هادی غفاری پیشنهاد برگزاری همه‌پرسی داد

روحانی اصلاح طلب با بیان اینکه کشور نیازمند رئیس جمهوری با فن مذاکره است نه نظامی و مشکلات کشور با یک رئیس جمهور زن یا نظامی قابل حل نیست، گفت: بنده منکر نقش پررنگ بانوان در جامعه نیستم و معتقدم اگر بر اساس قوانین موضوع حضور کاندیدای زن در انتخابات ریاست جمهوری قابل حل نیست، این مسأله را بر اساس «همه ‌پرسی» پیگیری کنیم.
کد خبر: ۱۰۰۲۷۸۶
|
۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶ 15 September 2020
|
25891 بازدید
|
۹

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، وضعیت کنونی کشور در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ هیچ شباهتی به ادوار گذشته ندارد. شیوع بیماری کرونا، فضای مبهم در سیاست خارجی و همچنین عدم تحرک بخش عظیمی از سیاسیون برای حضور در عرصه، نوعی از سرخوردگی سیاسی را به کشور تحمیل کرده که شاید تبعات آن را در خرداد سال آینده شاهد باشیم.

کاهش مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و تسری آن دور دوم این انتخابات نیز زنگ خطری را به صدا در آورده که حتی مردم در فضای دوقطبی نیز احتمال دارد اقبالی به صندوق‌های رأی نشان دهند. در فضای مشارکت حداقلی برخی از سیاستمداران موضوع روی کار آمدن رئیس جمهور نظامی را مطرح می‌کنند، اما همین موضوع نیز مخالفان جدی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین هادی غفاری عضو مجمع نیروهای خط امام معتقد است نظارت استصوابی شورای نگهبان کار را به جایی رسانده که بخشی از نیروهای مستعد و دارای پایگاه مردمی نتوانند خود را برای انتخاب شدن به جامعه معرفی کنند.

او در گفتگو با خبرآنلاین و در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان اعتماد مردم را برای حضور دوباره در پای صندوق‌های رأی جلب کرد؟، اظهار داشت: راه افزایش مشارکت در انتخابات این است که، با کسانی که پایگاه مردمی دارند و حتی مانند بخش‌هایی از حاکمیت فکر نمی‌کنند با سعه صدر و بدون بازی سیاسی برخورد کنیم و دست از نظارت استصوابی بکشیم و اجازه دهیم این افراد خود را در معرض رأی مردم قرار دهند.

در برخی شهرها تنها یک درصد در انتخابات دور دوم مجلس شرکت کردند

وی افزود: اگر وضعیت موجود ادامه پیدا کند، درصد مشارکت پایین می‌ماند. برای مثال بنده اطلاعاتی را کسب کردم که در برخی شهرستان‌ها تنها «یک» درصد از واجدین شرایط در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در پای صندوق‌های رأی حاضر شده‌اند.

عضو مجمع نیروهای خط امام تصریح کرد: شورای نگهبان موظف است در بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی تنها به قانون عمل کند و در این مسیر به هیچ عنوان سلایق شخصی را دخالت ندهد. بنده این سوال را شورای نگهبان دارم که چگونه فردی همانند من که پنجاه سال در لباس روحانیت به انقلاب و جمهوری اسلامی حتی جبهه‌های نبرد خدمت کردم، باید با دو موضوع «عدم التزام عملی به اسلام» و «عدم اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی» از گردونه انتخابات کنار گذاشته شوم؟

کشور نیازمند رئیس جمهوری با فن مذاکره است نه نظامی

غفاری در خصوص احتمال روی کار آمدن یک دولت نظامی در سال ۱۴۰۰، گفت: روی کار آمدن یک رئیس جمهور نظامی امری بسیار خطرناک است؛ زیرا یک فرد نظامی تنها تفکر نظامی دارد و با مسائل به شکل پادگانی برخورد می‌کند. کشور ما نیازمند یک فضای پادگانی نیست، بلکه ما نیاز داریم فردی در کشور رئیس جمهور شود که فن مذاکره را بداند و بر اساس قانون عمل کند. تجربه نشان داده دولت‌های نظامی جامعه خود را بدنام کرده‌اند.

وی تأکید کرد: بنده نوع رفتار نظامیان در حیطه فعالیت ایشان را زیر سؤال نمی‌برم، بلکه می‌گویم آنها تنها در مسائل مرتبط با کار خود دخالت کنند.

باید احزاب قدرتمند کاندیدا معرفی کنند

عضو مجمع نیروهای خط امام در مواجهه با این سوال که تعدد کاندیداهای انتخاباتی از سوی جریانات سیاسی آیا یک آفت انتخاباتی است؟، بیان داشت: تعدد کاندیداها در عرصه انتخابات ضرری ندارد، اما باید کشور به سمتی حرکت کند که احزاب قدرتمند کاندیداهای انتخاباتی را معرفی کنند، در چنین فضایی مردم می‌توانند شعارهای انتخاباتی مطرح شده را از احزاب مطالبه کنند.

معیشت، کلیدواژه کاندیداهای ۱۴۰۰ است حتی با نیات پوپولیستی

این روحانی اصلاح طلب در خصوص فرمول رأی آوری کاندیداهای انتخاباتی در سال ۱۴۰۰ گفت: شاید برخی از کاندیداهای انتخاباتی با نیات پوپولیستی موضوع معیشت را مطرح کنند، اما این موضوع قطعا یکی از مسائل مهم در امروز کشور است.

وی تأکید کرد: علت به وجود آمدن وضعیت کنونی کشور در مسأله معیشت، وجود اشکالات ساختاری در قانون اساسی است. متاسفانه روابط اقتصادی کشور به این دلیل با دنیا به بن بست رسیده که نوعی بد اخلاقی در سیاست خارجی کشور وجود داشته است. متاسفانه این نگاه وجود دارد که همه دنیا بد است و تنها ما در جایگاه خوبی‌ها قرار داریم. باید بپذیریم دنیای امروز دیگر بددهنی را نمی‌پسندد.

غفاری تصریح کرد: دو مقوله قانون و اخلاق باید در کشور جاری باشد، اما متاسفانه همین دو مورد هر روز ضربه می‌خورند. اخلاقیات در جامعه به این دلیل آسیب دیده که مردم در تنگنای معیشتی قرار دارند. اسلام نیز بر این امر تأکید دارد که با ورود فقر به زندگی، دین مداری (اخلاقیات) از بین می‌رود. قرآن کریم نیز به حاکمان تأکید می‌کند که معیشت و امنیت مردم خود را همواره تأمین کنند.

افزایش نیازمندان در جامعه عین ذلت است

این روحانی اصلاح طلب گفت: این که اعلام می‌شود خدمات رسانی کمیته امداد امام خمینی (ره) سه برابر شده است، افتخار نیست؛ بلکه این موضوع عین ذلت است! زیرا در روایات آمده؛ در حکومت امام زمان (عج) که یک جامعه ایده‌آل است، ارائه خدمت به گونه‌ای انجام می‌شود که مؤمنین برای اهدای صدقات خود، افراد نیازمند پیدا نمی‌کنند.

مشکلات کشور با یک رئیس جمهور زن یا نظامی قابل حل نیست
وی در پاسخ به این سوال که حضور بانوان در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به عنوان کاندیدا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟، بیان داشت: تا زمانی که اصلاحات ساختاری در کشور رخ ندهد، مشکلات موجود با حضور یک رئیس جمهور خانم، چهره‌های برجسته حوزوی و حتی نظامی؛ قابل حل نیست. نباید فراموش کنیم که انقلاب اسلامی نیز روزگاری برای اصلاح ساختارها شکل گرفت.

برای کاندیداتوری زنان در انتخابات ریاست جهموری؛ همه‌پرسی برگزار کنیم

غفاری گفت: بنده منکر نقش پررنگ بانوان در جامعه نیستم و معتقدم اگر بر اساس قوانین موضوع حضور کاندیدای زن در انتخابات ریاست جمهوری قابل حل نیست، این مسأله را بر اساس «همه ‌پرسی» پیگیری کنیم. زیرا موضوع همه پرسی در قانون اساسی وجود دارد. بنده بیم آن را دارم که عده‌ای با این بهانه تن به برگزاری همه پرسی ندهند که بگویند؛ مردم نمی‌فهمند.

انتخابات ۱۴۰۰ دو مرحله ای خواهد شد

عضو مجمع نیروهای خط امام در پایان با ارائه یک پیش بینی گفت: بنده فکر می‌کنم انتخابات سال ۱۴۰۰ به صورت دو مرحله‌ای برگزار شود. البته جای تأسف است که اقبال مردم به صندوق‌های رأی کاهش پیدا خواهد کرد، زیرا یک جریان از سالها قبل تلاش کرد تا چهره‌های ارزشمند جریان اصلاحات و اصولگرا را از میدان به در کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۷۲
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
ما که رای نمی دیم حالا با رفراندوم یا بدون آن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
سلام چهره ارزشمند کجا بودی تا حالا؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
افرین
زنان نیز باید بشود کاندیدا شوند
وگرنه برابری زن و مرد را پایمال کرده اید
این شیخ عزیز چون با قرآن و حقوق و... زیاد سر و کار داشتن فهمیدن این موضوع رو
اما بعضی ها خودشون رو به نادانی میزنن
خداوند به پیامبر ص دختری داد...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
شتر در خواب بیند پنبه دانه!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
آقای غفاری از صحبتهاتون بوی شبهه میاد ما نیازمند فرد جهادی هستیم نظامی یا غیر نظامی نداریم ، جهادی کار کند البته صحبتهاتون مهندسی شده و قالب ریزی شده می باشد اما ملت ما ، ملت امام حسین (ع) است بوی سال ۸۸ را احساس کردم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
چهره‌های ارزشمند جریان اصلاحات و اصولگرا !!! همه شما مسئولین حیف هستین که کنار برین ، بهتره که باشین و مملکت رو مث الان به گلستان تبدیل کنین ولی البته میتونین طوری برنامه ریزی کنین تا جاتونو بدین به آقازاده هاتون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
سلام تا حالا رای دادیم نتیچه چه شد بدبختمون بیشتر شده از هر روز بدتر.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
اين خودش اول انقلاب بشدت تندرو بود و اسيب هاي فراواني به مردم زد ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۵
حاج آقای غفاری" ما که شما رو نمیشناسیم
ازشما جونتر و متخصص تر نداشتیم یعنی انقدر قهد و رجال هست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات