ظریف در نشست خبری با لاوروف در مسکو

روابط ایران و روسیه راهبردی است / روسیه نقش مهمی در شکست آمریکا در شورای امنیت داشت

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: در خصوص همکاری‌های دو کشور در زمینه حمل و نقل و رفت و آمد دانشجویان گفت‌وگو شد. درباره حوزه انرژی و همکاری‌های تجاری و بانکی بین دو کشور و تشکیل هر چه سریع‌تر جلسه بعدی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه نیز گفت‌وگو صورت گرفت.
کد خبر: ۱۰۰۴۸۲۷
|
۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱ 24 September 2020
|
13561 بازدید
|

روابط ایران و روسیه راهبردی است/روسیه نقش مهمی در شکست آمریکا در شورای امنیت داشت

بین الملل تابناک: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ـ که شب گذشته به منظور دیدار و گفت‌وگو با همتای روس خود و به همراه سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه وارد مسکو شد ـ پس از دیدار و رایزنی با سرگئی لاوروف، عصر امروز (پنجشنبه) در نشست خبری مشترک حضور یافت و ضمن تشریح مذاکرات انجام شده، به سؤالات مطرح پاسخ داد.

وی در این باره از لاوروف و دولت روسیه برای مهمان‌نوازی قدردانی کرد و گفت: ما بحث‌های بسیار خوبی درباره روابط دوجانبه داشتیم. روابط دوجانبه ما توسط روسای جمهور دو کشور مستقیم هدایت می‌شود و هر دو رئیس جمهور با جدیت روابط را دنبال می‌کنند. در همه زمینه‌ها همکاری‌های بسیار خوبی داریم و امیدواریم در دوران کرونا بتوانیم با مشارکت همدیگر کمک کرده و از تجربیات همدیگر برای به دست آوردن واکسن کرونا و پیشرفت در مقابله با این بیماری استفاده کنیم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: در خصوص همکاری‌های دو کشور در زمینه حمل و نقل و رفت و آمد دانشجویان و همچنین درباره حوزه انرژی و همکاری‌های تجاری و بانکی بین دو کشور و تشکیل هر چه سریع‌تر جلسه بعدی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه نیز گفت‌وگو شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: گفت‌وگوی خوبی درباره مسائل برجام و نقش روسیه در حفظ برجام و در مقابله با اقدامات فراقانونی آمریکا و سوءاستفاده آمریکا از سازوکار شورای امنیت که با اجماع جامعه جهانی و حرکت یکسان سیزده عضو از اعضای شورای امنیت مواجه شد و شکست خورد، داشتیم. روسیه و چین نقش بسیار مهمی ایفا کردند و از این نقش قدردانی می‌کنیم.

ظریف افزود: امیدواریم در ماه آینده (اکتبر) که روسیه ریاست شورای امنیت را بر عهده می‌گیرد، شاهد نقش مثبت روسیه در حفظ اعتبار شورای امنیت و مقابله با حرکت‌های خلاف قانون آمریکا باشیم.

وی گفت: ما درباره مسائل منطقه سوریه و افغانستان گفت‌وگو کردیم و متعهد به روند آستانه هستیم و در گفت‌وگوهای ژنو در خصوص کمیته قانون اساسی شرکت کرده و با روسیه و ترکیه برای پیشبرد روند سیاسی همکاری می‌کنیم و روند آستانه را کماکان ادامه می‌دهیم. با روسیه هم نظر هستیم، چون ضرورت احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها، اساسی‌ترین ضرورت در منطقه ماست و توسل به زور و روش‌های مقابله با تروریسم و افراطی گرایی، بدون خدشه وارد کردن به تمامیت ارضی کشورها امکانپذیر خواهد بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: این گفت‌وگوها نشانگر عمق روابط راهبردی ایران و روسیه است.

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره پیمان همکاری‌های جامع ایران و روسیه نیز بیان کرد: ما توافقی با روسیه داریم مربوط به سال ۲۰۰۱ که اتوماتیک تمدید خواهد شد. همزمان تلاش خواهیم کرد در زمان پایان یافتن این توافق، توافق جامعی را با توجه به شرایط کنونی تمدید کنیم. ما در جلسه قبلی، این تلاش را شروع کردیم و پیش نویس خود را ارائه خواهیم کرد.

وی یادآور شد: توافق قبلی پس از تمدید پنج ساله، اتوماتیک تمدید می‌شود، مگر اینکه ما توافق جدیدی جایگزین آن کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به پرسشی تصریح کرد: آمریکا دنیا را به تحریم‌های فرامرزی خود تهدید می‌کند، حال آنکه خود کاخ سفید فهمیده حرکتش در شورای امنیت شکست خورده و به همین دلیل، به تحریم‌های دوجانبه غیرقانونی آمریکا متوسل شده است؛ این بزرگ‌ترین شکست آمریکاست که درخواست بازگشت قطعنامه‌های قبلی اش با مخالفت کلی جامعه جهانی روبه رو گشته و به آنها اعلام شده چنین حقی ندارید.

وی در پاسخ به سؤالی درباره روند آستانه (روند صلح سوریه) گفت: فرمت آستانه فرمتی بود که تاکنون توانسته درگیری‌ها را در سوریه کم کند و بسیاری موضوعات در این فرمت بحث می‌شود؛ مثل تبادل زندانیان و موضوعات دیگر؛ این فرصتی است برای سه کشور ایران، ترکیه و روسیه است که هم با یکدیگر درباره موضوعات سوریه گفت‌وگو کنند و هم با دولت و اپوزیسیون.

ظریف یادآور شد: تشکیل جلسه آستانه به معنی جایگزین شدن کمیته قانون اساسی نبوده و تشکیل این کمیته هم به معنی جایگزین شدن به جای روند آستانه نیست. ما روند آستانه را ادامه خواهیم داد و کمیته قانون اساسی سه کشور در حاشیه این کمیته نیز تمام تلاش خود را به کار می‌بندند که نتیجه‌ای به دست آید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
France
|
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
برای روسیه راهبردی است برای ما جز بدبختی چیزی ندارد کافی است به کشورهای بلوک چین و روسیه نگاهی بیاندازیم تا متوجه شویم . اگر یک همه پرسی آزاد برگزار شود بطور قطع اکثر مردم ایران خواهان قطع رابطه یا کاهش شدید مناسبات با روسیه هستند.روسیه همیشه دشمن ما بوده و هست و بزرگترین آسیب ها را روسیه به کشور ما زده است روسیه دوست هیچ کشوری نبوده و نیست نیروگاه بوشهر را نگاه کنید یک نیروگاه قراضه که هنوز هم یک وات برق تولید نکرده است اما نیروگاه اتمی امارات را کره جنوبی سریع ساخت و برق تولیدی آن وارد مدار شده است موشک های اس-۳۰۰ هم که یادمان نرفته سال ها پول را گرفته بود و موشک ها را تحویل نمی داد و آخر هم گفت شکایت پس گرفته شود تا موشک ها تحویل داده شوند آقایان هم که گفتند چشم!!! کلا روسیه دوست ملک و ملت ایران نیست اما عده ای فدایی روسیه شده اند!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
متاسفانه کشورها دنبال منافع خودشان هستند
در طول تاریخ این درس بزرگی به ما داده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
آقای ظریف به همین خیال باش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
ظریف در مورد برجام هم از این حرف ها می زد .
بدبختمان کردی با اون درس خوندنت در آمریکا

پنجاه سال اول را آمریکا بودی . پنجاه سال دوم را در روسیه باش
پاسخ ها
ناشناس
| Hungary |
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
روسیه حاضر نیست پناهندگی به اینها بده!!! پس پنجاه سال دوم ممکن است در یک اتاق ۱۲ متری باشد!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
حتی رابطه ی چین و روسیه هم راهبردی نیست، شماها که دیگه جای خود دارد، رابطه ی ایران و روسیه دقیقن شبیه همون رابطه ای هست که تو این دویست سال بوده، گاهی آویزون شرق گاهی آویزون غرب و تغییری هم نکرد
دلتون خوشه
پاسخ ها
کاوه
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
دقیقا آفرین
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
هر طرفداری هزینه ای هم برای اون کشور داره
حالا باید دید در قبال حمایت روسیه و چین در شواری امنیت از ایران اون هم مقابل آمریکا ؛ چه لیستی رو ایران باید بهشون پرداخت کنه
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۳
مهم برای زندگی ما ایرانی ها قدرت خرید و ارزش پول ملی مون هست

تجربه هم ثابت کرده که چین و روسیه تو این موضوع اصلا به مردم این مملکت نمی تونن کمکی کنن
حالا رابطه با چین و روسیه برای بعضی ها که آمریکا و اروپا درس خواندن و یا بچه هاشون تو اروپا و آمریکا در حال حاضر گذرون عمر می کنن؛ راهبردی باشه
رابطه وقتی با این دو کشور راهبردی که به جای اجناس نظامی بی کیفیت یا محصولات صنعتی بدرد نخورشون؛
اخرین محصولات تکنولوژی نظامی و اقتصادی شون رو به ایران عرضه کنن
مثلاً روسیه سوخو ۵۷ و چین آخرین فن آوری های صنعتی اش مثل خودرو
ناشناس
|
Denmark
|
۰۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
تاحالادریابردی بوددریای مارارمیبردندحالا راهبردی شده راهی برایمان نخواهندگذاشت نمیدانیم راهبردی تنهایااتوبان بردی هم جزوروابط مااست چراروابط ماباآنها همیشه یک چیزی بردی است ونه یک چیزی گرفتی شایدهم چون زورشان ز یاده برد باآنهااست
ناشناس
|
Japan
|
۰۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
همه تخم مرغهاتونو گذاشتین توسبدروسیه وپوتین هفت خط!وای بروزی که روسیه آن چرخش استراتژیک همیشگی راکه ازدوران تزارچندبارنشانمان داده دوباره به نمایش بگذارد بیچاره اید ازماگفتن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
تماما منفعت برای روسیه است. در مقابل تمام امتیازاتی که به روسیه داده شده نهایتا می خواد یک رای ممتنع در شورای امنیت بده که دوستان اسمش رو گذاشتن راهبردی.
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۴
هزار سال دیگر هم بگویید روسیه وامریکا هیچ فرقی باهم ندارند هردو دنبال منافع خود هستند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟