دولت مادور میگوید به ذخایر طلای بانک مرکزی ونزئلا در بانک انگلستان برای تامین منابع مالی مورد نیاز برای مبارزه با شیوع کرونا نیاز دارد، ولی این بانک از سال ۲۰۱۸ تاکنون به دلیل به رسمیت نشناختن آقای مادورو به عنوان رئیس جمهوری قانونی این کشور، از دسترسی دولت او به این ذخایر جلوگیری کرده است؛ تاکنون بیش از ۷۸ هزار تن در ونزوئلا به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدهاند که از میان آنها ۶۵۳ تن جان خود را از دست دادهاند.
اتحادیه اروپا و دهها کشور جهان از جمله بریتانیا پس از اعلام نتایج انتخاب مورد مناقشه سال ۲۰۱۸، خوان گوایدو را به ریاست جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت میشناسند.
حمید بعیدینژاد، سفیر کشورمان در انگلیس روز دوشنبه در توییتی نوشت: دادگاه استیناف انگلستان با تجدید نظر در رأی دادگاه بدوی، بانک انگلیس را از تحویل۳۱ تن ذخیره طلای ونزوئلا به ارزش یک میلیارد دلار به گوایدو، رهبر مخالفین دولت ونزوئلا منع کرد. ریاست دادگاه استیناف اعلام کرد که ادعای ریاست گوایدو بر دولت ونزوئلا با واقعیتهایی در صحنه همخوانی ندارد.
وی در توییت دیگری نوشت: تیم حقوقی این پرونده نیز همان تیم حقوقی بانک ملت کشورمان بود که دولت انگلیس را در وضع تحریم ها علیه بانک ملت مقصر شناخت و آنها را مجبور به پرداخت غرامت نمود.
دادگاه تجدیدنظر به تعیین وضعیت روابط انگلیس و ونزوئلا رای داد تا روشن شود آیا دولت انگلیس این واقعیت را به رسمیت می شناسد که مادورو در واقع همچنان به عنوان رئیس جمهور این کشور عمل می کند؛ علی رغم به رسمیت شناختن گوایدو به عنوان رئیس دولت توسط لندن.
خاطرنشان میشود، تنش در ونزوئلا پس از آن اوج گرفت کهدر ژانویه ۲۰۱۹ گوایدو ـ كه انتصاب وی به عنوان رئیس پارلمان قبلاً توسط دادگاه عالی این كشور لغو شده بود ـ خود را رئیس جمهور موقت معرفی كرد، ایالات متحده وی را به عنوان رئیس دولت موقت به رسمیت شناخت و کشورهای گروه لیما (به استثنای مکزیک)، سازمان کشورهای آمریکا، تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا و انگلیس به آنها پیوستند. مادورو این حادثه را اقدام به کودتا خواند و از قطع روابط دیپلماتیک با ایالات متحده خبر داد. روسیه، بلاروس، ایران، چین، کوبا، نیکاراگوئه، سوریه و ترکیه حمایت خود را از وی ابراز داشتند.
دشمنی آشکار واشنگتن با کاراکاس به اندازه ای است که دولت ایالات متحده از اعمال هیچ یک از سیاستهای مشهور و البته منفور خود مانند تحریم، مداخله، تحریک اختلافات، برقراری حکومتهای دست نشانده و یارکشی در برابر دولتهای مغضوب، علیه دولت ونزوئلا مضایقه نکرده است.
تحریمهای اقتصادی و نفتی، به رسمیت شناختن گوایدو، سیاستمدار مخالف به عنوان رئیسجمهوری، سفر «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا به کشورهای همسایه ونزوئلا مانند برزیل و کلمبیا برای ایجاد ائتلاف علیه ونزوئلا، تلاش برای مداخله در انتخابات پارلمانی پیش روی این کشور، نمونههای بارز از سیاستهای خصمانه دولت آمریکاست.
حکم دادگاه تجدیدنظر انگلیس بار دیگر به خوبی یک واقعیت آشکار دیگر را نشان داد؛ اینکه خوان گوایدو مشروعیت بین المللی و قانونی ندارد و مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا محسوب می شود و نمی توان با به رسمیت شناختن گوایدو، واقعیت های داخلی ونزوئلا را نادیده گرفت.