سرویس سیاسی - تابناک | TABNAK

اخبار ويژه
گزارش تابناک از بانوان به محاق رفته عرصه سیاست؛
زنان سیاستمداری که از سیاست کوچ کردند؛ از فاطمه رجبی تا الهه کولایی!
در دهه های اخیر، زنان سیاستمدار متعددی وجود دارند که هر یک در برهه‌ای از تاریخ سیاسی ایران حضوری پررنگ داشته‌اند، اما در ادامه به دلایل مختلف، نقش‌آفرینی آنها کم‌رنگ شده و دیگر کنش جدی سیاسی از سوی آنها دیده نمی‌شود. 
گزارش تابناک درباره ناوگان زیردریایی ایران/
زیردریایی؛ شبح خطرناک دریا؛ نیروی دریایی ایران از دفاع ساحلی تا اقیانوس نوردی!  
نیروی دریایی ایران قدمتی بیش از دوهزار سال دارد، اولین نیروی دریایی ایران متعلق به دوره هخامنشیان است، سربازان دریایی ایران اسلامی اکنون در زیر سطح به اقیانوس نوردی در دورترین آب های جهان مشغول هستند.
تابناک بررسی می کند؛
«افق تحول» یا «بن‌بست رسانه ملی»؟ پیام معنی دار و
پیام رهبر انقلاب به نشست «افق تحول رسانه ملی» با واکنش‌های گسترده‌ای در فضای مجازی همراه شد. لحن این پیام، که بدون تعارفات معمول و تمجید از عملکرد کنونی رسانه ملی بود، بسیاری را به تحلیل ناکارآمدی مدیریت فعلی و ضرورت اصلاحات ساختاری در صداوسیما واداشت.
تابناک بررسی می کند؛
۱۰۰ شورای عالی و رنگارنگ اجازه تصمیم گیری های کلان و قاطع را می دهد؟
شورا‌های عالی با نقش کلیدی در سیاست‌گذاری‌های کلان، به دلیل نبود شفافیت و پاسخگویی، به یکی از چالش‌های اساسی کشور تبدیل شده‌اند. تصمیم‌گیری‌های پشت در‌های بسته و فرار از مسئولیت، زیان‌های جدی برای اعتماد عمومی و کارآمدی نظام اجرایی به همراه دارد.
یک نگاه متفاوت؛
خبرهای خوب سال ۲۰۲۴ چه بود؟
امروز ۳۱ دسامبر، برگ آخر تقویم سال پر ماجرای ۲۰۲۴ ورق خواهد خورد و امشب در سراسر جهان آغاز سال نو میلادی جشن گرفته خواهد شد.
تابناک گزارش می دهد؛
تحلیل روانشناختی شخصیت علی‌اکبر رائفی‌پور: خودشیفته ای که قدرت تحلیل دارد اما گرفتار توهم توطئه است!
علی‌اکبر رائفی‌پور، به عنوان یکی از چهره‌های شناخته‌شده در فضای رسانه‌ای ایران در دهه گذشته است، او با تحلیل‌ها و سخنرانی‌های خود توجه بسیاری به خصوص قشر نوجوان و جوان مذهبی و انقلابی را به خود جلب کرده است، رائفی پور را می توان با کمی تسامح یک "سلبریتی سوپر انقلابی" دانست.
تابناک گزارش می دهد؛
شروط عجیب برای رفع فیلتر واتساپ: دسترسی به اطلاعات کاربران ایرانی ! /  چرا دولت جزئیات مصوبه ۳۲ بندی را منتشر نمی‌کند؟
جلسه شورای عالی فضای مجازی بعد از ظهر سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ با حضور سران سه قوه و دیگر اعضای این شورا در نهاد ریاست جمهوری برگزار و در جریان برگزاری این جلسه در گام‌اولِ طرح رفع محدودیت فیلترینگ، واتساپ و گوگل‌پلی، با اجماع رای مثبت اعضای این شورا رفع فیلتر شد. اما این خبر ناگفته‌های مهم دیگری هم دارد.
ویدئوی تابناک؛
رئیس جمهوری که گفت می توانم ایران را از صفحه روزگار محو کنم!
جیمی کارتر، سی و نهمین رئیس‌جمهور ایالات متحده، شخصیت و عملکرد او در طول دوران ریاست جمهوری و پس از آن، با نکات مثبت و منفی متعددی همراه بوده است. کارتر با تأکید بر شعار حقوق بشر و.با شیوه زندگی ساده خود، حتی پس از ریاست جمهوری، شهرت یافت.
تابناک گزارش می دهد؛
تانک؛ تلفیق مدرن زره و شمشیر و منجنیق؛ همه چیز درباره تانک؛ ایران چه تانک هایی در اختیار دارد؟
تانک حاصل تکامل جمعی اسب و زره و  شمشیر و منجنیق است، ستون فقرات !تانک به طور خاص برای ترکیب قدرت آتش، زره قوی و تحرک مناسب در میدان جنگ ساخته شده است. تانک‌ها معمولاً دارای یک توپ اصلی با کالیبر بزرگ هستند که در یک برجک گردان نصب می‌شود و به چندین سلاح دیگر مانند مسلسل نیز مجهز هستند.
تابناک گزارش می دهد؛
آقایان موافق فیلترینگ! با رفع فیلتر واتساپ آسمان به زمین آمد؟!
اصولا آیا با رفع فیلتر واتساپ به عنوان یک پیام رسان نه چندان محبوب! آسمان به زمین آمد؟ دقیقا چه اتفاقی افتاد که هفته های قبل اتفاق نمی افتاد؟ واقعیت این است که واتساپ همچنان یکی از پرکاربردترین پیام‌رسان‌ها در ایران است، در مراکز استان‌ها ۴۲ درصد، در شهرستان‌ها ۳۳ درصد، و در روستاها ۲۶ درصد از مردم از واتساپ استفاده می‌کنند.
تابناک بررسی می کند؛
مرگ تنها رئیس جمهور ۱۰۰ ساله آمریکا/ نام جیمی کارتر با انقلاب ایران گره خورده
جیمی کارتر، سی‌ونهمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا (۱۹۷۷–۱۹۸۱)، یکشنبه ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ از دنیا رفت. ابتدا به مرور مختصری بر زندگی نامه و سپس رویکرد‌های سیاسی او خصوصا در قبال ایران می پردازیم، نام کارتر با انقلاب ایران و به خصوص بحران گروگانگیری گره خورده است.
تابناک گزارش می دهد؛
پرندگان آتش ریز پارسی؛ بالگردهای ایرانی چه چیزهایی در چنته دارند؟
هوانیروز ایران امروزه از ترکیبی از هلیکوپتر‌های قدیمی (مانند AH-۱J Cobra و CH-۴۷ Chinook) و هلیکوپتر‌های جدیدتر (مانند Mi-۱۷ روسی) استفاده می‌کند، نیرویی که به عنوان پشتیبان نیروی زمینی بزرگ و پر تعداد ایران عملا صحنه های نبرد را مدیریت می کند.
تابناک گزارش می‌دهد؛
همه چیز درباره استیضاح/ دولت حسن روحانی رکورددار استیضاح در تاریخ پارلمان ایران/ کدام وزارتخانه بیشترین قربانی وزیر را داده است؟
دولت‌های اول و دوم حسن روحانی بیشترین تعداد استیضاح‌ها در تاریخ پارلمان ایرانی داشته‌اند، این دولت‌ها در مجموع ۹ استیضاح داشته‌اند؛ در این دو دولت وزرای علوم (فرجی دانا-سال ۱۳۹۳)، آموزش و پرورش (فانی-سال ۱۳۹۴)، راه و شهرسازی (آخوندی-سال‌های ۹۴،۹۵ و ۹۶)، کار (ربیعی-سال ۹۶)، کشاورزی (حجتی-سال ۹۶) و اقتصاد (کرباسیان-سال ۹۷) استیضاح شدند.
تحلیل تابناک؛
مسائل حل نشده زنان ایران چیست؟ / عبرتهای ماجرای
مساله زنان در کشور ما مانند بسیاری از مسائل بنیادین دیگر به زخمی فراموش شده تبدیل شده است و تا وضعیت به مرحله بحرانی و فاجعه آمیز و امنیتی نرسد، کسی به فکر تحلیل ریشه ها و حل مشکل نیست.مصداق مهم این مساله، حوادث تلخ سال۱۴۰۱ است که در قالب جنبش موسوم به "زن، زندگی آزادی" روی داد و تا شش ماه کشور را در آشوب و بی نظمی فرو برد
تابناک بررسی می کند؛
دشواری های مذهبی در سوریه/مذهب بشاراسد چه بود؟/مهمترین عقاید علویان و دروزی ها/ سوریه بعد از آل اسد چگونه خواهد بود؟
در کنار عوامل فرهنگی و اقتصادی و سیاسی ، یکی از مهمترین مولفه های اصلی شکل گیری آینده سوریه، وضعیت و بافت مذهبی سوریه است، بافت مذهبی و فرقه های موجود در سوریه بسیار پیچیده و نادر است.
بررسی سرگذشت احزاب ایران (۲)
حزب اتحاد ملت؛ ثمره اصلاح رویه اصلاح طلبان بعد از ۸۸/ حزبی با سکانداری یک زن!
باید توجه کرد حزب اتحاد ملت اولین کنش سیاسی اصلاح طلبان بعد از حوادث سال ۸۸ و به حاشیه رفتن این جریان تا ۹۲ بود، به بیان دیگر در واقع  اهمیت حزب اتحاد ملت این است که عملا جایگزین حزب مشارکت (حزب محوری اصلاح طلبان از ۷۷ تا ۸۸) شد، حزبی که اینک یک زن سکاندار آن است: آذر منصوری
بازخوانی تاریخ/
یک ناگفته از حوادث سال ۱۳۸۸؛ چه کسی مانع تفاهم جناح‌های انقلاب شد؟
در اولین روز‌های اتفاقات ناگوار سال ۸۸ بنده به اتفاق سه نفر از قضات عالی رتبه کشور خدمت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رسیده و با توجه به سوابق و مسئولیت‌های گذشته و حال وی در آن زمان از ایشان تقاضا کردیم پادر میانی نموده و نسبت به ختم مسالمت آمیز و عادلانه آن حوادث اقدام نمایند.
تابناک بررسی می کند؛
مرگ سیاستمدار هندی که پروژه
نخست‌وزیر پیشین و سیاستمدار باسابقه حزب کنگره، مانموهان سینگ، در سن ۹۲ سالگی در دهلی نو درگذشت. او عصر دیروز (۲۶ دسامبر ۲۰۲۴) به بخش اورژانس بیمارستان AIIMS منتقل شده بود. دوران فعالیت سیاسی او اوایل امسال در ماه آوریل، زمانی که از راجیه سبها بازنشسته شد، به پایان رسید.
تابناک گزارش می دهد؛
سایه استیضاح بر سر وزیر نفت/ پاک‌نژاد اولین وزیر مردودی دولت چهاردهم؟
شرایط اخیر درباره قطع گاز و خاموشی‌های برق باعث شد که وزیر نفت و نیرو راهی کمیسیون اصل ۹۰ شوند.
اولین سالگرد شهادت سیدرضی موسوی/
درباره سیدرضی؛ سمج و یکدنده و خداترس! فرماندهی که دشمن را کلافه کرده بود
میگفتند آرام و قرار نداشت ، از کودکی هم همینطور بود ، قرار بود ۶ ماه برای ساخت و ساز و مدیریت پشتیبانی به لبنان برود . ۶ ماه که ۲۷ سال طول کشید ، حتی بیماری محمدرضا پسر کوچکش هم نتوانست او را در خانه بند کند ‌. 
بازتاب رفع فیلتر واتس آپ و گوگل پلی در فضای مجازی/
آزادی واتس آپ مبارک شوهرعمه ها! /چه فسق و فجوری در گوگل پلی کنیم!/از این سکو‌ به آن سکو فرج است!/ سه روز عزای عمومی در ایتا!
امروز سه شنبه چهارم دی ۱۴۰۳، بعد از گذشت حدود ۵ ماه از روی کارآمدن دولت مسعود پزشکیان و در جلسه شورای عالی فضای مجازی با رفع فلیتر پیام رسان واتس آپ و گوگل پلی موافقت شد، این رویداد باعث واکنش‌های بسیار متنوع و متضادی در شبکه‌های اجتماعی شد.
تابناک بررسی می کند؛
وضعیت فیلترینگ در کشورهای آفریقایی/ سختگیرترین کشور آفریقایی در زمینه محدودیت اینترنت/زیرساخت های اینترنت در قاره آفریقا/کدام کشور آفریقایی اینترنت ندارد؟
اینترنت به طور رسمی در اوایل دهه ۱۹۹۰ وارد آفریقا شد. به عنوان مثال، اوگاندا، گینه، موزامبیک، ماداگاسکار، و رواندا از جمله اولین کشورهای آفریقایی بودند که در این دهه از طریق ایستگاه‌های ماهواره‌ای به اینترنت متصل شدند
تابناک بررسی می کند؛
سربازی اجباری یا خدمت داوطلبانه؛ راه سومی وجود ندارد؟/شما نظر دهید:با سربازی هدفمند، کوتاه و همگانی موافقید یا مخالف؟
دفاع از میهن،یک سنت ایرانی است، ما ایرانی ها با هر میزان از اختلاف سیاسی در دفاع از مرزهای خانه خود ، متحد و یکصدا هستیم و این قطعا یک شعار نیست، اما واقعا بهترین کاری که می شود درباره خدمت سربازی انجام داد چیست؟
محسن رضایی: اجازه بازگشت به دوران قاجار و پهلوی را نمی‌دهیم
فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی گفت: بهت و حیرت جهان اسلام از جنایات بی‌سابقه آمریکا و اسرائیل پایان خواهد یافت و جوانان مسلمان خواهند خروشید؛ ملت ایران نیز هیچگاه اجازه نمی‌دهد دوران سیاه ۲۰۰ ساله قاجار و پهلوی به ایران بازگردد.
بازخوانی تاریخ/
خاطرات شنیدنی از محافظان امام خمینی/وقتی سیدحسن خواست با یوزی امام را بترساند/ماجرای انگشتری مخصوص/ماشین بیت امام خمینی چه بود/آمدن فرد مشکوک به بیت امام خمینی/امام خمینی و ارتباط با عالم غیب/ حالات امام در آخرین ساعات عمر
کتاب خاطرات خادمان و پاسداران امام خمینی؛ بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی که توسط موسسه نشر و تنظیم آثار امام خمینی منتشر شده است، حاوی خاطرات شنیدنی و جالبی از سلوک و رفتار ایشان است، گلچین تابناک از این خاطرات را می خوانید:
تابناک گزارش می دهد؛
پهپاد‌ها؛ قاتل بی رحم زرهی و پیاده نظام/پهپاد‌های فیبر نوری مجهز به هوش مصنوعی وارد میدان شده اند/ایران چه پهپادهایی دارد؟
پهباد‌های فیبر نوری مجهز به هوش مصنوعی آخرین فن آوری مربوط به پهپادها هستند، آنها عمدتاً در عملیات نظامی برای مأموریت‌های شناسایی، نظارت و حتی حمله استفاده می‌شوند؛ بدون اینکه خطر اختلال یا شناسایی توسط دشمن وجود داشته باشد.
تابناک گزارش می دهد؛
ع.ی پیشگوی جنجالی سوپرانقلابی ها کیست؟/ماجرای هشتگ‌
«علی - ی» اواخر دهه ۷۰ به‌عنوان یک پیشگوی آخرالزمانی مدعی مطالب عجیب و بی سابقه‌ای است که در تاریخ تشیع سابقه ندارد. او ظاهرا در آخرین پیشگویی خود ادعا کرده دولت پزشکیان تا بهمن‌ماه امسال سقوط می‌کند و همین خط خبری و سیاسی سوپرانقلابی‌ها در هفته اخیر شده است.
تابناک گزارش می دهد؛
مقایسه وضعیت فیلترینگ ایران با عراق،ترکیه،افغانستان،پاکستان و ترکمنستان/ وضع فیلترینگ کدام کشور به ایران شبیه است؟
با رشد و گسترش شبکه‌های اجتماعی یکی از مباحث مطرح در سیاست‌گذاری کشور‌ها نحوه مواجهه و مدیریت فضای مجازی است که فیلترینگ یکی از راهکار‌های موجود در برخی کشور‌ها محسوب می‌شود.
تابناک گزارش می‌دهد:
TRT فارسی؛ اعلان جنگ یا یک حرکت دوستانه؟/Bir savaş ilanı veya dostça bir jest
دسامبر سال جاری میلادی رئیس تلویزیون دولتی ترکیه «تی آر تی» اعلام کرد که بخش فارسی این تلویزیون برای پخش ماهواره‌ای آماده شده، اما این امر با واکنش‌های زیادی در فضای مجازی و محافل رسانه‌ای همراه شده است. گزارش تابناک را در این زمینه ببینید:
تابناک گزارش می‌دهد؛
نهاد ریاست جمهوری، دولتی درون دولت/ پاستورنشین‌ها چقدر بودجه و پرسنل دارند؟
نهاد ریاست جمهوری را می‌توان قلب قوه مجریه و نماد دخالت مستقیم مردم و منتخب مستقیم مردم در حکمرانی دانست، نهاد ریاست جمهوری عملا دست باز رئیس جمهور در اداره کابینه و حتی اداره کشور است.
تابناک گزارش می دهد؛
رقابت فیلترینگ و استارلینک به کجا می رسد؟
در حالی که قفل فیلترینگ همچنان بر اینترنت کشور سایه افکنده است، استارلینک به‌عنوان ابزاری برای دسترسی به اینترنت آزاد، توجه زیادی را به خود جلب کرده است، استارلینک در اواخر سال ۲۰۲۲ از لیست تحریم‌های آمریکا خارج شد و دسترسی به آن برای کاربران ایرانی امکان‌پذیر شد.
بررسی سرگذشت احزاب ایران (۱)
موتلفه اسلامی از هیات تا حزب؛ چرا حزب بازار افول کرده است؟
داستان شکل‌گیری این حزب به پیش از انقلاب و دستور شخص امام خمینی باز می‌گردد که به سه گروه فعال سیاسی که خاستگاه آنها مسجد و هیئت بود پیشنهاد دادند به واسطه مسیر و مواضع یکسان با یکدیگر همکاری داشته باشند