دومینیک‌راب:‌تا حصول توافق بهتر برجام باید پابرجا بماند

وزیر امور خارجه انگلیس مدعی شد که توافق هسته‌ای موسوم به برجام همه دغدغه‌های کشور‌های غربی در قبال ایران را برطرف نمی‌کند، اما این توافق باید تا زمانی که توافق بهتری (از نگاه غربی‌ها) حاصل شود، باقی بماند.
کد خبر: ۱۰۰۱۴۶۸
|
۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۰ 08 September 2020
|
7265 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس روز سه‌شنبه طی سخنانی در پارلمان این کشور مدعی شد که توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام نمی‌تواند همه دغدغه‌های انگلیس و دیگر شرکای غربی این کشور را در قبال ایران برطرف کند، اما تا زمانی که شرایط برای دستیابی به توافقی بهتر فراهم نباشد، برجام باید حفظ شود.

دومینیک راب درباره اینکه چرا اعضای اروپایی برجام اصرار به حفظ این توافق دارند به نمایندگان پارلمان انگلیس گفت: «برجام هیچ‌گاه مسائل گسترده‌تر مرتبط با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای این کشور را پوشش نداده است و ما همواره موافق و خواستار دستیابی به یک توافق بزرگتر بوده‌ایم و حتی بر این موضوع اصرار داشته‌ایم.»

وی افزود: «اما من معتقدم برجام چیزی است که فعلاً در اختیار داریم و تا زمانی که چشم‌انداز دستیابی به یک توافق وسیع‌تر فراهم شود، باید از آن محافظت کنیم. این توافق به‌نوعی ایران را محدود می‌کند؛ هرچند من قبول دارم که برجام به دلیل نقض سیستماتیک آن فرسوده شده و وجود آن باعث می‌شود که ما برای حرکت کردن به سمت توافقی بزرگتر بی‌میل باشیم.»

وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ به این سؤال که چرا دولت این کشور از قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران حمایت نکرده است نیز گفت: «قطعنامه آمریکا تنها ۲ رأی از ۱۵ رأی ممکن را کسب کرد. اگر در فاصله ارائه رسمی قطعنامه تا رأی‌گیری در مورد آن فرصت بیشتری وجود داشت، می‌شد طبق پیشنهادی که تروئیکای اروپایی [انگلیس، آلمان و فرانسه]داده بودند، گفتگو‌هایی بین اعضای دائم عضو شورای امنیت صورت گیرد تا شاید اجماعی در این زمینه حاصل شود. در هر صورت تا زمانی که یک قطعنامه به تصویب نرسد، تأثیری بر محدود کردن ایران ندارد.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟