سراسر خیابان جمهوری ناامن است

کد خبر: ۷۲۹۵۹۸
|
۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶ 12 September 2017
|
10915 بازدید
در جلسه امروز شهردار تهران با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس سازمان بهزیستی کشور، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی راهکارها برای زدودن چهره پایتخت از آسیب های اجتماعی بررسی شد .

به گزارش مهر، علی ربیعی در جلسه مشترک با شهردارتهران با بیان اینکه دوره طلایی در مجلس شورای اسلامی و شهرداری شکل گرفته است، اظهارکرد: شهرداری تهران از یک منظر الگوی رفتاری کلانشهرهاست و به نوعی الگوهای مدیریت شهری را شکل می دهد. از این منظر ارتباط با این ارگان برای ما بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به پتانسیل دو سازمان برای انجام اقدامات مشترک گفت: یکی از موضوعاتی که وزارت تعاون و شهرداری باید به آن رسیدگی کند و دراین خصوص باید هم افزایی ایجاد شود ساماندهی چهره تهران است. اگر در این خصوص هماهنگی های لازم بین این دو ارگان شکل بگیرد درنهایت با هماهنگی های قضایی می توانیم چهره تهران را از حیث حضور متکدیان، معتادان متجاهر و افراد آسیب دیده پاک کنیم.

وزیر تعاون ادامه داد: ساماندهی کودکان بی سرپرست، فعالیت برای حقوق معلولان، حقوق سالمندان و رسیدگی به مناطق فقیرنشین و حاشیه نشین از دیگر مصادیق همکاری ما و شهرداری تهران است.

ربیعی تلاش برای ایجاد بسترهای کارآفرینی را  از دیگر برنامه های مشترک وزارت  تعاون و شهرداری تهران معرفی کرد و گفت: منظور ما از کارآفرینی بهبود زندگی مردم است. این امر می تواند در افزایش نشاط شهری موثر باشد و تاثیرات خوبی در زندگی  شهروندان بگذارد.

وی در تاکید کرد: ساماندهی صنوف تهران و اشتغال معطوف به این امر موضوع دیگری است که می تواند به ایجاد اشتغال در مقیاسی قابل توجه بهبود معیشت مردم بی انجامد.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پایان ضمن ابراز نگرانی نسبت به فعالیت چندین ساختمان از جمله ساختمان آلومینیوم در پایتخت گفت: متاسفانه سراسر خیابان جمهوری ناامن است و باید چاره ای برای این مشکل بیاندیشیم. ما نمی توانیم کل کسبه محدوده را بیکار کنیم و مشکل تنها به دست وزارت تعاون و شهرداری حل نمی شود.  

در ادامه این جلسه فاطمه دانشور عضو سابق شورای شهر تهران و فعال اجتماعی با بیان اینکه موضوع بهبود چهره شهر از موضوعات اورژانسی است که باید در اولویت مسئولان قرار بگیرد، عنوان کرد: با وجود تمام اقداماتی که در طول سالیان متمادی انجام شده تا کنون نتوانستیم در بحث آسیب دیدگان  اجتماعی موفق عمل کنیم. چرا که اقداماتی که انجام می دهیم به شکل یکپارچه و با هماهنگی و همکاری سازمان ها صورت نمی گیرد. به طور مثال اقداماتی که در شهرداری انجام می شود مسکن وار است و بخشی از مسوولیت ها که برعهده وزارت رفاه قرار دارد نیز به درستی انجام نمی شود.

وی گفت: بخش زیادی از افرادی که در مددسراها و سامان سراها وجود دارند، اوراق هویت ندارند و متاسفانه نمی تواند از خدمات رایگان استفاده کنند. در شرایط فعلی که پیشنهاد شورایی با حضور مسوولان سازمان رفاه و شهرداری مطرح شد امیدوارم بسیاری از موراد اختلافی رفع شوند و زمینه برای همکاری هموار شود.

انوشیروان محسنی بندپی رییس سازمان بهزیستی کل کشور به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این جلسه با تاکید برحضور وزارت امور خارجه و قوه قضاییه در بحث رسیدگی به آسیب های مشهود شهر گفت: در گذشته همکاری های خوبی با معاونت اجتماعی شهرداری تهران داشتیم و در یک مورد از خرداد تا آبان سال گذشته حدود ۲ هزا رو ۸۳۵ کودک متکدی و کار را از سطح شهر جمع آوری کردیم.

وی افزود: ۲۰ درصد از این افراد زیر ۱۰ سال، ۷۲ درصد ۱۱ تا ۱۵ سال و ۸ درصد بالای ۱۵ سال بودند. ضمن اینکه ۸۰ درصد از این افراد از خارج از تهران به پایتخت مهاجرت کرده بودند.

محسنی بندپی با بیان اینکه ۱۹موسسه مردمی و ۳ مرکز دولتی برای ساماندهی این کودکان همکاری کردند، گفت: در ۳ ماه  اول سال ۹۶ نیز هزار و ۹۲۹ کودک توسط سازمان های غیردولتی و ۲۵۷ نفر توسط سازمان های دولتی پذیرش و ساماندهی شدند. از این تعداد ۶۷ درصد پسر و ۳۱ درصد دختر بودند. نکته جالب اما این است که ۷۰ درصد افراد جمع آوری شده اتباع بیگانه بودند. از این تعداد نیز ۶۰درصد افغانی و ۱۰ تا ۱۱ درصد پاکستانی بودند.

وی با تاکید بر خلاهای موجود در بحث ساماندهی کودکان کار اظهارکرد: ما کودکان را از سطح شهر جمع آوری می کنیم و به مراکز دولتی و غیردولتی ارجاع می دهیم، این در حالی است که وقتی خانواده به سراغ بچه خود می آید طبق قانون ما موظف به تحویل کودک به خانواده هستیم. آمارها نشان می دهد تقریبا ۷۰ درصد کودکان کار که در سطح شهر مشاهده می شوند با حمایت خانواده به این کار مشغولند و تنها ۲۰ درصد گرفتار باندهای مافیایی هستند.

بندپی فقدان اورژانس اجتماعی در ۱۶ شهرستان استان تهران را از دیگر دغدغه ها معرفی کرد و گفت: اورژانس اجتماعی در شهرستانی همچون بهارستان که جمعیتی حدود ۵۳۶ هزارنفردر آن زندگی می کند حضور نداشت و این یک مشکل بود که به تدریج حل شد.

وی با یادآوری توسعه مراکز خدمات سلامت دختران عنوان کرد: این مراکز ویژه دختران آسیب دیده است که برای اولین بار آنها را برون سپاری کردیم. موضوع دیگر بحث خانه های امن است که به زنان خشونت دیده تعلق دارد. در این مورد هم ۱۵ مرکز غیردولتی و ۷ مرکز مربوط به سازمان خودمان را فعال کرده ایم.

رییس سازمان بهزیستی کل کشور با پرداختن به ارایه پیشنهاد به قوه قضاییه برای ساماندهی بحث کودکان کار تصریح کرد: درخواست ما این است کودکانی که بیش از سه بار از سوی بهزیستی پذیرش شده اند حداقل ۵ تا ۶ ماه در مراکزمان نگهداری شوند و آموزش های لازم را ببینید.

بندپی در پایان به موضوع طلاق به عنوان یکی از آسیب های کشور و تهران اشاره کرد و گفت: دربحث کاهش طلاق با همکاری قوه قضاییه طرح ثبت الکترونیکی طلاق را در مشهد آغاز کردیم تا پیش از ثبت قطعی طلاق تیم مشاوران بتوانند به موضوع ورود پیدا کنند. تجربه مشهد حکایت از کاهش ۸درصدی طلاق داشت و بر همین اساس تلاش می کنیم تا این طرح را در سایر استان ها به اجرا بگذاریم. اگر چه این موضوع به طور مستقیم با شهرداری ارتباطی ندارد اما به دلیل آسیب های ناشی از طلاق برای زنان و تاثیرات آن بر زندگی شهروندی از شهرداری تقاضای همکاری داریم.

سیدتقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور نیز با بیان اینکه در شهر تهران حدود ۶میلیون نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و یک میلیون ۵۰۰هزار نفر مستمری بگیر این سازمان هستند، اظهارکرد: آمارها نشان می دهد ۷۵ درصد شهروندان تهرانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قراردارند و از خدمات آن استفاده می کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟