بازدید 30933

شرط جدید اردوغان برای بارزانی؛ تهران مرکز تصمیم گیری درباره آینده منطقه؛ رئیس جمهور ترکیه در تهران تصمیم می گیریم

رفراندوم جدایی‌طلبی و استقلال کردستان ـ که روز 25 سپتامبر برگزار شد ـ دوباره همه توجهات را معطوف به منطقه اقلیم کردستان در خاورمیانه کرد. این رفراندوم که بدون در نظر آوردن اعتراضات و مخالفت‌های ایران، ترکیه و عراق صورت پذیرفت، نشان داد که گردوخاک‌ها در خاورمیانه قرار نیست به این زودی‌ها فرو نشیند.
کد خبر: ۷۳۴۸۴۵
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۳ 02 October 2017
رفراندوم جدایی‌طلبی و استقلال کردستان ـ که روز 25 سپتامبر برگزار شد ـ دوباره همه توجهات را معطوف به منطقه اقلیم کردستان در خاورمیانه کرد. این رفراندوم که بدون در نظر آوردن اعتراضات و مخالفت‌های ایران، ترکیه و عراق صورت پذیرفت، نشان داد که گردوخاک‌ها در خاورمیانه قرار نیست به این زودی‌ها فرو نشیند.

به گزارش «تابناک»؛ ستون نویس نشریه دیلی صباح ترکیه «یحیی بستان» بر این باور است، هنوز مشخص نیست، چه چیز مسعود بارزانی رئیس اقلیم خودمختار کردستان را مجاب به برگزاری رفراندوم کرده است؛ اما قطعاً رهبران کردستان همه تحولات و اثرات بعدی ناشی از این رفراندوم را پیش‌بینی کرده بودند.

به گفته او تهران، بغداد و آنکارا که مدت‌ها بود بر سر مسأله سوریه با یکدیگر اختلاف‌نظر داشتند، اما در برابر این چالش جدید همه اختلافات را کنار گذاشته و یک جبهه مشترک و یکسان در برابر این مشکل و تجزیه و چندپاره شدن عراق ایجاد کردند.

بستان می‌گوید: مواضع ترکیه در برابر این رفراندوم طی هفته‌های اخیر به ‌وضوح هر چه تمام‌تر بیان ‌شده است. این رفراندوم و خروجی آن از نظر آنکارا نامشروع و غیرقانونی است و اردوغان بیان کرده که رهبران اقلیم کردستان عراق ـ که بی‌توجه به مخالفت‌های آنکارا این رفراندوم را به ‌پیش برده‌اند ـ بهای سنگینی را برای آن خواهند پرداخت. از سوی دیگر، ایلدریم، نخست‌وزیر ترکیه بیان گفته که رهبران اقلیم باید هدف همه بحث‌ها در شورای امنیت باشند و نه قوم کرد.
خط جدید ترکیه در رابطه با موضوع کردستان در سفر قریب‌الوقوع اردوغان به ایران
در عین ‌حال با برگزاری رفراندوم، ترکیه مانور نظامی در گذرگاه مرزی «ابراهیم خلیل» ـ که طی سال‌های اخیر شریان حیاتی برای اقتصاد اقلیم بوده است ـ انجام داد. بدون هیچ تعارف، این یک تهدید مستقیم و بدون پرده بود. جالب آنکه عراق در سومین مرحله از این مانور به آن پیوست و حتی در آنکارا برخی مقامات سخن از این مسأله گفته‌اند که این نیروی نظامی می‌تواند در آینده نزدیک، کنترل مناطق نزدیک این گذرگاه را در اختیار بگیرد.

در حالی ‌که بغداد از اقلیم خواسته است که کنترل فرودگاه‌های این منطقه را به عراق واگذارد، خبرهای تأیید نشده‌ای نیز به گوش رسیده بود که نیروی نظامی عراق در حال پیشروی برای کنترل گذرگاه ابراهیم خلیل است. هیچ بعید نیست که نیروهای نظامی به پشتوانه ترکیه از این گذرگاه عبور کرده و با نیروهای کرد مواجه شوند.

با این ‌حال، تمهیدات ترکیه برای مقابله با کردستان، تنها محدود به اقدامات نظامی و مانور نیست. گفته می‌شود که آنکارا قرار است با ایجاد یک گذرگاه مرزی جدید، به‌ کلی گذرگاه ابراهیم خلیل را ببندد و از سوی دیگر با لغو همه خطوط پروازی خود به مقصد اقلیم از بغداد برای کنترل فرودگاه‌ها حمایت کرده است. همچنین نخست‌وزیر ترکیه بیان کرده که بغداد تنها شریکی است که ترکیه در عراق برای روابط خود می‌شناسد و به ‌این ‌ترتیب، هرگونه رابطه رسمی با اقلیم از سوی ترکیه قطع ‌شده است.

در آخرین تماس تلفنی میان رهبران دو کشور، آنان بر سر قطع واردات نفت ترکیه از اقلیم و جایگزین شدن آن با نفت عراق به توافق رسیده‌اند. اقدامات مشابهی نیز از سوی ایران برداشته ‌شده است. مانور مشترک با نیروهای عراقی در مرزهای ایران و عراق، جلوگیری از سرمایه‌گذاری و مراودات تجاری شرکت‌های ایرانی با اقلیم و قطع پروازها به اقلیم از آن جمله بوده است.

با این‌ همه می‌توان گفت، در آینده نزدیک، همچنان آنکارا، تهران و بغداد هر چه در توان دارند برای پشیمانی اربیل از رفراندوم به کار خواهند بست و تنش‌ها در این قسمت از خاورمیانه افزایش می یابد. همه تلاش این سه کشور بر آن است که در صورت امکان، رفراندوم کردستان ملغی شود. اما حداقل برای ترکیه این همه ماجرا نیست.

روابط میان اقلیم و آنکارا ظاهراً به‌ قدری وخیم شده که ملغی کردن رفراندوم و نتایج آن برای نرمال‌سازی روابط کفایت نمی‌کند و مقامات ترکیه بیان کرده‌اند که به دنبال آن استعفا و کناره‌گیری مسعود بارزانی، شرط اساسی برای نرمال‌سازی روابط میان اقلیم و ترکیه است.

شاید سفر این هفته اردوغان به ایران نیز در همین راستاست و ترکیه درصدد است، ایران را نیز در این مسأله با خود همراه سازد؛ آسیبی که مسعود بارزانی به روابط اقلیم با این سه کشور زده است، به نظر موضوعی نیست که بتوان به ‌راحتی از کنار آن گذشت و در حال حاضر خط جدید ترکیه را استعفای بارزانی از هر گونه ادعا در مورد رهبری اقلیم تشکیل می‌دهد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۲
انتشار یافته: ۲۹
آقای اردوغان یادشان رفته که همیشه فرش قرمز برای آقای بارزانی پهن کرده اند. شخصاً در بالاترین سطح رهبران دنیا از ایشان استقبال رسمی به عمل آوردند و برای استقبال ایشان شخص آقای اردوغان تا پای هواپیما رفتند که چنین رفتاری را یک بار دیگر در رابطه با ملک سلمان از ایشان دیدم و دیگر بنده شاهد نبوده ام. بدون تردید بارزانی روی سیاست یک بام و دوهوای ترکیه و امکان عدول از سیاستهای فعلی آن حساب باز کرده (که بارها در چند سال اخیر شاهد آن بوده ایم). ولی این بار قضیه فرق می کند و آقای بارزانی برای بقای خود کردستان را فدا کرد یا به قول ضرب المثل ترکی «روستا را فروخت که کدخدا شود».
فریب ترکیه را نخورید دشمن تراشی نکنید اقلیم کردستان خطری برای ایران نیست.
ایران نباید از سیاستهای ترکیه پیروی کند
كمي احساساتي نوشتي اينجوري نيست كه نوشتي
اردوغان چقدر اين شاخ ان شاخ ميپره بيچاره خيال ميكنه ادمه - تو بايد كنار بري عثماني
مسئله داخلی عراق به ما چه ربطی دارد
یکی از عمده ترین دلایل برگزاری رفراندم توسط بارزانی در قدرت ماندن شخص اوست زیرا بارزانی همین 4 سال را هم با سوء استفاده مانده است و در حال حاضر و با پایان یافتند رهبیر او بر اقلیم موضوع رفراندم را مطرح کرده تا بواسطه آن در قدرت باقی بماند. این قدرت را هم به پشتوانه اسراییل ادامه می دهد.
آقا خواهشا ترکیبات جدید بیگانه به ترکیبات قبلی اضافه نکنید. نرمال سازی؟ مگه عادی سازی چه مشکلی داره؟
بارزانی از خر دجال بیا پایین
ترکیه با نقشه آمریکا کار می کند. در حال حاضر از اقلیم کردستان نفت خریداری میکند و صادرات هم دارد. اردوغان به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست و حاضر است به خاطر اسراییل هر کاری بکند.
خخخخخخخخخخ
ایران نباید با استقلال این قوم آریایی در متطقه ای تمام عربی مخالفت میکرد. مگر جمهوری آذزبابجان در مرزهای ما چه مشکلی ایجاد کرده که استقلال کردستان عراق بتواند برای مملکت موحب نگرانی گردد. مهم وجود یک دولت ملی ومردمی در ایران است که الحمدالله این موضوع چهل سالی است که محقق شده.
اصلا قابل اعتماد نیستن
اتفاقا بهترین فرصته که ایران کل بازار کردستان عراق رو از ترکیه بگیره.
نرمال سازی یعنی چه؟ با نرمالیزاسیون چه فرقی داره؟
باید با ترکیه جدی صحبت کرد آیا واقعا حاضر است از منافع اقتصادی بگذرد و جدی با ایران همکاری کند
در اینصورت باهمکاری ایران میتواند همه برنامه ها را پیش ببرد
اگر ترکیه قبلا هم اجازه نمیداد نفت کردستان صادر شود اصلا به این مرحله نمیرسیدیم.
انکه امیدش به خداست او را کفایت می کند
قدرت بارزاني در اختيار اسرائيل است

قدرت را از بارزاني سلب نماييد
اینا زرنگ هستن ما رو نندازن جلو رودرروی کردها قرار بدن. کرد ها اصلاتا ایرانی هستن و به خاک عرق دارن
عراق می تواندکلیه گذرنامه ها و روادید را الزام به مهر جدید کند و همزمان از کلیه کشورها درخواست کند تنها مدارک جدید دارای اعتبار می باشند به ایین ترتیب هرگونه مسافرت به خارج از اقلیم غیر قانونی و جرم است
عراق با کسانی از اقلیم مذاکره کند که کارت شناسایی آنها فاقد مهر شرکت در همه پرسی باشد
فریب اردوغان را نخورید
کردستان باید به ایران ملحق شود.
کردهای عراق اعلام کنند که ما میخواهیم قسمتی از ایران باشیم.
ترکیه باکسی شوخی نداره رک وپوست کنده حرفشو میزنه
این اردوغان در مورد سوریه و استعفای بشار اسد هم همین حرفها را میزد و آخر سر نتوانست هیچ غلطی بکند.
سر مسئله فلسطین ما افتادیم جلو و بقیه کشورهای منطقه با اسرائیل عشق بازی میکنند.لطفا سر مسئله کردستان اینکار رو نکنید.در ضمن این عراقیها هستند که باید جلوی تجزیه عراق رو بگیرند و کاری از ایران و ترکیه ساخته نیست.فعلا که مردم عراق عکس الملی حتی در حد راهپیمایی نشون ندادن.دولت عراق هم که فقط تهدید کرده و ظاهرا باید اول از آمریکا اجازه بگیره.تو این شرایط بعیده بشه جلوی تجزیه عراق رو گرفت.
اردغان الان خودش تو ترکیه و دنیا مشروعیتش را از دست داده و به نفسهای آخرش افتاده حالا واسه دیگران تعین تکلیف میکنه.
خوب یا بد جهان در مرحله تجزیه قرار گرفته است وتعداد رفراندوم ها از بعد از جنگ جهانی دوم افزایش چمشگیری یافته است و به نظرم ایروند دست کم تا دو قرن دیگر ادامه یابد، بعد از آن حالت برعکس ایجاد میشود یعنی جهان به دو یا سه قطب تزدیل میشود.
این یک روند طبیعی است چون اساس تشکیل یک کشور در گذشته زور و جنگ و کشتار بوده است ولی بعد از مرحله تجزیه جهان کشورهای کوچک به خواست خود به یکدیگر می پیوندند.
سلام
من برای اولین بار میخوام پیام کوتاه بدهم اردغان آدم نیست یکی به نعل میزنه یکی به میخ ،حالا هم شده رفیق ایران
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # انتخابات
وب گردی