تفاوت نگاه دو سلبریتی درباره ایران

کد خبر: ۷۷۷۰۰۶
|
۰۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۳ 24 February 2018
|
10647 بازدید
|
تفاوت نگاه دو سلبریتی ایرانی درباره وطنشان، اهمیت بچه دار شدن در ایران یا انگلیس و موضوع ارزش پاسپورت ایرانی موضوعی است که با اظهارات نیوشا ضیغمی و کنار هم قرار دادن سخنان سال پیش ماه‌چهره خلیلی جالب به نظر می‌رسد.

روزنامه جوان نوشت: تفاوت نگاه دو سلبریتی ایرانی درباره وطنشان، اهمیت بچه دار شدن در ایران یا انگلیس و موضوع ارزش پاسپورت ایرانی موضوعی است که با اظهارات نیوشا ضیغمی و کنار هم قرار دادن سخنان سال پیش ماه‌چهره خلیلی جالب به نظر می‌رسد.

سال پیش بود که ماه‌چهره خلیلی بازیگر سینما و تلویزیون در برنامه دورهمی مهران مدیری درباره به دنیا آوردن فرزندش در ایران گفت: «خیلی از من سؤال می‌شود که چرا پسرم را در انگلیس به دنیا نیاوردم، همه می‌گویند می‌توانست پسرت تابعیت و پاسپورت انگلیسی داشته باشد ولی من دوست داشتم پسرم در ایران به دنیا بیاید، دوست داشتم پسرم شناسنامه و پاسپورت ایرانی داشته باشد، این‌ها برایم خیلی مسئله مهمی بود، دلیلش شاید این بود که من ۲۰ سال از ایران دور بودم و حسرت این را داشتم تا در ایران باشم و همیشه خودم را ایرانی می‌دانستم و خودم هم ایران به دنیا آمدم.» این بازیگر در پاسخ به این سؤال که آیا احساس خوشبختی می‌کنید می‌گوید: بله شدیداً.

بین تمام هنرمندانی که سابقه زندگی در خارج از کشور را دارند، ماه‌چهره خلیلی یک نمونه خاص است. او برخلاف افشاری که ترجیح داد فرزندش را خارج از کشور به دنیا بیاورد، دنبال این بود که شناسنامه ایرانی برای پسرش بگیرد. عرق ملی و وطن دوستی این بازیگر با تشویق تماشاگران برنامه دورهمی و مخاطبان این برنامه در فضای مجازی روبه‌رو شد.

سخنان این بازیگر در حالی بیان شد که کشور این روز‌ها با معضل مدیران دوتابعیتی روبه‌روست و دوتابعیتی بودن در میان سلبریتی‌ها در حال تبدیل شدن به یک ارزش است چراکه برخی از این سلبریتی‌ها از اینکه به طور عمومی اعلام کنند فرزندشان را در یکی از کشور‌های غربی مانند کانادا، انگلستان یا امریکا به دنیا می‌آورند نه تنها ابایی ندارند بلکه ظاهراً به آن افتخار هم می‌کنند. اما تأسف انگیز سخنان ضدملی نیوشا ضیغمی درباره این موضوع بود، این بازیگر آثار درجه سوم سینمای ایران به دفاع از تمایل سلبریتی‌ها برای به دنیا آوردن فرزندانشان در کشور‌های غربی بسنده نکرده و در سخنانی توهین‌آمیز بی‌ارزش بودن پاسپورت ایرانی را دلیل موجهی برای اشتیاق به دوتابعیتی شدن فرزنش عنوان کرده است.

این بازیگر می‌گوید: «به همکاران من خرده گرفته شده که چرا بابت زایمان و به دنیا آوردن فرزندشان به خارج از کشور می‌روند، متأسفانه این کار به دلیل بی‌اعتباری پاسپورت ایرانی است! برای یک ایرانی و منی که عرق ملی دارم! و کشورم را دوست دارم خیلی غمناک است که مجبور باشم به دلیل اینکه پاسپورت کشورم در دنیا ارزش ندارد، برای رفتن به هر کشوری دلهره داشته باشم و دم درِ هر سفارتی گردن کج کنم.»

ابراهیم حاتمی کیا کارگردان نام آشنای کشورمان، چند سال پیش جزو اولین افرادی بود که نسبت به این مسئله واکنش نشان داد، اما پس از گذشت سه سال از انتقاد‌های او شاهد افزایش این سبک زندگی اشراف گونه هستیم؛ موضوعی که شایسته بود مسئولان بیشتر به آن توجه می‌کردند. حاتمی کیا در برنامه راز، درباره سینماگران دو پاسپورته گفته بود: «این بحثی که امروز مطرح شده و افراد و هنرمندان دوپاسپورته در فرهنگ وجود دارند، نگران‌کننده است. چرا باید یک هنرمند و فیلمساز یک پایش در این طرف مرز و یک پایش در آن طرف مرز باشد.»

مسئله‌ای که وجود دارد اینکه رواج این نگاه نازل به وطن در میان برخی سینماگران به طور قطع تهدیدی برای فرهنگ ملی کشور محسوب می‌شود. هنرمندی که عرق ملی نداشته باشد نه تنها نمی‌تواند در اعتلا و تقویت فرهنگی ملی اثرگذار باشد بلکه برعکس روی فرهنگ مردم تأثیرات مخربی به جای خواهد گذاشت. دو پاسپورته‌هایی که به خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند و برای کار سینمایی به ایران سفر می‌کنند و حاضر نیستند فرزندانشان را نیز در ایران به دنیا بیاورند، چگونه می‌توانند فیلمی با توجه به فرهنگ ایرانی- اسلامی بسازند؟ آیا آن‌ها با مردم این کشور زندگی کرده‌اند و از تمایلات مردم ایران آگاهی دارند یا حشر و نشر با قشری خاص و درصد کمی از مردم ایران آن‌ها را به افرادی تبدیل کرده که می‌توانند بالقوه تأثیری معکوس در فرهنگ ملی به بار بیاورند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۱۵
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
چه بد چه خوب به هر حال ارزش پاسپورت ایرانی پایینه و هر روز پایین تر داره میاد
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
منم بچم رو خارج بدنیا آوردم که پاسپورت درست و حسابی داشته باشه!
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
متاسفانه در جامعه ما شیفتگی، تعصب و انتقاد تا حدی که شخص مقابل خودمان را فاقد هر گونه ارزش بشماریم نهادینه شده است. بستن چشم بر روی واقعیت ها به صرف دنبال کردن یک تعصب حتی ملی به نظر من یک پدیده مذموم هست چرا که نپذیرفتن عیوب سبب جلوگیری از پیشرفت و تعالی میشود.
بهتر بود نوسینده محترم ضمن بررسی شرایط و اعتبار پاسپورت کشور در دوره های مختلف زمانی، به عنوان مثال طی 20 سال، اخیر عملکرد مسئولین کشور را در درجه اول ارزیابی می نمودند و صرف تعصب ملی چنین مقاله ای را منتشر نمیکردند.
چه بسا در مقام واقعه، در قامت دفاع از کشور میتوان میان حرف و عمل تفاوت قائل شد و همگی دیده ایم پینه بستان بر پیشانی که با ادعاهای آنچنانی هم اکنون در همان کشور های که بعضی از سلبریتی ها فرزندانشان را بدنیا آورده اند برای تمامی فرزندان تابعیت و برای ده ها نسل پیش رو سرمایه خوابانده اند.
بیاید همگی منصف باشیم
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
بهتر نیست به جای اینکه به رفتار بعضی ها ایراد بگیریم ببینیم چی شده که نه تنها بازیگران و هنرمندان بلکه مدیران و ... تمایل به دو تابعیتی شدن دارند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
شما همش از مردم انتظار دارید! از هنرمند، ورزشکار، کارگر، دانشجو و ...
خب بابا باعث این همه دلخوری و ترک وطن کی بوده؟؟؟ عجبا
reza
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
1-اولا که این سخنان شما از سر ناراحتی است نه از روی عرق ملی.2ایشان حرف بدی نزده وکلا واقعیت موجود رو بازگو کرده.نه به ایران توهین کرده ،بلکه از سیاست دولتها انتقاد داشته.3-چرا با این افراد بدور از شغل واندیشه و...بعد از هر انتقاد ویا شکایت از دولت ویا حکومت،به یکدفعه به اجنبی و وطنفروش و...نام می برید؟خودتونو کنترل کنید.همه برای این مملکت هستیم.اگر مشکلی وجود دارد در سیاست موجود جامعه هست، نه در حس وطن دوستی افراد.همه اونور آبی ها هم دلشان برای وطن می طپد.
معصومه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
من طرفداری نمیکنم از خانم ضیغمی ولی این حرف ایشون که گفتن"برای یک ایرانی و منی که عرق ملی دارم! و کشورم را دوست دارم خیلی غمناک است که مجبور باشم به دلیل اینکه پاسپورت کشورم در دنیا ارزش ندارد، برای رفتن به هر کشوری دلهره داشته باشم و دم درِ هر سفارتی گردن کج کنم." به نظرم کاملا درسته. یعنی شما این مسئله رو قبول ندارین که سیاست های غلط مسئولین منجر به کاهش اعتبار ایران در دنیا شده؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
درود بر خانم ماه چهره خليلي.
تنها بازيگران نيستند كه براي فرزندانشان تابعيت غيرايراني مي گيرند، بلكه اكثر خانواده سياسيون براي فرزندان و نوه هايشان تابعيت غيرايراني مي گيرند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
نویسنده ی عزیز چرا فکر مکینه کسی که دو تا پاسپورت داره و دو تابعیتی هست عرق ملی نداره و نمیتونه فیلم فرهنگی اسلامی بسازه؟؟
هنرپیشه اگه دو تابعیتی باشه نهایتآ میخواد یه فیلم بازی کنه و تعداد معدودی هم به تماشاش بشینن ولی مسئولینی که دو تابعیتی هستن در حال اداره سازمان و اداره و ... هستن که مستقیمآ با سرنوشت تمام مردم ایران و اصل تمامیت ارضی کشور عزیزمون دخالت داره
دانیال
|
United Kingdom
|
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
حق با خانم ضیغمی است.کجای دنیا وقت سفارت مثل کشور ما فروشی است؟ این امر نشان دهنده بی ارزش بودن پاسپورت و چه بسا بی احترامی به هویت ملی است.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟