک در این مذاکرات و احقاق حقوق مسلم ملت شریف ایران زنده کرده است و همین امر قطعا حمایت همه جانبه هفتاد میلیون ایرانی را به دنبال خواهد داشت.