تکاپوی نتانیاهو برای یارگیری از سرزمین تزارها

او می‌گوید: «می‌توانم با اطمینان بگویم که روسیه به لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و برداشتن گام‌هایی در این زمینه پی برده است. به باور من، روسیه به خوبی مسیر ایران را می‌داند و در حال بررسی چگونگی همکاری با دیگر اعضای شورای امنیت است»... نتانیاهو افزود: «من به آنچه از رئیس‌جمهور روسیه شنیده‌ام، ایمان دارم، چراکه می‌دانم در این زمینه روسیه با در نظر گرفتن نگرانی‌های خود از بی‌ثباتی منطقه رفتار خواهد کرد.»
کد خبر: ۸۶۰۶۸
|
۲۷ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۰:۲۰ 16 February 2010
|
9157 بازدید

سرویس بین‌الملل ـ بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز دوشنبه با تحسین از درک دیمیتری مدودیف! اعلام کرد در نشست خود با رئیس‌جمهور روسیه، خواهان اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران شده است.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در مقاله‌ای که با جملات بالا آغاز می‌شود، نوشت: این نشست تنها چند روز پس از آن صورت گرفت که ایران از برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود در سطوح بالاتر خبر داد. این پروسه که می‌تواند به ساخت بمب اتمی بینجامد، اسرائیل را از این موضوع نگران ساخته است که این کشور، سرانجام به ساخت سلاح هسته‌ای خواهد پرداخت.

پس از این نشست، نتانیاهو در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «باید بگویم آنچه در مقطع کنونی لازم است به اجرا درآید، وضع تحریم‌های شدید به گونه‌ای است که بتواند بر حکومت ایران تأثیرگذار باشد؛ این تحریم‌ها باید واردات و صادرات نفت را شامل شود.»

این مقاله می‌افزاید: اسرائیل با توجه به حمایت تهران از شبه‌نظامیان عرب، تهدید محمود احمدی‌نژاد برای نابودی اسرائیل از نقشه جهان و برنامه هسته‌ای این کشور، تهران را بزرگترین تهدید برای خود می‌داند.

اسرائیل همواره خواهان اعمال تحریم بوده است؛ نتانیاهو نیز روز دوشنبه اعلام کرد با توجه به وابستگی 80 درصدی اقتصاد ایران به انرژی این طرح می‌تواند اثربخش باشد.

بنا بر این گزارش، روسیه که پیشتر مخالف وضع تحریم‌های جدید علیه ایران بود، در روزهای اخیر از تلاش جمهوری اسلامی برای غنی‌سازی اورانیوم به رغم فشارهای بین‌المللی ابراز ناامیدی کرده است.

نتانیاهو بر این باور است که در مذاکراتش با مدودف متوجه تغییر موضع روسیه شده است.
او می‌گوید: «می‌توانم با اطمینان بگویم که روسیه به لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و برداشتن گام‌هایی در این زمینه پی برده و به باور من، روسیه به خوبی مسیر ایران را می‌داند و در حال بررسی چگونگی همکاری با دیگر اعضای شورای امنیت است.»

«آسوشیتدپرس» در ادامه می‌نویسد: ایران تا کنون در برابر سه دور از تحریم‌های سازمان ملل ایستادگی کرده است و چین که برای تأمین انرژی خود به ایران متکی است، تنها قدرت بزرگ جهان است که درباره اعمال دور چهارم تحریم‌ها مخالفت نشان می‌دهد.

به زعم نتانیاهو، دور بعدی تحریم‌ها می‌تواند تهدیدهای احتمالی از سوی ایران را خنثی کند. او دیدار با مدودف را گرم و صمیمانه دانست و گفت: «طرفین درباره پروژه‌های مشترک میان دو کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.»

پس از چهار دهه دشمنی، از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 روابط مسکو و رژیم صهیونیستی به طور چشمگیری رو به بهبودی گذاشت. این در حالی است که موضع مسکو در برابر ایران و فروش تسلیحات نظامی به سوریه از یک سو و اقدامات اسرائیل در فروش سلاح به گرجستان در جریان حمله روسیه به این کشور در سال 2008 از سوی دیگر تا اندازه‌ای سبب تیرگی این روابط شد؛ اما از آن پس اسرائیل تلاش کرد از میزان فروش سلاح به گرجستان بکاهد.

این گزارش می‌افزاید، کارخانه انرژی اتمی بوشهر به دست روسیه ساخته شده است و این کشور همواره تلاش داشته، روابط خود با ایران را نگه دارد.

روسیه همچنین در پی قرارداد فروش موشک‌های S-300 به ایران است که می‌تواند قابلیت دفاعی ایران را به میزان چشمگیری بالا برد؛ البته این موضوع نیز اسرائیل را نگران ساخته است.

اما به گفته مقامات روسی، هیچ یک از این موشک‌ها به ایران تحویل داده نشده و در این باره برخی بر این باورند که روسیه اجرای این قرارداد را به تأخیر می‌اندازد تا ایران را به دست کشیدن از جاه طلبی‌های هسته‌ایش متقاعد سازد.

نتانیاهو همچنین گفت: «من به آنچه از رئیس‌جمهور روسیه شنیده‌ام ایمان دارم، چراکه می‌دانم در این زمینه روسیه با در نظر گرفتن نگرانی‌های خود از بی ثباتی منطقه رفتار خواهد کرد.»
اما در شرایطی که اسرائیل گفته، امیدوار است دیپلماسی بتواند بن‌بست هسته‌ای را از میان بردارد، گزینه نظامی را منتفی نمی‌داند. همان گونه که در سال 1981 نیز جنگنده‌های هوایی اسرائیل رآکتور هسته‌ای عراق را ویران کرد.

اسرائیل در یک حمله هوایی در سال 2007 نیز رآکتور نیمه تمام سوریه را آماج قرار داد و تخریب کرد.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی تصریح کرد: «رفته رفته درک تهدید ناشی از ایران و لزوم متوقف ساختن آن‌ها برای ساخت سلاح هسته‌ای افزایش می‌یابد و فاصله میان کشورهای مهم جهان کمتر و کمتر می‌شود.»

گفته می‌شود، اسرائیل دارای سلاح هسته‌ای است و صهیونیست‌ها نیز از اظهار نظر در این باره سرباز می‌زنند. ایران در سال جاری بار دیگر خواهان آن شد تا رژیم صهیونیستی تأسیساتش را برای بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باز کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۷
تمام اين موارد در خصوص كشوري جز كشور ايران ممكن است جواب بدهد اما در مورد ايران جواب نمي دهد هيچ ، ايران را مصمم تر خواهد كرد .
ضمنا روسيه كثيف در پي منافع خود است و مطمئن باشيد كه در اين زمينه حتما به اسرائيل پشت خواهد كرد .
...
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۷
حالا چرا شما تابناکیها کلیک کردید روی مناقشه هسته ای ؟؟؟ نکنه خبریه ؟!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۷
مرگ بر اسرائيل خونخوار
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
اگر این احمق نادان انقدر احمق باشد که کشور مار را تحریم نفتی بکند و بتواند همه کشورهای دنیا را برای این کار برانگیزاند که لطف بسیار بزرگی به ما کرده. پس بهتر است ما به این کارمان ادامه دهیم تا بالاخره اعتیاد ما به این نفت را بر طرف کنند.
ناشناس
|
RUSSIAN FEDERATION
|
۱۴:۱۰ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۸
نابودی اسرائیل در گرو فشردن یک تکمه است و آن تکمه حمله ی نظامی به تأسیسات ایران است.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟