آلمان در نتیجه ی خروج بریتانیا از اتحادیه ی اروپا احتمالا ۳.۸ میلیارد یورو بودجه ی اضافی به خزانه ی این اتحادیه واریز می کند. گزارش جدید منتشر شده ای که احتمالا مالیات دهندگان آلمانی را عصبانی خواهد کرد بیان کرده است که فرانسه و ایتالیا به میزان کمتری از آلمان باید بودجه ی اتحادیه ی اروپا را افزایش دهند.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از دویچه وله، پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، آلمان با خطر ملزم شدن به پرداخت مبلغ بسیار بیشتری به خزانه ی اتحادیه اروپا نسبت به سایر کشورهای اروپایی مواجه است.
بر اساس گزارش جدید منتشر شده توسط پارلمان اتحادیه اروپا، بحث ها هنوز در مورد این سوال که آیا باید بودجه ی اتحادیه اروپا کاهش یابد یا سهم کنونی کشورها افزایش یابد در جریان است. بر اساس همین گزارش، آلمان ممکن است با افزایش ناگهانی ۱۶ درصدی، مجبور شود ۳.۸ میلیارد یورو (۴.۲ میلیارد دلار) دیگر به سهم خود در بودجه ی اتحادیه ی اروپا اضافه کند. در سال ۲۰۱۶ میلادی، سهم آلمان در بودجه ی اتحادیه ی اروپا بدون احتساب مبالغی که این اتحادیه برای تامین مالی برخی پروژه ها به این کشور برگرداند ۱۵.۶ میلیارد یورو بود.
در مقایسه با آلمان، فرانسه باید سالیانه۱.۲ میلیارد یورو بیش از سهم ۵-۶ میلیارد یورویی کنونی این کشور بودجه ی اتحادیه اروپا را افزایش دهد. ایتالیا نیز باید به میزان یک میلیارد یورو بودجه ی اتحادیه اروپا را افزایش دهد.
در این خصوص، گروه روزنامه نگاری Funke-Mediengruppe اذعان کرده که ''برگزیت تنها فشار مالی را بر ۲۷ کشور اتحادیه اروپا افزایش نمی دهد، بلکه (نحوه) توزیع این فشار را هم تغییر می دهد''.
در حال حاضر بریتانیا پس از آلمان کشوری است که بیشترین سهم را در بودجه ی اتحادیه اروپا دارد و با خروجش از این اتحادیه یک خلا ۱۰.۲ میلیارد دلاری را در حساب های مالی قاره ی سبز به وجود خواهد آورد.
این در حالی است که مذاکره کنندگان بریتانیا برای ششمین بار با همتایان اروپایی خود در مورد برگزیت و تعهدات مالی این کشور به اتحادیه اروپا در بروکسل بلژیک دیدار می کنند. اتحادیه ی اروپا مبلغی ۶۰ میلیارد یورویی را برای انجام تعهدات بریتانیا تعیین کرده است و تاکنون بریتانیا تنها ۲۳ میلیارد دلار را پیشنهاد داده است. به گفته ی یکی از دیپلمات های اروپایی، تنها سه هفته به بریتانیا مهلت داده شده تا پیشنهاد خود را افزایش دهد. لازم به ذکر است که اتحادیه اروپا اعلام کرده که تا زمانی که وضعیت تعهدات مالی بریتانیا مشخص نشود، این اتحادیه در خصوص آینده ی روابط تجاری با بریتانیا مذاکره نخواهد کرد.
به گفته ی گروه صنعتی BDI، که بزرگترین گروه صنعتی آلمان است، تا دو سال آینده امکان توافق در خصوص آینده ی روابط اقتصادی بین بریتانیا و اتحادیه اروپا وجود ندارد و بهتر است که ترتیب یک ''برنامه ی انتقالی'' داده شود و به موجب آن بریتانیا برای مدت بیشتری در بازار واحد و اتحادیه ی گمرکی اروپا بماند. قرار است که فردا دوشنبه یواخیم لانگ، مدیر این گروه، با ترزا می دیدار داشته باشد.
باید خاطرنشان ساخت که بریتانیا اعلام نموده که قصد دارد ۲۹ مارچ سال ۲۰۱۹ را، که تاریخ خروج این پادشاهی متحده از اتحادیه اروپا است، وارد قانون برگزیت خود کند.