دلایل ضرب و شتم پرسنل بیمارستان‌ها

کد خبر: ۸۰۹۳۵۱
|
۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۲ 19 June 2018
|
8281 بازدید
|

روند ضرب و شتم کادر پرستاری در مراکز درمانی، روز به روز در حال تشدید است و مدام گزارش هایی از گوشه و کنار کشور در خصوص حمله به پرستاران از سوی بیمار یا همراهان، به گوش می رسد.

به گزارش مهر، این روزها اخبار متعددی از ضرب و شتم پرستاران در بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور به گوش می رسد که موجبات نگرانی کادر پرستاری را فراهم آورده است. زیرا، نیروهای پرستاری به عنوان نیروهای مقدم در ارائه خدمات مراقبتی به بیماران قرار دارند و از همین رو، بیشترین مواجهه بیمار و همراه او، با پرستار صورت می گیرد. در واقع، هر مشکل و کمبودی که بیمار و همراه او از آن گلایه مند باشند، متوجه پرستاران می شود، در حالی که واقعیت اینگونه نیست.

بر اساس گزارش های سازمان نظام پرستاری کشور، هفته ای نیست که دو سه مورد خشونت علیه پرستاران در مراکز درمانی گزارش نشود. این در حالی است که برخی از این موارد، هرگز ثبت و گزارش نمی شود.

محسن غنجی رئیس نظام پرستاری شهرستان اراک، مشکلات و سختی های حرفه پرستاری را در بروز خشونت علیه پرستاران در مراکز درمانی کشور، بی تاثیر ندانست , گفت: این خشونت‌ها تنها به‌علت کمبود نیروی انسانی و نبود زیرساخت مناسب نیست. بلکه، تکرار برخی رفتارها که به‌ لحاظ آرگونومی به آسیب شغلی منجر می‌شود، همگی باید در علت بروز خشونت‌های شغلی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه درگیری همراه بیمار با پرستار و پرسنل بیمارستانی همیشه بوده است، افزود: شاید در آن زمان همراه بیمار درخواست زیادی نمی‌خواسته و یک عامل بیرونی و مدیریت نشده سبب تشدید آن شده است.

اکبر ترکی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در مورد علل تکرار ضرب و شتم و هتاکی به پرستاران و بی‌توجهی به اعمال قانون در برخورد با این نوع رفتارها در مراکز درمانی، گفت: متاسفانه مردم وجود مشکلات متعدد اجتماعی و اقتصادی را نادیده گرفته و با صعه صدر از آنها عبور می‌کنند، اما بیشترین اعتراض آنها را در حوزه بهداشت و درمان شاهد هستیم که در بخش اورژانس به نقطه اوج خود می‌رسد، به این دلیل که همراهان بیمار احساس می‌کنند بیمارشان در وضعیت خطر قرار دارد و باید به سرعت اقدامات درمانی خاصی برای او انجام شود.

وی افزود: نیاز است نیروهای امنیتی و قضائی با خاطیان به گونه‌ای برخورد کنند که امنیت کارکنان بیمارستان‌ها به ویژه پرستاران حفظ شود، از سوی دیگر اگر هر کدام از کارکنان بیمارستان‌ها تخلفی انجام دادند می‌توان از طریق مراجع قضائی پیگیری کرد و این معنایی ندارد که همراهان بیماران حین ارائه خدمات با این افراد برخورد کنند و پزشک یا پرستار را مورد ضرب و شتم قرار دهند یا به اموال دولتی مراکز درمانی خسارت وارد کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: به منظور ممانعت از تکرار این قبیل رفتارها، وزارت بهداشت باید ورود کرده و به تامین امنیت کارکنان بیمارستان‌ها توجه بیشتری داشته باشد و از دستگاه قضائی و انتظامی درخواست کند در این زمینه در جهت اجرای قانون با مراکز درمانی همکاری لازم را داشته باشند.

به گزارش مهر، بر اساس مواد ۶۰۸ و ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی به صراحت عنوان شده چنان که هر کسی اعم از بیمار و بستگان به پرسنل درمانی توهین کنند مشمول ۳ تا ۶ ماه حبس، شلاق تا ۷۴ ضربه و جزای نقدی می شوند.

در همین حال، اصغر دالوندی رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور، به خبرنگار مهر، گفت: متاسفانه شاهد موجی از خشونت علیه کادر پرستاری در مراکز درمانی هستیم که این مسئله ناشی از پایین بودن سطح سواد سلامت مردم و کمبود پرستار است.

وی با عنوان این مطلب که در ۳۰ استان کشور نیروی طرحی آماده به کار داریم اما امکان جذب آنها وجود ندارد، افزود: موضوع خشونت علیه کادر پرستاری را از طریق مراجع قانونی دنبال می کنیم تا بتوانیم این خشونت ها را کاهش داده و متوقف نماییم.

علی‌اکبر ویسی‌ رئیس نظام پرستاری شهرستان کرمانشاه، با عنوان این مطلب که ازدحام در بیمارستان ها و پذیرش فراوان بیمار وضعیت را به نحوی می‌کند که اگر پرستاران با حداکثر توان در حال خدمت‌رسانی باشند، اما بیمار یا همراهان او تصور می‌کنند که رسیدگی نمی‌شود.

وی ادامه داد: در نظر بگیرید یک بیمار به‌علت کمبود امکانات به‌مدت طولانی ناگزیر بر خوابیدن روی برانکارد است.

در سال ۹۶ شاهد افزایش ضرب و شتم کادر پرستاری در مراکز درمانی بوده ایم، بطوریکه ۲۸ مورد ضرب و شتم فیزیکی پرستاران در کشور گزارش شد، ضمن اینکه ۱۵ پرستار نیز در حین انجام وظیفه فوت شدند. در همین حال، وحید نصیری معاون پارلمانی حقوقی سازمان نظام پرستاری کشور، گفت: متاسفانه طی چند سال اخیر اخبار متعددی از ضرب و شتم پرستاران در مناطق مختلف کشور داشته ایم، ضرب و شتم هایی که اکثراً بدون هیچ گونه دلیل منطقی رخ می دهد و موجب بروز حس نبود امنیت در محیط های درمانی کشور می شود.

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
تمام تقصیر رو گردن مردم نیندازید. کمی هم از رفتار برخی پرسنل بیمارستانها با مردم بگویید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
در بیمارستان شیراز عمل فیشر انجام داده بودم.دو هفته قبلش هم عمل اتروسکوپی رباط صلیبی.مجبور بودم توی راهرو راه برم.علی رغم اینکه جراح استادم بود و خودم دستیار تخصص هستم سفارش کرده بود و خیلی چیزای دیگه بعد از پنج دقیقه راه رفتن یکی از پرستارها بهم گفت برو توی اتاقت باید ی دارو دیگه تزریق کنم.وقتی رفتم علاوه بر دست چپم در دست راستم هم انژیو کت زد ولی هیج دارویی نزد تا زمان ترخیص.بنده خدا میخواست فرار نکنم و دو تا دستم رو قفل کرد.یکی از پاهام هم که در آتل بود.وقتی برادرم به مسئول بخش اعتراض کرد همشون گفتن سرخود این کار رو کرده.حالا فکر کنید ی نفر با سطح سواد و فرهنگ پایین رو اینکار میکرد.خوب ممکن بود به پرستار واکنش نشون بده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
نگران نباشند به مریض خوب رسیدگی کنند تا مشکلی پیش نیاید من خودم مریض بودم ودر یکی از بیمارستانهای اردبیل بستری بودم خدا شاهده پرستاران با هم شوخی می کردند ومن از درد داد میکشیدم کسی هم به داد م نرسید شما بودید در این وضعیت چکار میکردید
ابراهيمي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
وقتي بيمار در برانكارد ووضعيت وخيمي دارد وپرستار يا كادر ببمارستان با خونسردي وبي اعتنايي به وضعيت بحراني بيمار وگاهيي هم با پرخاش و... اقدام مي كنند مسلماً همراهان بيمار عصباني مي شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
پرستاری اگر برای مریض زحمت بکشد بیمار و همراهان خودشون متوجه میشوند .اگر برخورد با انها میشود بخاطر بیخیال بودن از اوضاع مریض هست پس سفسطه نکنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
مردم ناراحتند و کادر بیمارستانها بخصوص بیمارستانهای دولتی بسیار بی توجه و کم کارند و با بی اعتنایی و بی احترامی با بیمار و همراهانش برخورد میکنند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
در کشور ما هیچ سیستمی برای آرامش دادن به همراهان مضطرب و به هم ریخته بیمار وجود ندارد. پرستاران و پزشکان بسیار بی توجه هستند.براحتی در کنار بیمار با حال بحرانی شما شوخی میکنند و میخندند و در قبال اعتراض شما به بیمارتان بی تفاوت تر نی شوند. نگهبانهای بیمارستانها اکثرا بسیار بی ادب بوده و با مامورین سد معبر تفاوتی ندارند. جان انسانها بی ارزش است. من خودم برای فرزندم که در اثر ضربه بیهوش شده بوئ و از گوشش خون می امد به اورژانس زنگ زدم. با تاخیر زیاد آمدند و وقتی بچه را دیدند فرمودند موبایلت چراغ قوه داره تو گوششو ببینیم؟... واقعا هیچ وسیله ای نداشتند. وفقط توصیه کردند حودمان بجه را به بیمارستان خصوصی ببریم چون آمبولانسهای دولتی فقط بیمار را به بیمارستان دولتی میبرند که حتی بیمار بیهوش را در نوبت و در راهروها قرار می ذهند.. بهرحال پتانسیل و زمینه عصبی شدن همراهان بیمار بدلیل اینکه هیچ چیزی سرجایش نیست و بیمار شما اصلا در اولویت هیچکس نیست ،بسیار بالاست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
به این موارد بی توجهی کادر بیمارستان ها از جمله پزشکان و پرستاران اورژانس را اضافه کنید
دو ماه قبل پدرم رو به بیمارستانی در کرج بردم با وضعیت سکته مغزی که رسیدگی درست انجام نشد.پزشک کشیک رفت دنبال دیدم بقیه بیمارا
مجبور شدم به بیمارستان خصوصی منتقلش کنم که بعد از 24 ساعت پذیرش در CCU گفتن مرخص ببرید متخصص مغز و اعصاب ببینه ما متخصص نداریم
یعنی حتی با وجود مدارک پزشکی و اسکن تشخیص ندادن سکته مغزی کرده
مسئولان لطف کنید همه رو گردن زیادی بیمار نندازید
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
اصلی ترین دلیل کم توجهی و بی محلی بعضی از پرستاران مغرور است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
باید اطلاعات کمی حداقل از نظر نوشتاری به بیماران داده شود. مثلا عکس می گیرند می گویند فقط سی دی است. گزارش عکس نیست انسان خیالش راحت شود و آنهایی هم عکس می گیرند می گند تفسیرش با دکتر است . حداقل بصورت غیر استناد هم چیزی نمی گند. متخصصان رادیولوژی هم در محل کار نیستند. اگر شما به همراه مریض هم طرف سرطان دارد کسی درگیر نمی شود. اطلاعات صریح و سفاف چاره کار است مثل فرانسه.
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات