جزئیات تجارت خارجی ایران در پنج ماه کرونایی

جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که تحت تاثیر کرونا، تجارت خارجی ایران به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.
کد خبر: ۱۰۰۱۹۷۸
|
۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۹ 11 September 2020
|
8562 بازدید
|
۱

 

به گزارش  تابناک به نقل از خبرآنلاین، برآوردهای صورت گرفته، در پنج ماهه ابتدایی امسال، میزان کل صادرات و واردات ایران ۲۴.۶ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که این عدد در مقایسه با ۳۵.۶ میلیارد دلار سال گذشته، کاهش ۳۱ درصدی را نشان می‌دهد.

بر این اساس، ایران تا پایان مرداد 1399 حدود ۱۱ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته که این عدد از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال قبل، کاهش ۳۹ درصدی را نشان می‌دهد. میزان واردات نیز به ۱۳.۷ میلیارد دلار رسیده که در قیاس با سال قبل، کاهش ۲۳ درصدی نشان می‌دهد.

به این ترتیب تراز تجاری ثبت شده در پنج ماهه امسال عدد منفی ۲.۸ میلیارد دلار را نشان می‌دهد که در مقایسه با سال قبل افت قابل توجهی داشته است. میزان وزنی صادرات و واردات ایران نیز به ترتیب ۳۷ و سه درصد کاهش یافته است.

 

بررسی روند ماهانه تجارت در سال 1399 نیز نشان می‌دهد که در تمامی این ماه‌ها، آماری که کمتر از مدت مشابه سال 1398 به ثبت رسیده است. در مرداد ماه، صادرات غیرنفتی ایران حدود ۷.۸ میلیون تن بوده که در قیاس با سال قبل کاهش ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد. مقدار واردات مرداد نیز کاهشی هفت درصدی داشته است.

در ماه‌های گذشته، بالاترین آمار تجاری مربوط به تیر ماه بوده که در آن حدود ۳.۳ میلیارد دلار صادرات به ثبت رسیده اما این آمار با کاهشی جدی در مرداد مواجه شده است.

در مقاصد اصلی صادراتی ایران، همچنان چین بالاترین خرید را داشته است. هرچند چین نیز مقایسه با سال قبل واردات کمتری از ایران داشته اما سهم خود را از ۲۵ درصد ارتقا داده و به تنهایی ۲۸ درصد صادرات ایران را خریداری کرده است. پس از چین، عراق با ۲۲ درصد و امارات متحده عربی با ۱۴ درصد در رده‌های بعدی هستند و افغانستان با هشت درصد به رده چهارم رسیده است. ترکیه که در سال قبل خود را به عنوان یکی از شرکای تجاری ایران مطرح کرده بود، از ابتدایی کرونا تنها ۵۰۰ میلیون دلار واردات داشته و تنها پنج درصد از کل صادرات ایران را به خود اختصاص داده است.

در میان اصلی‌ترین صادرکنندگان کالا به ایران نیز چین با ۲۶ درصد صدرنشین است و پس از آن امارات متحده عربی با ۲۳ درصد قرار دارد. ترکیه با ۱۱، هند با هفت و آلمان با پنج درصد دیگر صادرکنندگان اصلی به ایران به شمار می‌روند که تغییری در جایگاه آنها نسبت به سال قبل رخ نداده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
دولت فکر می کنه با رهاکردن کرونا و بازگشایی فله ای همه چیز داره به اقتصاد کشور کمک می کنه در صورتیکه شیوع مزمن کرونا در کشور و عدم کنترل آن این پیام را به همسایگان و سایر دنیا داده که همان روابط تجاری محدود را هم کاهش دهند و عملا شیوع گسترده‌ی کرونا عدم غربالگری و تست گرفتن از مردم و اصرار بر انفعال در وضع محدودیتها ، بر صادرات غیرنفتی و روابط تجاری ایران تاثیر منفی گذاشته. اگر دولت هم و غمش رو روی کنترل کرونا با بهره گیری از فرصت طلایی عید می کرد و شاید الان اوضاع اقتصادی بهتری داشتیم. منافع کنترل کرونا به مراتب بیشتر از منافع رها کردن آن داشت
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟