رئیس پلیس فتا استان فارس گفت: با تلاش ماموران پلیس فتا استان فارس فردی که با استفاده از فضای مجازی اقدام به کلاهبرداری مالی میکرد شناسایی شد.
به گزارش ابتکار، سرهنگ حبیب اله رجبلی از شناسایی فردی که در فضای مجازی با استفاده از نرم افزارهای همسریابی آنلاین اقدام به کلاهبرداری از کاربران میکرد خبر داد.
وی افزود: فردی با مراجعه به پلیس فتا اعلام کرد که مبلغ ۳۵ میلیون ریال به صورت غیر مجاز از حساب وی برداشت شده است. به مرور چندین شاکی دیگر ضمن مراجعه به پلیس فتا با موضوع مشابه اقدام به شکایت کردند.
تمام شاکیان از اینکه چه کسی یا چه کسانی این برداشتها را انجام دادند، اظهار بیاطلاعی کردند و عنوان داشتند که تمام اطلاعات مربوط به حساب بانکی نزد خودشان محفوظ بوده است.
این مقام انتظامی ادامه داد: پرونده در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت و پس از اقدامات فنی مشخص شد تنها وجه مشترک این شاکیان وجود نرم افزار همسریاب روی گوشی تلفن همراه آنها است که همگی عضو این نرم افزار بودند.
سرهنگ رجبلی گفت: با بررسیهای بیشتر مشخص شد در این نرم افزار که با پرداخت ۲ هزار تومان آدرس و مشخصات همسر انتخابی برای کاربران نمایش داده میشد، سازندگان این نرمافزار با طراحی درگاه پرداخت اینترنتی جعلی (فیشینگ) کاربرانی که قصد پرداخت اینترنتی دارند را به این صفحه جعلی هدایت کرده و قربانیان نیز در این صفحه جعلی تمام اطلاعات بانکی نظیر شماره کارت، رمز دوم و cvv۲ را وارد میکردند که کلاهبرداران با استفاده از این اطلاعات تمام موجودی حساب قربانیان را به تاراج میبردند.
رئیس پلیس فتا استان فارس ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا فارس ظرف مدت کوتاهی موفق به شناسایی متهم شدند که در استان همدان فعالیت میکرد و پرونده را برای ادامه روند قضایی و دستگیری به آن استان ارسال شد.
سرهنگ رجبلی در ادامه گفت: در صورتی که هرکدام از شهروندان با موضوع مشابه شکایتی دارد هرچه سریعتر با مراجعه به مقام قضایی ضمن طرح شکایت به پلیس فتا رجوع کنند.
رئیس پلیس فتا فارس در مورد سایتها و نرم افزارهای همسریابی هشدار داد و گفت: با افزایش روز افزون استفاده از اینترنت در برقراری ارتباطات دوستانه، نرم افزارها و سایتها و کانالهای دوستیابی و همسریابی جایگاه ویژهای در بین جوانان پیدا کرده است. افراد جوان در این سایتها به دنبال دوستانی هستند که ویژگیهای مشابه با خودشان را داشته باشد و حتی در برخی موارد به دنبال شریک زندگی آینده خود می شوند.
وی برای جلوگیری از به دام افتادن توسط اینگونه کلاهبرداران اظهار کرد: با افرادی که در سایتهای مجازی ارتباط برقرار میکنید، نمیتوانند شریک زندگی خوبی برای شما باشند، چون بسیاری از افراد هویت واقعی شان را ابراز نمیکنند.
سرهنگ رجبلی به کاربران توصیه کرد: در برابر درخواست پولی که از شما میشود هوشیار باشید، هرگز جزئیات کارت اعتباری، جزئیات حساب بانکی یا کپی مدارک شخصی را برای افرادی که آنها را نمیشناسید و یا به آنها اعتماد ندارید ارسال نکنید.