سرویس فرهنگی ـ با وجود افزایش بودجه نهادهای فرهنگی در دو دولت نهم و دهم، همچنان شاهدیم که اغلب این بودجه به جای آنکه صرف تولید و خلاقیت و رفع کاستیها شود بیشتر به پرداخت حقوق کارمندان و چاق شدن نهادها میشود و در کنار این قضیه نیز تهیه امکانات رفاهی برای کارمندان با بودجهها همچون مسکن و بنهای رفاهی در دستور کار قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، با وجود ده برابر شدن بودجه ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در دولت نهم، کارکرد این ستاد از سالهای اصلاحات فراتر نرفته و همچنان بر مبنای همان اعتبار و هزینه در سالهای 75 تا 84 در جریان است.
بنا بر اطلاع خبرنگار ما، این ستاد در دوره اصلاحات، دارای حدود سه هزار کانون فرهنگی هنری در سطح کشور بود که به گفته مدیران، خوشبختانه این تعداد در پایان کار دولت نهم، به شش هزار کانون رسیده و همچنین تعداد کتابخانههای مساجد که در دوره اصلاحات حدود 2200 کتابخانه بود، هماکنون به حدود چهار هزار کتابخانه رسیده است که البته با میزان افزایش بودجه به هیچ وجه سازگاری ندارد.
بنا بر این گزارش، این در حالی است که با وجود بودجه بسیار کم ستاد عالی در دوره اصلاحات دبیرخانههای این ستاد در مراکز استانها با فعالیتهای چشمگیر ـ البته در راستای اهداف و با نگاه فرهنگی خاص خود ـ روبهرو بوده است، اما هماکنون و بنا بر گفته اغلب دبیران استانی این ستاد، فعالیتها رنگ باخته و ضعف مشهودی در فعالیتهای این ستاد دیده میشود، به گونهای که در دورههای قبل بسیاری از نهادهای دولتی با پرداخت بودجههایی، خواستار برگزاری جشنها و جشنوارههایی در کانونهای فرهنگی هنری مساجد بودند که این مهم در سالهای اخیر بسیار کاهش یافته و نشانی از شور و هیجان کانونهای مساجد در برگزاری جشنها و جشنوارهها دیده نمیشود.
همچنین این نهاد در چهار سال گذشته، تقریبا هیچ کار پژوهشی در حوزه مساجد نداشته و منتشر نکرده و دو مجموعه سخنرانی جدیدی هم که در این ستاد منتشر شده، آکنده از اغلاط تایپی و ویرایشی است.
در کنار اینها «خبرگزاری شبستان» که توانسته بود جایگاه خوبی میان رسانهها و مطبوعات به دست آورد، به مرور و به خاطر مدیریت غیر حرفهای، نه تنها جایگاه رسانهای خود را از دست داده بلکه با دریافت مجوز رسمی و اعتبارات ویژه و راهاندازی سی نمایندگی در سراسر کشور با بدترین شیوه حرفه ای خبری در حال ادامه راه است و ...
به نظر میرسد، بازدید روزانه «هزار نفر» از یک «خبرگزاری» دینی که نام مساجد را نیز با خود یدک میکشد و صرف هزینههای هنگفت سالیانه از سوی یک نهاد مذهبی، خود بیشترین ضرر را به ترویج امور دینی میزند؛ به عبارتی ثابت میکند که در حوزه فرهنگ به ویژه فرهنگ دینی، مشکل اصلی از نداشتن برنامه، مدیریت و نبود نیروی انسانی کارآمد است، وگرنه با افزایش بودجهها باید دستکم برخی تغییرات ظاهری را در جامعه و گروههای هدف آن نهاد دینی دیده شود؛ اتفاقی که در ستاد عالی نیفتاده و با مدیریت جدید هم گویا عزمی برای آن نیست.
شایان ذکر است، بودجه معاونت توسعه قرآنی در وزارت ارشاد نیز در دولت نهم، هفده برابر شد که این رقم تنها و تنها صرف پرداخت پول به برخی مؤسسات مردمی خاص و برگزاری نمایشگکاه قرآن شد و فضای قرآنی کشور در حوزههای گوناگون نرمافزاری و سختافزاری به نسبت عدد هفده برابر، تغییر چشمگیری نکرده است.
اطلاعات خبرنگار ما حاکی از آن است، برخی کجسلیقگیها و سوء مدیریتها در این نهادهای مذهبی و مسئول در امور فرهنگ دینی، عامل اصلی این بیتحرکی شده است؛ چیزی که باید دید در دوره مدیریت جدید و تأکید ویژه شخص رئیسجمهور به حوزه فرهنگ تغییر خواهد کرد یا خیر.
گفتنی است، «تابناک» به زودی گزارشهای مفصلی از فعالیتهای فرهنگی ـ در حوزههای گوناگون اعم از کتاب، سینما، میراث فرهنگی، رسانه و... که متأسفانه بنا بر شعارهای اصولگرایانه دولت محترم نیست ـ از جمله خبرگزاریهای تخصصی دینی در کشور منتشر میکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.