بازدید 17794

واکنش های متناقض به فیلم به رنگ ارغوان

کد خبر: ۸۹۱۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۴:۰۴ 08 March 2010
شفاف نوشت:

واکنشهای مختلف به فیلم جنجال برانگیز به رنگ ارغوان ساخته ابراهیم حاتمی کیا همچنان ادامه دارد .یک نماینده مجلس در گفت وگویی مدعی شده :به رنگ ارغوان تصویری ناخوشایند ازارزشهای مذهبی نشان می دهد .علی مطهری نیزفیلم به رنگ ارغوان را فیلمی خوش ساخت نامیده و عنوان کرده :نمی شود فیلم را به عنوان یک بیننده عادی دید ولذت نبرد. جمال شورجه کار گردان اصولگرای سینما نیز گفته : :ساخت به رنگ ارغوان به صلاح نبود

اکران به رنگ ارغوان صحیح نیست

به تازگی بهروز جعفری نماینده سمیرم در گفت وگویی بایکی از هفته نامه های تهران باانتقاد از فیلم به رنگ ارغوان گفته بود : در فیلم به رنگ ارغوان متاسفانه نقد منصفانه به چشم نمی خورد و غرض ورزی جریانی چنان است که حتی دولت اصلاحات نیز از اکران آن ممانعت به عمل آورد .

وی در ادامه گفت: دردوران اصلاحات فیلمهای بسیاری اکران شدند اما دولت (وقت )مجوز اکران به فیلم به رنگ ارغوان را نداد وبه همین خاطر واقعا برای ما مهم است که فیلمی که تصویری ناخوشایند ازارزشهای مذهبی ما می دهد چگونه رفع توقیف شده است و اساس این کار از سوی دولت چه بوده است ؟

نماینده سمیرم درباره اکران این فیلم گفته است : این فیلم با سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی مغایر است و به نظر می رسد اکران آن صحیح نیست . اما سابقه کارهای دولت دکتر احمدی نژاد قدرت پیش بینی رااز ما گرفته است .

علی مطهری: به رنگ ارغوان خوش ساخت است

علی مطهری نماینده مشهور مجلس نیز پیش از این در گفت وگویی باهفته نامه چلچراغ درباره به رنگ ارغوان به اظهار نظر پرداخته وگفته است :به رنگ ارغوان فیلمی خوش ساخت ودرعین حال حساسیت برانگیز است .نمی شود فیلم را به عنوان یک بیننده عادی دید ولذت نبردولی اگر به عنوان یک مسئول به فیلم نگاه کنیم ممکن است حساسیتهایی ر در جامعه ایجاد کند .به هرصورت اگر صلاح دید مسئولان این است که فیلم در شرایط کنونی قابلیت اکران را دارد نمی شود حرفی زد .من پیشنهاد می کنم فیلم را بدون هیچ پیش داوری ببینیم واجازه ندهیم اکران این فیلم و حرفهایی که پیش آمد فضارا ملتهب تر کند .

جمال شورجه: ساخت فيلم " به رنگ ارغوان " به صلاح کشور نبود

با توجه به شرايط کشور ساخت فيلم سينمايي "به رنگ ارغوان" مصالح ملي را ناديده گرفته است.

"جمال شورجه" کارگردان به خبرنگار سينما پرس گفته است : فيلم "به رنگ ارغوان" از دسته آثاري است که رنگ و بوي سينماي ابراهيم حاتمي کيا را مشخص مي کند ، اين فيلم به لحاظ ساختار و مفهوم از دسته کارهايي است که مخاطب را به چالش کشيده و به همين علت است که مدتي در توقيف بوده است .

وي گفت :" به رنگ ارغوان" به لحاظ فيلمنامه و ساختار قابل تقدير بوده و پختگي و توانمندي حاتمي کيا را از نظر طراحي صحنه و هدايت بازيگر نشان مي دهد که اين موضوع نقطه قوت اين فيلم است ، اما به لحاظ سليقه موضوع اين فيلم را نمي پسندم زيرا اگر نهادهاي مهم کشور را بدون بهانه به چالش بکشيم درست نيست ، آن هم نهادي که حفظ امنيت کشور را بر عهده دارد .
در حقيقت به چالش کشيدن مجاهدتهاي خاموش سربازان گمنام امام زمان (عج) به منظوراين ساخت فيلم را درست نمي دانم .

شورجه ، حاتمي کيا را از خدمات وزارت اطلاعات آگاه دانست و ادامه داد : حاتمي کيا به عنوان يکي از چهره هاي سرشناس عرصه سينما در کشور از نحوه عملکرد و خدمات و فعاليت هاي وزارت اطلاعات آگاه است و اگر هم بي اطلاع باشد بسياري از مردم کشور هستند که از فعاليت هاي اين نهاد امنيتي آگاه هستند .

وي خاطر نشان کرد : فيلم سازان کشور بايد تلاشها و مجاهدتهاي وزارت اطلاعات و پرسنل آن را دستمايه اي براي ساخت فيلم هايي براي سينماي کشور کنند تا به نوعي فعاليت ها و عملکرد اين نهاد امنيتي مورد تقدير و تجليل قرار گيرد و مردم هم از خدمات شبانه روزي آنها مطلع شوند .

شورجه در گريزي به ساخت فيلم "موج مرده" حاتمي کيا اشاره کرد و گفت حاتمي کيا کاري با نام "موج مرده" به سفارش سپاه پاسداران تهيه و توليد کرد که بنا به دلايلي خود سپاه مانع از پخش آن شد ، وي بايد هميشه دنبال نقاط قوت حاکميت براي ساخت فيلم باشد نه اينکه از نقاط ضعف و کاستي ها به عنوان سوژه براي ساخت فيلم استفاده کند .

وي تصريح کرد : ما فيلم سازان اگر به حفظ و ترويج ارزشهاي انقلاب اسلامي معتقد هستيم بايد اين ارزشها را به عنوان سوژه براي ساخت فيلم در نظر بگيريم و براي گسترش آن در جامعه تلاش کنيم و نه اينکه اگر در جايي زشتي و کاستي وجود دارد آنها را در فيلم ها و سريالها بيان کنيم .

شورجه به جايگاه سينما در انتقاد از نقاط ضعف اشاره کرد و افزود : براي اينکه مملکت سالمي داشته باشيم لازم است که نقاط ضعف و آن اشکالات را با اشکال مختلف گوشزد کنيم و اگر اين اشکالات آنقدر بزرگ و مهم بود آن وقت است که مي توانيم آن را رسانه اي کنيم تا از اين راه اين مشکلات برطرف شود.

وي در پايان گفت : پيام" به رنگ ارغوان "همگرايي مناسبي با عملکرد وزارت اطلاعات ندارد و تصويري که به مخاطب ارائه مي دهد در مقايسه با خدمات وزارت اطلاعات جفا است .
تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۰
فیلم بازتابی از واقعیت های موجود است. حتی اگر زیاد اتفاق نیفتند اما اتفاق می افتند. لذا بحث عدم تطابق و غیر واقعی بودن موضوعیت ندارد. چرا باید به این فیلم مجوز داده نمی شد؟ چرا این قدر تنگ نظری وجود دارد؟
واقعیت تلخ ست
چه نظرات خنده داری دارد آقای شورجه
حقیقت برای آقایان تلخه حتی بخش ناچیزی که در این فیلم به نمایش درآمد
به نظرم فیلم ضعیفی بود که اصلا پیام خاصی نداشت. فقط یک رمان عشقی زیبا بود.
مثل اینکه آقایان فراموش کرده اند که همه ما انسانیم و همه ما جایز الخطا، آیا سرباز گمنام از این قاعده مستثنی است؟؟و آیا فکر می کنید مدیران و , .. ایران از هر حیث سالم اند و نیازی به نقد ندارند اگر اینگونه فکر می کنید آیا هیج از خود پرسیده اید با این اوصاف، خداوند مسئولیت امامت را از امام مهدی برمی داشت
مطهری همیشه دو پهلو حرف می زنه .
فکر می کنم این آقایان فیلم را ندیده اند
به نظر من که در این فیلم یک فضای رعب و اختناق به مخاطب القا می شود نه ضعف و نمایشی از قدرت اطلاعاتی سربازان گمنام است. من بیشتر به یاد ریگی می افتادم و همچنین فکر می کردم پخش آن به این زودی به علت نیاز جامعه به این سوژه در این روزهاست
هیچ فکر کرده اید که اگر در کشورهای دیگر(مثلا فرانسه و بخصوص امریکا) هم نوع نگاه به مسائل مرتبط با نهادهای حکومتی، مثل نگاه همین آقایان بود آن وقت صدا و سیمای ما اصولا نمی توانست سالی 250 فیلم امریکایی پخش کند. انصافا اکثریت قریب به اتفاق فیلم های امریکایی که از تلویزیون ایران پخش می شود از همین سنخند یعنی نهادهای امنیتی و حکومتی آن کشور را به چالش می کشند و از قضا نظام حکومتی امریکا تضعیف هم نشده است. واقعا "چشمها را باید شست..."
اگر فقط قربون صدقه بریم در فیلم ها خوبه آقای شورجه؟؟ معتقدم فیلم آقای حاتمی کیا انسانی بود و به واقع ذره ای ذهن من را نسبت به خدمات نیروهای اطلاعات بددل نکرد.
من بعد از دیدن فیلم از نوع نگاه حاتمی کیا متاسف شدم . امید وارم جبران کنند.
من این فیلم رو دیدم واقعا قشنگه
چه نظراتي دارد آقاي شورجه!يعني چه كه فقط درباره نقاط قوت فيلم بسازيم. واقعا آزادي نزديك به مطلق است
آيا عاشق شدن خطاست كه سرباز گمنام به عنوان يك انسان جايزالخطا باشد؟
راستی حق با کدوم طرف بود کسی که جاده می سازد یا دانشجویانی که به قطع درختان جنگل اعتراض دارند؟
كار هنرمند اين نيست كه فقط به به و چه چه كند. هنرمند وظيفه دارد آنچه از حقايق جامعه دريافت مي كند در هنرش بيان دارد. آن هنگامي جامعه اي روي پيشرفت را مي بيند كه حكومت آن تحمل نقد را داشته باشد. همانطور كه تمام انرژي خود را مصروف هنرمندان موافق مي كنيم، بايد به هنرمندان منتقد نيز اجازه حضور بدهيم والا صداي خفه شده از جاي ديگري برون مي زند. بياييم كمي تفاوت ايجاد كنيم بين مشي حكومت ديني با مشي آن حكومتي كه به نام دين در هم شكست.
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # مسعود پزشکیان # سعید جلیلی # دور دوم انتخابات