وضعیت آرا ی روحانی، احمدی نژاد، قالیباف، رئیسی، بقایی و جهانگیری چگونه است؟
به گزارش خراسان، در یکی از نخستین نظرسنجی های انتخاباتی که توسط یک موسسه خارج از ایران انجام شده است، موسسه «ایرانپُل» در یک پیمایش که طی روزهای 22 تا 25 فروردین و با جامعه آماری 1005 نفر از هموطنان انجام شده، نظرات آن ها درباره 6 تن از نامزدهای انتخابات، وضعیت اقتصادی فعلی و آینده و تأثیر برجام بر آن را پرسیده است.
به گزارش بلومبرگ، تسنیم و فارس این نظرسنجی نشان می دهد که مجموع محبوبیت شهردار تهران از نظر شهروندان ایرانی از میزان محبوبیت رئیس جمهور پیشی گرفته است. بنابراین گزارش، براساس شاخص «خیلی محبوب»، 23 درصد پاسخگویان ایرانی روحانی را خیلی محبوب ارزیابی کردهاند که 4 درصد بیش از ارزیابی انجام شده از قالیباف به عنوان یک فرد خیلی محبوب (19 درصد) است، اما اگر مجموع میزان محبوبیت (شامل خیلی محبوب و تاحدودی محبوب) را در نظر بگیریم، 67 درصد پاسخگویان قالیباف را خیلی محبوب یا تاحدودی محبوب ارزیابی کردهاند این در حالی است که 62 درصد پاسخگویان چنین ارزیابی از حسن روحانی داشتهاند. این شاخص برای احمدی نژاد، رئیسی، جهانگیری و بقایی به ترتیب، 52، 32 ، 29 و 18 درصد است.
احمدی نژاد با 46 درصد رأی منفی، نامحبوب ترین فرد
از نظر عدم محبوبیت یا همان آرای منفی نیز محمود احمدینژاد از نظر 46 درصد پاسخگویان، نامحبوبترین فرد ارزیابی شده است. در واقع از نظر میزان عدم محبوبیت براساس شاخص «خیلی نامحبوب» احمدینژاد، روحانی و بقایی (به ترتیب با 28، 19 و 18) درصد به عنوان نامحبوبترین افراد از سوی پاسخگویان ایرانی ارزیابی شدهاند. بررسی نتایج منتشر شده نشان میدهد که از نظر مجموع میزان شاخص عدم محبوبیت (شامل خیلی نامحبوب و تاحدودی نامحبوب) نیز احمدینژاد، روحانی و بقایی به ترتیب از سوی 46، 35 و 28 درصد پاسخگویان افرادی نامحبوب ارزیابی شدهاند.
پاسخ شرکت کنندگان درباره احتمال شکست روحانی در انتخابات
در بخش دیگری از این نظرسنجی، نظر پاسخگویان درباره احتمال شکست روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آتی مورد سنجش قرار گرفت. براساس نتایج منتشر شده، از نظر 14 درصد پاسخگویان، شکست روحانی در انتخابات پیشرو «خیلی محتمل» است. همچنین 42 درصد پاسخگویان عنوان کردهاند که شکست روحانی «تاحدودی محتمل» است. بر این اساس، 56 درصد پاسخگویان ایرانی نسبت به پیروزی روحانی خوشبین نبوده و شکست وی را محتمل میدانند. بر اساس بخش دیگری از این نظرسنجی، 72 درصد بر این باورند که برجام وضعیت اقتصادی مردم معمولی را بهتر نکرده است. حدود 25 درصد هم گفته اند برجام وضعیت اقتصاد ایران را کم و بیش بهتر کرده است.
51 درصد شرکت کنندگان: وضعیت اقتصادی خانواده مان تغییری نکرده است
در پرسشی دیگر، سوال شده وضعیت اقتصادی خانوادهتان نسبت به 4 سال قبل چه تغییری کرده که 11 درصد گفته اند بهتر شده، 35 درصد گفته اند بدتر شده و 51 درصد گفته اند تغییری نکرده است. همچنین 52 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی در پاسخ به این پرسش که وضعیت اقتصاد کشور به کدام سو میرود.
گفته اند به سمت بدتر شدن. 31 درصد هم معتقدند وضعیت اقتصاد به سمت بهتر شدن می رود. پرسش دیگر این بوده که روحانی چقدر در بهبود وضع اقتصاد موفق بوده است؟ در پاسخ آمده است: «خیلی موفق 5 درصد، نسبتا موفق 37درصد، نسبتا ناموفق 29درصدو کاملا ناموفق 26درصد».
مهمترین مسئله کشور؛ بیکاری
بنابراین نظرسنجی 66 درصد مردم، مهمترین مسئله کشور را بیکاری، 8 درصد هزینه بالای زندگی، 5 درصد اختلاف طبقاتی، 5 درصد مسائل اجتماعی مختلف و 3 درصد روابط خارجی دانسته اند.