چرا کشورهای خاورمیانه به نوبت تجزیه می‌شوند و مسیر غرب برای تجزیه ایران کدام است؟

این ایده که ایران بزرگتر از آن است که غرب با آن راحت باشد، سابقه‌ای طولانی دارد و حتی به دورانی بازمی‌گردد که ایران متحد غرب بود. یک راه مقابله با این وضعیت، همواره تبلیغ این ادعا بود که ایران یک دولت ـ ملت نیست، بلکه یک امپراتوری است که از گروه‌های نژادی مختلفی تشکیل شده است. با چنین استدلالی، هیچ اشکالی وجود نخواهد داشت که برای تجزیه این کشور تلاش شود.
کد خبر: ۷۷۶۹۷۵
|
۰۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۷ 24 February 2018
|
54688 بازدید
|

منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از افغانستان تا لیبی، همچنان شاهد درگیری و خونریزی است و هیچ چشم‌انداز روشنی برای توقف این روند ـ که در دو دهه گذشته چندین کشور را به سراشیبی تجزیه و تخریب انداخته است ـ وجود ندارد.

به گزارش «تابناک»؛ وبسایت لوبلاگ در تحلیلی در این باره به قلم شیرین هانتر، استاد دانشگاه جرج تاون نوشته است: بسیاری از کشورهای خاورمیانه پس از پایان جنگ جهانی دوم در جای خود مستقر شدند، ولی در دو دهه گذشته، بسیاری از ساختارهای موجود در خاورمیانه دچار فروپاشی شده است.

این فرایند در سال 2003 و با حمله آمریکا به عراق آغاز شد. از آن سال به بعد، عراق به عنوان یک دولت متمرکز از بین رفته است. این کشور دچار بی‌ثباتی و جنگ داخلی شده و مناطق کردنشین این کشور، بسیار به یک کشور مستقل نزدیک و همچنین پیشنهادهای متنوعی برای تجزیه عراق به سه بخش بر مبنای تفاوت‌های قومی و مذهبی ارائه شده است.

بمباران لیبی توسط ناتو، این کشور را نیز عملا در مسیر تجزیه قرار داده است. سودان نیز به دو کشور شمالی و جنوبی تقسیم شده و کشور تازه تأسیس سودان جنوبی، همچنان دست به گریبان جنگ داخلی است و شرایط انسانی در آن همواره در حال بدتر شدن است.

بحران در سوریه که از سال 2011 آغاز شد، به سرعت به یک جنگ داخلی تبدیل شد و اکنون از دل این جنگ داخلی، یک تراژدی انسانی عظیم بیرون آمده است. روز به روز هم علائم بیشتری مشاهده می‌شود که برگرداندن سوریه به وضعیت یکپارچه قبل از جنگ کار سختی است. آن چه در سوریه اتفاق خواهد افتاد، بر لبنان و اردن نیز تأثیر خواهد داشت.

همین وضعیت در مورد یمن نیز صادق است؛ کشوری که هدف حملات وحشیانه عربستان سعودی و امارات متحده عربی قرار گرفته است. حتی اگر جنگ در این کشور به پایان برسد، سخن گفتن از این که یمن یکپارچگی سابق خود را به دست آورد، سخت است.

البته همه این کشورها، کشورهایی شکننده بوده‌اند. برخی مورخان و تحلیلگران می‌گویند، قدرت های استعمارگر، این کشورها را با مرزهای مصنوعی ایجاد کرده‌اند و در ایجاد آنها نه بر واقعیات منطقه، بلکه صرفا بر منافع خود و رقابت با دیگر کشورهای استعمارگر متمرکز بوده‌اند. این کشورها البته از سوء مدیریت شدید حاکمان خود که در ایجاد یک هویت ملی ناکام بوده‌اند، رنج می‌برده‌اند. جنگ سرد و امواج متعدد ملی‌گرایی افراطی این وضعیت را تشدید کرده است.

یکی از ابزارهای اصلی کشورهای استعمارگر برای حفظ نفوذ خود در کشورهای تازه تأسیس، بر جا گذاشتن تنش‌های قومی و نژادی در این کشورها بوده است. این استراتژی در خارج از خاورمیانه و برای مثال توسط لنین و استالین در شوری سابق نیز به خوبی به کار گرفته شده است. در واقع بسیاری از تنش‌های امروزی در محدوده شوروی سابق، نتیجه سیاست‌های استالین است. انگلیس و فرانسه نیز در خاورمیانه از این استراتژی در قالب هنر «تفرقه بینداز و حکومت کن» استفاده کرده‌اند.

نمونه اخیر تلاش خارجی برای تأثیرگذاری بر کردهای عراق و سوریه، نشان‌دهنده همین رویکرد عصر استعمار است. مشکل این است که این دستکاری‌های بیرونی اغلب به نتیجه مورد نظر نیز نمی‌رسد. برای مثال استفاده آمریکا از کردهای سوریه علیه دولت مرکزی این کشور سبب خشم دولت ترکیه و ایجاد تنش در روابط ترکیه و آمریکا شده است. برنامه مسعود بارزانی برای جدایی از عراق نیز به تشدید مشکلات در این کشور منجر شده است.

با وجود این، تا زمانی که هزینه این اقدامات برای قدرت های غربی کم باشد، آنها از این روش ها برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت خود استفاده می‌کنند حتی اگر هزینه‌های بلندمدت این اقدامات زیاد باشد.

ایده‌ها و استراتژی‌های مشابهی در مورد ایران نیز مطرح می‌شود. این ایده که ایران بزرگتر از آن است که غرب با آن راحت باشد، سابقه‌ای طولانی دارد و حتی به دورانی باز می‌گردد که ایران متحد غرب بود. یک راه مقابله با این وضعیت، همواره تبلیغ این ادعا بود که ایران یک دولت-ملت نیست بلکه یک امپراتوری است که از گروه‌های نژادی مختلفی تشکیل شده است. با چنین استدلالی، هیچ اشکالی وجود نخواهد داشت که برای تجزیه این کشور تلاش شود. استفاده از عنوان «پرشیا» به جای ایران بخشی از همین استراتژی است.

تاکنون غرب و به ویژه آمریکا و البته دیگر مخالفان ایران، این استراتژی را از طریق ابزارهای غیرمستقیم برای تحریک جدایی‌طلبان در ایران پی‌گیری کرده‌اند. حتی پس از برجام و تعهد به برداشته شدن تحریم‌های ایران، آنها به تضعیف اقتصاد ایران از طریق تحریم و سایر فشارها ادامه داده‌اند. به لحاظ نظری، هدف این است که افزایش نارضایتی عمومی از وضع کشور، سبب تشدید فعالیت‌های تجزیه‌طلبانه شود.

برخی از رقبای منطقه‌ای ایران در مواردی علنا از این سیاست حمایت کرده‌اند. برای مثال محمد بن سلمان ولیعهد سعودی علنا گفته است که درگیری را به درون ایران خواهد کشاند. حتی کشورهایی مانند ترکیه و پاکستان نیز که رویکردی غیرخصمانه نسبت به ایران دارند، در مواردی از جدایی‌طلبی در ایران حمایت کرده‌اند؛ ترکیه در آذربایجان و پاکستان در بلوچستان؛ با وجود این که پاکستان خود در ایالت بلوچستان خود با مشکلی مشابه مواجه است.

اکنون، نیروهای ضدایران هم در منطقه و هم در محافل سیاسی در کشورهای غربی از جنگ با ایران سخن می‌گویند که از جمله اهداف آن تجزیه این کشور خواهد بود. سؤالی که البته مطرح نمی‌شود این است که آیا جنگ‌هایی که تاکنون در منطقه به راه انداخته شده، به افزایش امنیت قدرت های منطقه‌ای و کشورهای غربی کمکی کرده است؟ آیا تخریب سوریه، اسرائیل را امن‌تر کرده است؟ آیا حمله به یمن، به امنیت عربستان افزوده است؟ آیا جنگ در عراق به امنیت ترکیه کمک کرده است؟ آیا آمریکا و اروپا از این جنگ‌ها بهره برده‌اند؟ آیا وضع حقوق بشر و دموکراسی در این کشورها بهتر شده است؟ فراموش نکنیم در مورد همه این جنگ‌ها، هدف اعلامی پایان دیکتاتوری، گسترش دموکراسی و تضمین حقوق مردم منطقه بوده است.

در همه موارد فوق، پاسخ منفی است. برای مثال، جنگ در سوریه، نیروهای خارجی را به نزدیکی مرزهای اسرائیل کشیده است. اطمینانی وجود ندارد که این نیروها به اندازه دولت سوریه در برخورد با اسرائیل محتاط باشند. همین حالا، اروپا با چالش سیل مهاجران مواجه است که سبب ظهور نیروهای سیاسی در این قاره شده که در دهه‌های گذشته تصور می‌شد از بین رفته‌اند و این بازیگران سیاسی جدید در اتحادیه اروپا، اکنون به مهم‌ترین چالش اتحادیه اروپا تبدیل شده‌اند.

باید پذیرفت که در غیاب سازش میان کشورهای منطقه، سایه جنگ‌های مخرب و نابودی بیشتر، همچنان بر منطقه گسترده خواهد بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۶
در انتظار بررسی: ۴۷
انتشار یافته: ۱۶۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
مقاله ای دوغکی بود
ایران از بسیاری لحاظ تفاوت های عمیق و ریشه ای با کشورهایی که نام برده شده دارد
در یک کلام تجزیه ایران امری محال است
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
ایران هرگز سرنوشت کشورهای خاورمیانه را نخواهد گرفت به دو دلیل اول اینکه در این کشورها اصولا مفهومی به نام ملت وجود ندارد چون همانطور که مقاله هم اشاره داشته این کشورها خداکثر ضد سال است که هستند و دوم اینکه خود امریکا و غرب هم خاضر به ایجاد ان الگو برای ایران نیستند چون بعد خودشان مجبورند هزینه جمع کردن ان را بدهند ولی الگویی که بسیار به واقعیت نزدیک است همان ونزوئلا یی شدن اقتصاد ایران است که همه وسایل لازم ان هم فراهم است مانند مدیران ضعیف و عدم توجه مسئولان به تهدیدات بزرک داخلی و اقتصادی و درگیرو سرگرم شدن انها با بحرانهای خاورمیانه! ولی برای ایران در بلند مدت بهترین راه این است که تا می تواند خود را به اسیا نزدیگ کند. ایران سودی از خاورمیانه ای بودن نخواهد برد. درتقسیمات سازمان ملل در بسیاری از سازمانها ایران را جز اسیا اوردند. برای ایران بهتر است با توجه به گشترش اقتصادی اسیا هر چه بیشتر خود را وارد اسیا کند و از خاورمیانه بدور و درنتیجه از شر درگیریهای بی پیایان عربها و اسراییلیها هم بدور خواهد ماند. اینها خیلی قبل از اسلام برای هزاران سال سر وکله هم می زدند اصلان بعید ندایند هزاران سال دیگر هم سر و کله هم بزنند. ایران فقط باید نگران انچه در عراق و کشورهای خلیج فارس می گذرد باشد چون
مرز مستقیم ما هست.
حنی چین هم این واقعیت را پذیرفته و به همه اسیا و افریقا و امریکای جنوبی وارد شده ولی هرگز حاضر نیست به این درگیری خاورمیانه بین عربها و اسراییلیها وارد بشه!
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
خانم شیرین هانتر و نگاه او به خاورمیانه مانند بسیاری از مقامات و سیاسیون و مسئولان ما در زمان جنگ سرد باقی ماندند و اطلاعات و نحوه دید انها به دنیا به همان زمان می گذرد که همش نگران تجزیه ایران بودند! ولی اطمینان داشته باشید هدف کنونی امریکا و غرب و حتی روسیه تجزیه ایران نیست. خانم هانتر با اوردن خواست مقاماتی همجون بن سلمان نشان می دهد تا جه اندازه از نحوه سیاست گذاری غرب در خاورمیانه بی اطلاع است. بن سلمان یا رجب اروغان حتی پاکار غرب هم نیستند .انها به هیچی وجه سیاستگزار در خاورمیانه نیستند. فقط یکی مانند قذافی یا صدام یا اسد هستند که به امر انها بالا می ایند و به امر انها باید بروند. امریکا و حتی اسراییل به دنبال تجزیه ایران نیستند که اگر می خواستند حداقل می توانستند به سازمانها تجزیه طلب خیلی بیشتر کمک کنند. انچه انها برای خاورمیانه می خواهند درگیر کردن و تجزیه کشورهای نزدیگ به اسراییل مانند سوریه و عراق و تضعیف اقتصادی کشورهای بزرگتر مانند ایران و ترکیه و مصر هست. و با مدیران نا کارامد ضغیف ایرانی به راحتی درهمان مسیر دارند حرکت می کنند و نیازی به تجزیه و جنگ نیست که فردا به خاطر امنیت خودشان مجبور به لشگر کشی ودادن هزینه مانند افغانستان شوند. به قول کری انها بدون شلیک یک گلوله توانستند ایران را مجبور به امضا قراردادی کنند که برای مجبور کردن المان و ژاپن به امضا ان چند میلیون کشته و مجروح دادند و هزاران میلیارد دلار به ارزش امروز خرج بازسازی المان و ژاپن کردند تا انها برجام هسته ای بعد از جنگ جهانی دوم را امضا کنند. الان هم ایران را بدون حتی یک تیر مجبور به امضا برجامها دو و سه خواهند کرد. سرشان که درد نمی کند برای خود مسئله درست کنند!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
همچین میگی محاله ، انگار خدا هستی .. همونجور که افغانستان ، آذربایجان و بحرین را از ایران جدا کردن
ممکنه باز هم بخشهای دیگری از ایران را هم ازش جدا کنن

مساله اصلی اینه که بر خلاف اینکه دایما حرف از تمایلشون به تجزیه ایران میزنن ، خودشون تمایلی به این کار ندارن چون تجزیه ایران باعث از بین رفتن یک وزنه منطقه ای در مقابل ترکیه و عربستان میشه و ممکنه بعدا عربستان و ترکیه در نبود ایران برای آمریکا و اسراییل قلدری کنن

اگر روزی تصمیم به تجزیه ایران بگیرن ، مطمئنا تا تجزیه کامل عربستان و ترکیه هم پیش خواهند رفت تا بجز اسراییل ، قدرتی دیگه در منطقه نباشه
حمیدخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
کشکی شنیده بودیم اما دوغکی چیه آبدوغ میرزا؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
دوست عزیز امروزه امر محال وجود نداره
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
برای ما ملت ایران درگیری اسراییل و عربها مانند رقابت اصولگراها و اصلاح طلبها است که هرگز ابی از ان برای ملت ایران گرم نمی شود. بهترین کار برای ملت و منافع ملت ایران این است که اسراییلی ها و عربها را به حال خود بگذاریم چون بارها ثابت شده اگر عربها مشکلی نداشته باشند از هر گونه انها به ملت ایران گیر می دهند و خسارت می زنند. در جریان غزه و سوریه دیدیم و در جنگ ایران و عرا ق دیده بودیم که همین فلسطینی ها همچین که دیدند سود در کوبیدن ایران است فوری روابط صمیمی و استراتژیک! خود را به ایران قطع کردند و شدند دوست صدام و مخالفان خزبالله. ولی دوباره که دیدند از اینور جا ماندند دوباره شدند نزدیک. به هر حال این جماعت چند هزار سال است که به سر و گله هم می زنند و چند هزار سال دیگر هم به سر و گله هم خواهند زد. هر دو میگن یک پدر داریم ولی از مادر جدا هستیم! خودتان تا اخر حدس بزنید چه جماعتی هستند. اگر فردا اعراب پیروز مطلق بر اسراییل شوند اولین کارشان این است که دوباره علیه ایران ادعا کنند. به دین و اسلام هم هیچ ارتباطی ندارد. مرامشان این اشت.
ali
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
چرا فکر می کنید این فکر محال و شدنی نباشد ؟ چه تضمینی هست که اجرا نشود ؟ حکومت امام علی ( ع ) با آن رهبری و عدالت تنها کمی بیش از 4 سال دوام آورد یا اتحاد جماهیر شوروی با آن همه اقتدار چه بر سرش که نیامد ، لذا دوست عزیز وقتی دغدغه فکری و مدیریتی یک وزیر در دولت توسعه استان خودش باشد یا دولت در سطح وسیعی از وزراء و معاونین و .... از میان دو یا سه استان باشند و برای دیگران تصمیم بگیرند ، با این حرفها و ادعا ها نمی توان چیزی را تضمین کرد بلکه با رفع تبعیض میان مردم استان ها ، ایجاد حداقل هایی از عدالت و توسعه در عمل و نه در شعار و توزیع عادلانه ثروت میان استان ها وحدت کشور را برای همیشه تضمین نمود . و فراموش نکنید دشمنان ما با برنامه ریزی بلند مدت علیه ما اقدام می کنند و خیلی هم پر حوصله و فرصت طلب هستند و از هر اختلاف یا اشتباه ناچیزی علیه ما بهره برداری می کنند
ناشناس
| United States of America |
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
جالب اش این است که اسراییل و یهویان طرفدار اسراییل هم مانند ما عربها یا همان برادران از پدر یکی از مادر جدا را خوب شناختند و حالا با اشتباه استراتژیک ایران دارند شر این برادران ناتنی خود را به سوی ایران بر می گردانند. به عبارتی می خوان عربها را درگیر ایران کنند و خودشان یک نقسی به راحتی بکشند و ما نباید این اجازه را بدهیم و باید به انها بگوییم دعوا شما خانوادگی است ما را قاطی نکنید و ارزونی خودتون!
amir
| Iraq |
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
اول از لحاظ اقتصادي ضعيفمون ميكنن و بستر اجتماعي كه فراهم شد اونموقع اقدام مي كنند
مهم اينه ما چقدر اصلاح پذير باشيم تا راهشونو ببنديم چيزي كه متاسفانه ديده نميشود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
چرا با قاطعیت می گویید که امکان ندارد ؟
پس آنهمه سرزمین هایی که از ایران جدا شدند چه بودند ؟
افغانستان ، آذربایجان ، قفقاز ؟
آن روزگار هم ضعف و خوش خیالی و بی خیالی باعث از دست رفتن سرزمینمان میشد
ناشناس
| United States of America |
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
نمونه کامل مثال دوری از خاورمیانه و نزدیکی به اسیا را می توانیم در رفتار ترکیه و استرالیا ببینیم. ترکیه سالها بود که سیاست دوری از خاورمیانه و نزدیکی به اروپا را در پیش گرفته بود و به صورت نسبی و با وجود اینکه اروپاییها از او استقبال نمی کردند ولی با این وجود دارای ثبات نسبی اقتصادی و حضور خوبی در عرصه جهانی بود. ولی به خاطر اینکه ترکیه امکان عملی حضور در اروپا را به دلایل تاریخی و ژئوپولتیکی نداشت اردوغان تصمیم گرفت دوباره از لج اروپا بگوید ما به شما نیازی نداریم و اینده ترکیه در خاورمیانه و دنیای عرب است. نتیجه را داریم می بینیم . عملا به بحرانها و جنکهای بی پایان عربها و اسراییلی ها و ... کشیده شده و هر روز بیشتر غرق می شود. در نقطه مقابل استرالیا را داریم که به دلیل فقر و نارامی و جنگ در شرق اسیا دهها سال بود که سیاست انزوا و دوری از اسیا را پیشه کرده بود ولی انها به این سیاست خود تعصب نداشتند و وقتی دیدند اسیا متحول شده سیاست چند ده ساله خود در دوری از اسیا را به سیاست نزدیکی بیش از پیش به اسیا تغییر دادند و جالب است بدانید حالا استرالیا در میان کشورهای صنعتی به خاطر این نزدیکی به اسیا طولانی مدت ترین دوره رونق ورفاه اقتصادی را که بیشتر از 20 سال است دارد و از این نظر رکورد زده. ایران ما اصولا قسمتی از اسیا بوده و هزاران سال است که یک قدرت اسیایی شناخته می شده و رونق جاده ابریشم دلیلی بر این استدلال است. اصلا نام اشیا در انگلیسی از نام ایران پرشیا امده و ما حالا که همه تجارت و رفت و امد بازرگانان ما به اسیا هست باید بیش ای پیش در دنیا خود را اسیایی معرفی کنیم و بیش از پیش از باطلاق خاورمیانه عربی دوری کنیم.
ح
| Germany |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
تجزیه ایران از کردستان اغاز خواهد شد
البرز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
محال است جمله ای است که غرور ترکیب شده با غفلت در آن است . ایران نه عراق و نه سوریه است قبول ، اما دشمنهای بزرگتری هم دارد . اصلا تجزیه طلبی را دست کم نگیرید
فرهاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۶
برای حفظ امنیت وتمامیت ارضی باید برهوبت ملی و ریسمان های مهم وحدت ملی مانند زبان فارسی و حل بحران هامناطق مختلف کشور کوشید.
و عناصر تجزیه طلب را به زباله تبدیل کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
تنها تفاوت ایران با بقیه کشورها در اینه که مردم ومسولان ایران همیشه خواب تشریف دارند و هیچگاه واقع بین نیستند
ناشناس
| Australia |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
آسیا یعنی شرق آسیا. ایران قسمتی خاورمیانه و شمال آفریقا بوده و هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
زیادی قاطی شدیم با کشورهای عربی
آنقدر قاطی خاورمیانه شدیم
که داریم شبیه فلسطین و سوریه و عراق میشویم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
ترکیه و آذربایجان رو هم این وسط به خاطر داشته باشید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
ببین ما قاطی خاورمیانه هستیم چون در شرقمون پاکستان و افغانستان هم جزو این مجموعه هستند، به هر حال و متاسفانه امنیت ما به امنیت دور و بریامون گره خورده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
این هم یک نوع خود برتر بینی؟؟ ما چیمون از بقیه کشورها خاورمیانه بهتره اگر در اکثر مثائل بدتر نباشیم؟؟
قاطی نشدیم بلکه ما هم جزوئی از اونها هستیم اون هم از نوع بدبخترش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
منظور شما اینه که زیر ظلم باید می موندند تا شاید از تجزیه جلوگیری بشه؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
منظور اینه که آدم باید طوری حرکت کنه که شرایط زندگیش بهتر شه و نه بدتر!! و آلت دست دیگران نشود
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
عالى مثل هميشه
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
با سلام
پروژه ایرانستان کردن ایران بارها استارت خورد
اما به نتیجه نرسید
اگر دلواپس وطنیم باید حول منافع کشور وحدت کنیم
اسیر قضاسازی و سیاه نمایی فضای مجازی نشویم
بجایش فسادستیزی و گزینش مدیران دلسوز و پرکار را مطالبه کنیم
دلواپس باشیم مانند مادری برای فرزند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
و هر اعتراضای را از درون کشور انگ وطنفروش و خائن نزنیم
علی
| Bangladesh |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
ایران چهل سال است که ایرانستان شده. شما معنی ایرانستان را که شاه گفت هنوز نگرفته اید. یعنی از متحدان روسیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
متاسفانه طرح پروژه کوردستان عراق اولین حلقه از زنجیر تجزیه کشورهای منطقه خواهد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
امکانات در ایران زیاد هست ایران نیازی به غرب ندارد دوست داران از لحاظ تکنو لوژی وابسته غرب کنند اگه ایراینها دست به دست هم بدهن همه مشکلات حل میشه وگر نه غرب گرایی چه فایده ای داره ما همه چیز داریم صنعتمون هم خوبه فقط مونده دست به دست هم دهند یک اقدام انقلابی همه جا تبدیل به گلستان بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
ما بجای اینکه اصلاح کنیم مرتبا با اقدام های انقلابی ، وضعیت رو بدتر و بهم ریخته تر میکنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
بهشون گفتم قبول نکردند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
ایران دوستی حضرتعالی قابل تقدیر است. لیکن جهت پیشرفت صنعتی و اقتصادی و حل مشکلات علاوه بر برنامه ریزی و مدیریت و استراتژی صحیح که متاسفانه در حال حاضر ما فاقد آن هستیم به تکنولوژی وسرمایه خارجی هم نیاز است. هیچ کشوری بطور مستقل و بسته نتوانسته به پیشرفت اقتصادی دست پیدا کنه. به مدلهای مانند چین و کره جنوبی. ... دقت بفرمایید. همگی از تکنولوژی و سرمایه گذاری خارجی بدرستی بهره برده اند. بعلاوه تولیدات آنها هم صادرات محور بوده و در جهت چرخه صنعت جهانی.
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
شعر نگو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
آزموده را آزمودن خطاست
باید دست از لجاجت های کودکانه برداشت اگر ایران و ایرانی برایمان اهمیت دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
باید تبادلات علمی داشته باشیم نباید برای اختراع دوباره چرخ همیشه هزینه کنیم ساده گفتم بگیری
ضمن احترام به حس وطنپرستی شما عزیز
محمد
| Hungary |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
تابی ، یه نظرسنجی درباره عادی سازی روابط با امریکا بذار.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
گول اينکه امکتنات داريم را نخوريد امکاناتي که بلد نيستيم استفاده کنيم بودن ونبودنش چه فرقي ميکند در ايران اگر مسولیتذ بدست سياسيون وکاربلدها نيفتد هرروز بدتر از روز قبل ميشود
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
این شعارتو ایران سرداده میشه این هم اوضاعیه که داریم کی میخواهید از خواب بیدارشید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
یک تحلیل کاملا علمی و براساس واقعیات و شواهد موجود . بجای ناسزا گفتن به نویسنده مقاله بهتر است برای یکپارچگی ملی تلاش کرد. یچارچگی ملی میتواند اقوام مختلف با ادیان مختلف را کنار هم نگه دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
اگر روند تجزیه با هر نامی از سوریه یا عراق آغاز شود به همه کشورهای خاورمیانه سرایت می کند.
جی وی دی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
نکته ایی که هست اینه که خانم هانتر تحلیل هاشون خیلی نزدیک به واقعیت و حقیقته‌‌؛ در واقع مرزهای تحمیلی در خاورمیانه و بعد از جنگ جهانی دوم باعث شده که کشورها بدون توجه به سیمای خارجی آنها و واقعیات جغرافیایی شکل گرفته که این امر سبب شده این کشورها در ساختن اندیشه وجودی و بدنبال آن هویت ملی با مشکل مواجه بشن و خطر تجزیه سرزمینی رو همواره احساس کنند مثل عراق اما در مورد ایران فراموش نکنیم که علت وجودی ما که همان استمرار تاریخی و بدنبالش تعلق گروه های قومی و مذهبی به سرزمین ایران مهمترین پوئن مثبتیه که ما نسبت به دیگر کشورهای غرب آسیا داریم و این سبب شده ما در ساخت اندیشه حکومت در طول تاریخ مشکلی نداشته باشیم و همین موجب عدم تجزیه سرزمینی ایران میشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
نکته مهم تر اینه که نظرات را گزینشی منعکس میکنند
تاریخ را تحریف میکنند
و همچنین اجازه نمی دهند قدرت تحلیل مردم آنقدر بالا باشد که بازیچه دشمنان نباشد
با توجه به موارد فوق متاسفانه اگر به موقع نجنبیم مشکلات اجتناب ناپذیر خواهد بود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
تا زمانی که ما خودمان را همیشه جدای از دیگران بدانیم که قوانین طبیعی حاکم بر جهان (مثل ناپایداری ظلم و تبعیض و ..) را فقط برای بقیه کشورها صادق بدانیم وضعمون روز بروز بدتر از اینی که هست میشه و وقتی به خود میایم که دیگر دیر شده؟!!
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
چند هزار سال که همین بوده و هستیم و تاریخ نشان میدهد علت جدائی بخشهائی از ایران فساد و بی تدبیری خود حاکمان ایران بوده است . امروز نیز مردم ایران همان مردم هستند و این تفکر را بیشتر مسئولین تو زبانها انداخته است که خطر تجزیه طلبی وجود دارد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟