با تصمیمی که امروز شورای اسلامی شهر تهران گرفت و مصوب کرد، سرانجام داستان نامگذاری معبری به نام دکتر مصدق که عمری به درازای عمر انقلاب اسلامی دارد، به آخر رسید؛ پایانی که بعید نیست به تکثیر این نامگذاری در دیگر شهرهای کشورمان منجر شود.
به گزارش «تابناک»؛ به فاصله یک هفته از اعلام خبر تصویب نامگذاری خیابانی به نام «مصدق» در کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، دقایقی پیش این شورا بررسی پیشنهاد رسیده از کمیسیون را در دستور کار خود قرار داد و در نهایت آن را تصویب نمود؛ اتفاقی که البته کامل با پیشنهاد ارائه شده همخوانی نداشت!
اعضای شورای شهر تهران در حالی در آستانه ۲۹ اسفند، روز ملی شدن صنعت نفت به تغییر نام خیابان نفت به نام «محمد مصدق» رأی مثبت دادند که پیشنهاد کمیسیون فرهنگی شورا در این خصوص، تغییر نام خیابان «کارگر شمالی» بود؛ پیشنهادی که با استقبال وسیعی در شبکههای اجتماعی مواجه شده بود.
این پیشنهاد در حالی مطرح میشد که کمی پیشتر خبری منتشر شده بود که حکایت از انتخاب دو معبر خاص و تا حدی عجیب برای این نامگذاری داشت؛ یکی تونل آرش-اسفندیار که به دلیل واقع شدن زیرزمین، انتخاب عجیبی به نظر میرسید و دیگری بزرگراه فتح که ظاهرا اعضای شورا عبور آن از احمدآباد مستوفی، روستای محل تبعید مصدق را دستمایه این نامگذاری کرده بودند درحالی که این بزرگراه نه در شهر تهران که در حومه آن واقع شده است.
البته علاوه بر این پیشنهادات، تغییر نام برخی معابر دیگر به مصدق هم مطرح شده بود، اما در نهایت، قرار بود خیابان کارگر شمالی تغییر نام دهد، اما امروز در شورا بار دیگر ورق برگشت تا خیابان نفت به نام مصدق مزین گردد. اتفاقی که برای قهرمان ملی کردن صنعت نفت، مناسب به نظر میرسد. نامگذاریای که ممکن است به مانند تکرار بسیاری از تصمیمات اتخاذ شده در تهران در دیگر شهرها، در مسیر تکثیر قرار گیرد.
اتفاقی که چه تکرار شود و چه به نام یک خیابان در مناطق شمالی تهران محدود بماند، رخ دادن آن پس از کش و قوسهای فراوان جالب توجه است و میتواند نقطه پررنگی در عملکرد شورای پنجم تهران به حساب آید. اتفاقی جالب توجه که چند ده سال پیشتر در قاهره (مصر) رخ داده بود، اما به نظر میرسید در زادگاه مصدق قابل رقم زدن نیست!