بیتردید هر نام جغرافیایی از پشتوانه تاریخی برخوردار است که کشور و ملت منتسب به آن برای اثبات و پایداری دوام و بقای هویت ملی خود در دنیای به هم ریخته و پیچیده امروز سخت بدان نیازمندند.
به گزارش «تابناک»، در این میان، در حالی که جغرافیا و تاریخ سرزمینها، کرانههای آبی، رودها و دریاهای منطقه فلات ایران و سرزمینهای کرانهای خلیج فارس و دریای پارس (که به عمان تغییر داده شده است) بسیاری از نشانههای تمدن دیرپای ایرانی را در خود جای دادهاند، برخی کشورها همواره از هیچ کوششی برای تحریف تاریخ و جغرافیای خلیج فارس و تغییر هویت آن فروگذار نکردهاند.
بنا بر این گزارش، در یکی از میزگردهای پربیننده ماهوارهای در روزهای اخیر در منطقه خلیج فارس با حضور هیلاری کلینتون، برخی از حاضران تحت تأثیر القائات تفرقه افکنانه، به زعم خود با زیرکی در هر یک از پرسشهای خود از نام جعلی برای خلیج فارس استفاده کردند که بر این پایه، وزیر خارجه آمریکا نیز در پاسخهای خود از همین واژه مجعول بهره برد. این در حالی است که مقامهای همه دولتهای آمریکا، پیش از این، بدون توجه به اختلافات سیاسی با ایران از واژه کامل خلیج فارس در مکالمات، سخنرانیها و گفتوگوهای سیاسی و دیپلماتیک خود استفاده میکردند تا این که پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی اوباما این رویه تغییر کرد.
باراک اوباما بر خلاف رویه دیگر رؤسای جمهور پیشین آمریکا در سخنان خود، خطاب به مسلمانان جهان در ژوئن 2009 در قاهره از واژه بی معنا و ابتر خلیج به جای خلیج فارس استفاده کرد.
پس از این تغییر رویه و کاربرد نام مجعول برای خلیج فارس توسط مقامات رسمی آمریکا، ایرانیان مقیم آن کشور اقدام به اعتراض گسترده به این کار جاعلانه و غیراخلاقی و امضای طومار اعتراضی به اوباما کردند، با این حال با وجود انتظاری که از ایرانیان داخل کشور میرفت، پاسخ قاطع و حساسیت لازم را از سوی دولتمردان و رسانههای داخلی ندیدیم، چرا که در این زمینه، اعتراض رسمی و احضار سفیر سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران کمترین کاری است که از دست دولت جمهوری اسلامی برمیآید... .
البته باید توجه داشت که در جریان رخدادهای اخیر در ایران، حذف نام فارس و یا کاربرد واژه عرب به جای خلیج فارس در شبکههای تلویزیونی، ماهوارهای و رسانههای گروهی انگلیس و کشورهای مشترک المنافع با آن از جمله استرالیا و کانادا ـ با این تصور که ایران دیگر آن قدرت منطقهای سابق را ندارد ـ متداول شده که هیچ واکنشی را از سوی دولت ایران به همراه نداشته است.
از جمله شبکه خبری انگلیسی «بی.بی.سی» در بخش بینالمللی خود به زبان انگلیسی، همواره از نام جعلی و ابتر خلیج به تنهایی استفاده میکند و در برابر اعتراض گسترده و پیوسته سازمانهای مردم نهاد بینالمللی مدافع نام خلیج فارس، پاسخهای مبهم و غیرقابل قبولی میدهد، مبنی بر این که چون ما نمیخواهیم دل دوستان عربمان را به درد آوریم، نام فارس را از نام خلیج حذف میکنیم!
همچنین به تازگی نیز حاکم بحرین در واکنش به کاربرد نام درست خلیج فارس توسط آقای متکی در اجلاس منامه گفت، چرا ایرانیان این گونه حساسیت به نام این دریا دارند(!؟) سپس سخاوتمندانه(!) پیشنهاد داد ایرانیان برای اثبات برادری با اعراب، دست از نام خلیج فارس بشویند که این امر منافع بسیاری برای دولت ایران از سوی دولتهای عربی در پی خواهد داشت
پایان سخن این که:
با توجه به حجم گسترده هجمه به این نماد اقتدار و امنیت ملی در کنار القائات دروغین صهیونیستها و دولت آمریکا، مبنی بر خطر بزرگ ایران برای منطقه و تحرکات همزمان در تقویت ایرانهراسی و تخطئه نام خلیج فارس:
1 ـ چرا پس از انتشار خبر اشتباه فاحش اخیر وزیر راه، هیچ پاسخی دست کم برای اصلاح این خطای نابخشودنی از سوی شخص وزیر و هیأت محترم دولت صورت نگرفته است؟ چرا ایشان مشخص نکردهاند که منظورشان از آوردن نام خلیج کدام منطقه بوده؛ خلیج مکزیکو، خلیج گوانتانامو، خلیج عدن یا خلیج بنگال؟
چرا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی به عنوان منتشر کننده نخستین خبر که متوجه این خطای گفتاری شده در متن خبری که به سراسر دنیا فرستاده، آن نام ناقص را به شکل درست خلیج فارس اصلاح نکرده است؟ پاسخ ما به تبلیغات رسانههاي گروهي منطقه که از این اشتباه فاحش شیخ الوزرای دولت جمهوری اسلامی به عنوان عقب نشيني ايرانيان از کاربرد نام خليج فارس و يک پيروزي بزرگ براي خود تلقي کردهاند، چه بوده است؟
چرا فلان روزنامه چاپ تهران که چندی پیش در نقشه خلیج فارس در صفحه نخست و زیر تیتر یک خود از نام جعلی استفاده کرد، تعطیل یا دست کم توبیخ نشد؟
برنامهریزی بلندمدت دشمنان تاریخ و فرهنگ ایران زمین در دامن زدن به کاربرد نام جعلی و ابتر خلیج به جای خلیج فارس برای کمرنگ کردن تدریجی حساسیت ملی مردم و مسئولان ایرانی و جایگزینی نام عرب به جای فارس تلقی میشود، همان گونه که صد سال پیشتر از این نیز نام دریای پارس یا دریای مکران در جنوب بلوچستان بی سر و صدا به دریای عمان تغییر داده شد.
2 ـ بیتردید تلاش پیگیر برخی كشورها براي تغيير نام خليجفارس به نامهاي ديگر، به جز تعصب نژادي، هيچگونه بار علمي، تاريخي و فرهنگي ندارد و پارهاي سازمانها، ارگانها، خبرگزاريها و مراكز فرهنگي سياسي كه با بهرهگيري از كمكهاي مالي و دريافت رشوه از اين كشورها بر اين گونه جعليات دامن ميزنند، بايد در برابر وجدان بيدار جهانيان و نيز ملت ايران، به اشتباه خود اعتراف و آن را اصلاح کنند، زیرا روح واقعنگري بينالمللي و نداشتن تعصب نژادپرستانه، سبب شده است که نامهاي تاريخي قديم، جايگاه و كاربرد خود را حفظ کنند، همانگونه كه برای نمونه، با وجود اينكه سه چهارم كرانههاي خليج مكزيكو را سواحل آمريكا در بر گرفته، اين خليج هيچگاه به نام خليج آمريكا تغيير نام داده نشده است... .
آیا در حالی که در سند چشم انداز بیست ساله، ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه نخست اقتصادی علم و فناوری با هویت اسلامی تعریف شده، یکی از راههای رسیدن به این جایگاه و منزلت، حفظ هویت ملی و تاریخی ایران از جمله زنده نگه داشتن نام خلیج فارس و جلوگیری از تحریف نام آن نیست؟
3 ـ نباید فراموش کرد که هر گونه سهلانگاری و عقبنشینی درباره صیانت از نام خلیج فارس، بی تردید هویت ملی ما را در معرض خطر جدی قرار داده و عقبنشینیهای پی در پی بعدی را در جزایر سهگانه، حاکمیت ملی بر اروندرود و مرزهای عراق و ... را به دنبال خواهد داشت، زیرا پیشتر نیز دیدیم که مسامحه در برابر نام خلیج فارس، نه تنها هیچ واکنش مثبتی از سوی همسایگان جنوبی ما در پی نداشت، بلکه تأکید بیش از پیش آنان بر یک توهم تاریخی را موجب شده و این در حالی است که سران این کشورها، اگر عاقلانه و به دور از القائات و شیطنتهای دولتهای مستکبر و زورگو به این مسأله بیندیشند، درخواهند یافت که ایران نه تنها هیچ خطری برای آنان در منطقه نیست، بلکه خواهان عزت و سرافرازی کل منطقه است.