چرا سامانه های ضد هوایی روسیه به حملات موشکی آمریکا به سوریه واکنش نشان ندادند؟

اما موضوع بسیار مهم این است که چرا پدافند هوایی روسیه به رغم هشدارهای قبلی، واکنش مستقیمی به موشک های آمریکا نشان نداد؟ پوتین می توانست واکنش محدودی به این حمله موشکی آمریکا داشته باشد، ولی انتخاب تاکتیکی او این بود که واکنشی نشان ندهد.
کد خبر: ۶۸۳۰۹۰
|
۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۹ 08 April 2017
|
51242 بازدید
|
ریچارد بلک، سناتور آمریکایی به خبرگزاری اسپوتنیک گفته است: احتمال اینکه بشار اسد از سلاح های شیمیایی در ادلب استفاده کرده، صفر است، زیرا وقتی او در حال شکست و از بین بردن گروه های افراط گرا در سراسر سوریه است، دلیلی وجود ندارد از سلاح های شیمیایی استفاده کند.
 
به گزارش «تابناک»، با این حال، همه مخالفان داخلی و خارجی نظام سوریه انگشت اتهام را به سوی بشار اسد نشانه رفتند و دونالد ترامپ نیز به این بهانه، دستور حمله موشکی به پایگاه هوایی الشعیرات در استان ادلب را صادر کرد؛ اقدامی غافلگیر کننده که توجهات بین المللی زیادی را به خود جلب نمود.
 
اما موضوع بسیار مهم این است که چرا پدافند هوایی روسیه به رغم هشدارهای قبلی واکنش مستقیمی به موشک های آمریکا نشان نداد؟
 
در همین زمینه، «جو پاپالاردو» در مطلبی در پایگاه «پاپیولار مکانیک» به این پرسش پاسخ داده که چرا ولادیمیر پوتین به رغم اطلاع قبلی از حمله موشکی آمریکا به خاک سوریه، دستور واکنش متقابل و هدف قرار دادن موشک های آمریکا توسط پدافند هوایی روسیه را ـ که در روسیه مستقر هستند ـ نداد؟
 
وی بر این باور است، این یکی از موقعیت هایی بود که پوتین هیچ گزینه ای برای واکنش در اختیار نداشت. به رغم اینکه سیستم های ضد موشکی اس 300 و اس 400 برای محافظت از پایگاه های هوایی سوریه از حملات آمریکا و ناتو مستقر شده بودند، از این سیستم ها در مقابل حملات موشکی آمریکا هیچ استفاده ای نشد.
 
پوتین می توانست واکنش محدودی به این حمله موشکی آمریکا داشته باشد، ولی انتخاب تاکتیکی او این بود که واکنشی نشان ندهد.
 
پاپالاردو در ادامه می افزاید: سیستم ضد هوایی روسیه در سوریه یک بلوف است و شاید هم پوتین با عدم واکنش نسبت به این حمله آمریکا، می خواست به بشار اسد این پیام را ارسال کند که حمایتش از او محدود است و شاید پوتین بازی دیگری را مدنظر داشته باشد.
 
پوتین می توانست موشک های «تام هاوک» را هدف قرار دهد اما شاید نمی خواست ریسک یک بازی ژئوپلیتیک بلند مدت را با یک اقدام مقطعی برای خود ایجاد کند.
 
روزنامه ایزوِستیا، چاپ روسیه نیز به نقل از کارشناسان نظامی روس نوشت: روسیه برای جلوگیری از آغاز احتمالی جنگ اتمی از سامانه های موشکی خود در پایگاه های حمیمیم و طرطوس برای انهدام موشک های آمریکائی استفاده نکرد.
 
با این حال، روسیه اقدامات و واکنش های سیاسی و نظامی مختلفی را پس از حملات آمریکا در نظر گرفت.
 
ساعاتی پس از اقدام نظامی آمریکا دولت روسیه  ضمن بیان اینکه حمله موشکی آمریکا به سوریه یادآور حمله به خاک عراق با بهانه‌های واهی است، اعلام کرد: مسکو توافق بین آمریکا و روسیه برای پرواز امن در آسمان سوریه را به حالت تعلیق درمی‌آورد.
 
شامگاه روز جمعه نیز فاکس نیوز گزارش داد، ناوهای جنگی روسیه وارد مدیترانه شدند و به سمت محل ناوهای آمریکایی ـ که از آنجا پایگاه هوایی سوریه هدف قرار داده شد ـ در حال حرکت هستند.
 
بنا بر این گزارش، مقامات ارتش روسیه ضمن تأیید خبر اعزام ناو این کشور به آب های مدیترانه اعلام کردند، این ناو به موشک‌ها کروز مجهز بوده و هم‌اکنون به سمت سواحل بندر «طرطوس» سوریه در حال حرکت است.
 
مقامات آمریکایی نیز این تحرکات نظامی روسیه را برای مقابله با آمریکا پس از حمله موشکی را انکار نکرده‌اند و «دیلی استار» نوشته است، ادامه این روند با رویارویی مستقیم «یو.اس.اس. پورتر» آمریکا و «یو.اس.اس.روس» منجر خواهد شد.
 
همچنین بنا به گزارش «رویترز» ویکتور اوزروف رئیس کمیته امنیت و دفاع مجلس روسیه در واکنش به حمله موشکی ناگهانی آمریکا در اظهاراتی تهدیدگونه تأکید کرد: پایگاه هوایی روسیه در استان لاذقیه و همین طور پایگاه دریایی روسیه در طرطوس توسط سامانه های دفاع موشکی اس 300 و اس 400 محافظت می شود.
 
وی گفت: «سامانه های موشکی اس- 300 و اس - 400 به گونه ای مناسب می توانند امنیت نیروهای مسلح ما را در روی زمین و نیز در دریا و هوا تضمین کنند».
 
همچنین روس ها پس از اقدام نظامی آمریکا در سوریه، تصمیم به برگزاری رزمایشی در دریای خزر گرفتند که هم اکنون در حال برگزاری است. در این رزمایش، ناوگان دریای خزر روسیه متشکل از ناوهای موشک انداز «تاتارستان» و «داغستان»، ناوچه‌های موشک‌انداز «گراد سویاژسک» و «اوگلیچ»، و قایق‌های توپ‌دار «ولگادونسک» و «ماخاچ قلعه» توانایی خود را با شلیک به سمت اهداف دریایی، ساحلی و هوایی به نمایش گذاشتند.
 
در نهایت باید گفت، هرچند روس ها واکنش اولیه و مستقیمی را در برابر تهاجم موشکی آمریکا به خاک سوریه از خود نشان ندادند، اقدامات بعدی زیادی را آغاز کرده اند که به آن ها اشاره شد. اقداماتی که بیش از هر چیز برای جلوگیری از تکرار حملات آمریکایی به مواضع ارتش و نظام سوریه در حال اجراست و روس ها قصد دارند از این طریق جدیت خود را در صورت تکرار حوادث مشابه به آمریکایی ها نشان دهند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۴۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
قطعا عدم درگیری مستقیم روسیه با آمریکا کار عاقلانه ای بوده. این دو جزو ابرقدرتهای هسته ای هستند و در چنین مواردی نباید با هم وارد درگیری مستقیم شوند. جنگ نیابتی در اینگونه مواقع کارساز است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۲
نه بابا!؟ الله اکبر!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
چون روسيه منافع ايران رو به يه پِخ آمريكا ميفروشه.حداقل آمريكا با اين عربا عهد ميبنده پاش وا ميسه.روسيه بدعهديش تو تاريخ معروفه.انقدري كه روسيه به ما لطمه زد آمريكا نزد.يكيش مجاهدين كه اصلتشون روسه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۰
الان یعنی امریکا به خوش عهدی معروفه؟؟؟!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
فقط میشه گفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
با سلام
مطمئن باشيد روسيه از اقدام آمريكا با خبر بود و پوتين و رفيق دست نشوندش ترامپ با هماهنگي اين كار رو كردند .و روسيه با معامله پشت پرده با تركيه و آمريكا در حال كمرنگ كردن نقش ايران در سوريه و عراق هستند . حالا كه تروريستها با خون ايراني ها و شيعيان سوريه در حال نابوديند اينا دوست ندارند يك حكومت تحت كنترل ايران اونجا باشه . اينا همش خيم شب بازيه تا اسد رو ساقط كنند . بدبخت ايران كه در طول تاريخ هميشه از خيانت روسها ضرر ديده . روسها منافق و خائنند و از آمريكايي ها براي ايران دشمنتر و كثيفترند .
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
روسیه نتوانست در مقابل سرنگونی هواپیمایش توسط ترکیه واکنش نظامی داشته باشد چه برسد به آمریکا. روسیه بلوف میزند. در عمل طبل تو خالی است.
Amir
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
تا اونجایی که سواد ما میکشه مزیت اصلی موشک کروز مسیر پروازگونه اش هست که در ارتفاع بسیار پایین انجام میشه تا از دید رادار پدافند هوایی خارج باشه. پس به احتمال زیاد اصلا S400 نمیتونسته اونا رو ردیابی کنه. اصلا علت استفاده از این نوع سلاح هم همینه وگرنه ناو آمریکایی که مجهز به موشک بالستیک هم بود میتونست با یک یا دو شلیک از این موشک ها که بزرگتر هستند کار رو تموم کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۱
همچنین مسیر مستقیمی نداره و کنترل میشن.
ناشناس
|
Spain
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
موشكهاي اس سيصد و اس چهارصد كپي دست چندم از موشكهاي امريكايي هستند كه روسها با دزدي و كپي برداري انها را ساخته اند. در نظر داشته باشيد تكنولوژي روسها بسيار عقب تر از همتاهاي غربي انهاست. روسها حتي نميتوانند بعد از صد سال يك اتوموبيل معمولي با استاندارد روز دنيا توليد كنند. استفاده از موشكهاي اس سيصد و اس چهارصد در مقابله با موشكهاي توماهاك بجز ابروريزي براي پوتين و صنايع موشكي دزد كي انها چيزي به همراه نداشت.
پاسخ ها
حامد
| Germany |
۰۴:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۱
فراموش نکن که سامانه گنبد آهنین که آمریکا به اسرائیل داد جلوی ضعیف ترین موشکای فلسطین رو هم نتونست بگیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
دلم سوخت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
و باز هم نامردی روسها !!!
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۹
سیستم های اس 300و اس 400 ماهیت کشف راداری اشیا پرنده را دارند بدلیل اینکه موشکهای توماهاک در ارتفاع خیلی کمی گاها تا فقط 10 متر از سطح زمین پرواز میکنند برد کشف راداری آنها کم است مثلا حدودا 40 کیلومتر یعنی در صورتیکه رادارهای کشف و رهگیری اهداف در فاصله ای بیش تر مستقر باشند قادر به ردیابی این موشکها نخواهند بود
در عین حال نقطه ضعف این موشکها سرعت کم آنها در ارتفاع کم میباشد که میتوان با سیستم های گاتلینگ و یا توپهای هدایت راداری و مخصوصا الکترواپتیکی به راحتی میتوان آنها را شکار کرد البته به شرط استقرار آنها در در موقعیت مناسب و به تعداد زیاد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟