استفاده از ماهواره در ایران قانونی خواهد شد؟

هم‌اکنون بیشتر شبکه‌های صداوسیما روی ماهواره‌ها قابل دسترسی است و بسیاری از شهروندان، از این طریق به شبکه‌های تلویزیون ایران دسترسی دارند؛ اما این حضور قطعاً باید توسعه کیفی چشمگیری داشته باشد، تا مخاطبان فارسی زبان ـ که هم‌اکنون میان صدها شبکه مخیر به انتخاب هستند ـ ترجیح دهند، مشتری برنامه‌های شبکه‌های تلویزیون ایران باشند.
کد خبر: ۷۸۹۱۰۴
|
۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۲ 10 April 2018
|
57093 بازدید
|

استفاده از ماهواره در ایران قانونی خواهد شد؟رایزنی‌ها برای بازنگری در قانون ماهواره، این پرسش را پیش آورده که آیا تجربه شکست خورده پیش روی، منجر به تدوین قانونی دارای کارکرد عملیاتی که نفس ماهواره را به رسمیت بشناسد و در عین حال صداوسیما را مکلف به توسعه حضور در این بستر نماید، خواهد شد و یا همچنان تصور می‌شود می‌توان با این ابزار دارای ضریب نفوذ بالا در ایران برخورد حذفی داشت و به جمع‌آوری رسیور و دیش پرداخت؟!

به گزارش «تابناک»؛ با گسترش ماهواره در ایران، همان برخوردی با ماهواره شد که در دوره‌ای با ویدیو صورت پذیرفت و قوانین بازدارنده‌ای برای دسترسی به ماهواره وضع شد؛ اما حجم بالای کانال‌های قابل دسترسی در ایران و تنوع و کیفیت محتوای عرضه شده توسط این شبکه‌ها آنقدر جذاب بود که طیف بسیار گسترده‌ای از مردم به مرور به استفاده از ماهواره روی بیاورند و اکنون ضریب نفوذ ماهواره در ایران تا 60 درصد اعلام می‌شود.

پس از ناکارآمدیِ قوانین برای جلوگیری از گسترش استفاده از ماهواره و بی‌ثمر بودنِ طرح‌های جمع آوری دیش از پشت بام‌ها و دیگر روش‌هایی که برای تحدید استفاده از ماهواره به کار گرفته شد، فضا به سمتی رفت که ظاهراً مسئولان با این ماجرا کنار آمده‌اند؛ اما اراده‌ای برای بازنگری در قوانین نبود و بدین ترتیب به واسطه وضع قانون ناکارآمد و مخالف با خواست بخش اعظمی از مردم، قبح قانون شکنی از طریق استفاده از ماهواره مدت‌هاست که شکسته شده و این یک جرم عمومی شده است!

استفاده از ماهواره در ایران قانونی خواهد شد؟

اکنون به نظر می‌رسد، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، دست به کار شده تا در این زمینه قانون جدیدی وضع و با بازنگری در قوانین پیشین، نگاهی واقعی و عملیاتی نسبت به پدیده ماهواره در پیش گرفته شود؛ اما این رویکرد ایجابی در دستور کار قانونگذاران است یا رویکرد سلبی؟ این پرسشی است که شاید حتی اظهارنظرها نیز نتواند شفاف نماید و تا زمان بازنگری در قانون باید با احتیاط درباره آن نظر داد.

در همین ارتباط، سیدصادق طباطبایی‌نژاد با اشاره به جلسه کمیته فرهنگی، هنری و رسانه کمیسیون فرهنگی گفت: «جلسه امروز کمیته درباره بررسی قوانین مربوط به ماهواره بود چراکه از زمان وضع این قانون حدود 30 سال گذشته است و بررسی دوباره ای در این زمینه نشده است. کارگروه فرهنگی، هنری و رسانه کمیسیون فرهنگی به دنبال بازبینی این قانون است تا میزان اجرایی شدن این قانون ارزیابی و نواقص آن مشخص شود.»

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه کارگروه کمیته فرهنگی، هنری و رسانه کمیسیون فرهنگی، اجرایی شدن قانون ماهواره را بررسی می‌کند، اظهار کرد: «برای این منظور از مرکز پژوهش‌های مجلس خواسته شده کارشناسی‌های لازم و تحقیقات میدانی انجام دهد. براساس تحقیقات انجام شده در برنامه توسعه چهارم و پنجم، تکالیفی درخصوص این قانون بیان شده ولی اجرایی نشده؛ در برنامه ششم توسعه نیز اقدامات لازم درخصوص قانون ماهواره کاملا مسکوت مانده است.»

طباطبایی‌نژاد خاطرنشان کرد: «مقرر است از سازمان‌ها و نهادهایی مانند صدا و سیما و مراکز فرهنگی مرتبط که مخاطب این قانون هستند، به کمیته فرهنگی، هنری و رسانه کمیسیون فرهنگی دعوت شوند تا پژوهش‌های لازم انجام شود. مسئولان مرکز ماهواره صدا و سیما به کمیته دعوت می‌شود تا موضوعات لازم بررسی شود.»

با توجه به فضای موجود و این واقعیت که در آینده‌ای نه چندان دور، امکان دسترسی فنی ماهواره ساده‌تر خواهد شد و احتمالاً بدون دیش نیز قابل دسترسی خواهد بود، رویکرد مورد انتظار از قانون گذاران، ضابطه مند کردن این حوزه برای ایجاد امکان نظارت بر عرضه آن و همچنین مشخص کردن ابعاد و کارکردهای آن در شرایط کنونی است.

همچنین انتظار می‌رود به موازات این بازنگری، شاهد تقویت حضور مستقیم یا غیرمستقیم صداوسیما در این بستر باشیم. البته هم‌اکنون نیز اغلب شبکه‌های صداوسیما بر روی ماهواره‌ها قابل دسترسی است و بسیاری از شهروندان اساساً از این طریق به شبکه‌های تلویزیون ایران دسترسی دارند اما این حضور قطعاً باید توسعه کیفی چشمگیری داشته باشد، تا مخاطبان فارسی زبان که هم‌اکنون میان صدها شبکه مخیر به انتخاب هستند، ترجیح دهند مشتری برنامه‌های شبکه‌های تلویزیون ایران باشند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۶
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
مهم نیست. چیزی که عیان است چه حاجت به خفا است. برای خودتون فیلتر کنید . غیر قانونی کنید. نرخ 4200 تومان تعیین کنید. خطوط مخلف رنگی بگذارید و.... باید بلاخره برای خالی نبودن عریضه و اینکه فیشهای میلیونی را توجیه کنید از این کارگروه ها و قوانین و... بگذارید دیگر... اصلا شما همه کاری می کنید غیر از اداره و مدیریت! خلاصه همه کار و راهی را انتخاب کنید الا راه دیدن واقعیت.
پاسخ ها
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
احسنت










لایک داریا.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
برای همین دلار 4200 تومانی همه ژنهای برتر و ذخایر و...هجوم خواهند اورد تا از این رانت بی سابقه و فروش زیر قیمت واقعی دلار در بازار سود ببرند و بعد در بازار سیاه سلیمانیه و هرات و دبی یا به قیمت بالا بفروشند و یا اجناس وارداتی و تولیدی با 4200 تومان را به نرخ بازار سیاه بفروشند.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
به خودتون زجمت بیشتر ندید. همون بازار ارز و تلگرام را کنترل و تعیین تکلیف کردید کافی است!
M
|
Bulgaria
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
هیچوقت نمی‌توان با تکنولوژی برخورد سلبی کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
وقتی اکثر مردم به قانونی اعتقاد ندارن اصرار بر اون قانون باعث میشه مردم به بقیه قوانین هم اهمیت ندن.وقتی اکثریت دارن استفاده میکنن قانون چه اصراری داره که خودش رو سنگ روی یخ کنه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
خالی بندی در ابعاد جهانی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
بنده نه ماهواره دارم و نه تلویزیون اما معتقدم قانون توفقی است که اکثریت یک جامعه با آن موافقت دارند و قانونی که عموم مردم مخالف آن هستند جز بی اعتبار کردن عادت دادن مردم به زیر پا گذاشتن و بی اعتنایی به فواعد هیچ خاصیت دیگری ندارد.
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
حالا بشه یا نشه. ما که داریم استفاده میکنیم. شما سرخودت رو گرم کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
متاسفانه مسئولین ایرانی نزدیک ۲۵ سال طول کشید تا نکته به این سادگی رو متوجه بشن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
ویدئو جرم بود بعد سی دی اومد حل شد!
سی دی جرم بود کامپیوتر اومد حلال شد.
ماهواره جرم شد توئیتر و فیسبوک اومدن،
تلگرام اومد، وزیر ارتباطات میگه بهترین شبکه اجتماعی توئیتره چون ارتباط دوسویه داره پس آزاد میشه!!!
میخوام تلگرامو فیلتر کنن تازه دارن ماهواره آزاد میکنن.
یادمه اینترنت اومده بود هر که داشت با یه دید خاصی بهش نگاه میشد.
بعد چی بیاد دوباره تلگرام آزاد بشه؟؟؟
همیشه از همه دنیا عقب تریم.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟