به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، بازار لوازم خانگی متأثر از تغییرات قیمت ارز و بلاتکلیفی قیمتها در سایر بازارها از جمله مواد اولیه همچنان با افزایش قیمتها در انواع محصولات لوازم خانگی روبه روست. البته روند افزایش قیمتها در محصولات داخلی بیش از اجناس وارداتی است و همین امر عاملی میشود تا مردم با توجه به درآمدهای خود به سراغ اجناس وارداتی قاچاق رفته و توانایی خرید لوازم خانگی داخل ایران را نداشته باشند.
افزایش قیمت لوازم خانگی داخلی طی ماههای اخیر مدام توسط تولیدکنندگان در حال انجام است به نحوی که شرکتها هر دو هفته یا سه هفته یکبار قیمتهای جدیدی را راهی بازار میکند همین موضوع عاملی شده تا آن دسته از مردم که خریدهای ضروری دارند به جهت نگرانی از تغییرات قیمتی خریدهای خود را انجام دهند. برخی از فروشندگان لوازم خانگی معتقدند مردم خود به نوعی به دپو کننده لوازم خانگی شدهند چرا که روند افزایشی قیمتها عاملی شده تا آنها کالا را خریداری کرده، اما نسبت به نصب آن اقدام نکنند.
علاوه بر این فروشندگان لوازم خانگی میگویند عرضه کالا در سطح بازار کاهش پیدا کرده و مدام شرکتها برای ارائه لیست جدید قیمتی عرضهای را به بازار انجام نمیدهند در این شرایط هرکس به سراغ جنس میآید ما میگویم این مدل را نداشته و باید صبر کنید تا با قیمت جدید وارد بازار شود.
این روزها عدم عرضه کالا به جهت تغییرات قیمتی داستانهای جدیدی را در بازار لوازم خانگی به وجود آورده است نمایندگیها مدام باید به مشتری وعده هفتههای آینده را برای تحویل جنس بدهند و از طرف دیگر تولیدکنندگان نیز معتقدند ما مواد اولیه کافی در اختیار نداریم.
یکی از تولیدکنندگان لوازم خانگی در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم میگوید: ما سه ماه است در صف تخصیص ارز هستیم اگر بانک مرکزی ارز در اختیار ندارد چرا اجازه ثبت سفارش را میدهند ما با اعتبار خود خریدهای خارجی را انجام میدهیم، اما این کالا دو تا سه ماه طول میکشد تا در ایران تخصیص ارز پیدا کند.
وی با انتقاد از اینکه اعتبار تولیدکنندگان با طرف خارجی در حال کاهش است، میگوید: قرار بود ثبت سفارشها ۱۰ تا ۱۵ روز انجام شود، اما مگر میشود مواد اولیه دو تا سه ماه در گمرکات بماند چرا کسی پاسخگوی تولیدکنندگان لوازم خانگی نیست.
این تولیدکننده با اعلام اینکه مدام از افزایش قیمتها صحبت میشود، اما کسی به دلایل آن میپردازد، تصریح کرد: ما مواد اولیه لازم نداریم و نمیتوانیم کالا را با قیمتی مناسب راهی بازار کنیم. وقتی مواد اولیه در اختیار نداریم ناچار به افزایش قیمتها هستیم.
وی با طرح این پرسش که اگر ارزی نیست چرا مجوز ثبت سفارشها را انجام دهیم، گفت: تکلیف تولیدکنندگان را مشخص کنید بانک مرکزی هیچ همکاری با تولیدکنندگان ندارد ما چندین ماه معطل دریافت ارزیم از آن طرف مواد اولیه هم متأثر از قیمت دلار در روز روند صعودی دارد. در این شرایط واحدهای تولیدی به سختی مشغول تولید هستند و نمیدانند جواب کارگران خود را بدهند. چرا تولیدکننده باید تاوان با هماهنگی دستگاههای دولتی را بدهد.