به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و دومین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
22 مهر 1290، هيأت وزيران لايحه ضبط اموال و املاك شاهزاده شعاع السلطنه و سالارالدوله به نفع خزانه دولت را تصويب كرد و اجراي مصوبه بر عهده «مورگان شوستر» آمريكايي گذارده شد ولي با تهديد روسيه مواجه شد و به اجرا درنيامد.
22 مهر 1322، "جيمز برنز" رئيس اداره تجهيزات جنگي دولت آمريكا در گزارشي به رئيس جمهور اعلام كرد تمامي معادن نفت ايران در دست انگليسيهاست و بايد با آنان مذاكرات جدي آغاز شود تا يك سوم اين معادن را به آمريكا واگذار كنند.
22 مهر 1335، چاه نفت شماره پنج البرز كه روز چهارم شهريور در نزديكي قم فوران كرده بود، مهار شد.
22 مهر 1389، ایران سرانجام برای اولین بار در سال های بعد از انقلاب، ریاست اوپک را بر عهده گرفت.
22 مهر 1394، پس از تصویب کلیات و جزئیات طرح «اقدام متقابل و متناسب دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان هم با برگزاری دو جلسه ویژه با اکثریت آرا این طرح را تایید کرد تا برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام قانونی شود.
22 مهر 1397، پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد دولت به وی برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: درباره این موضوع با بنده صحبتی نشده است.
22 مهر 1398، برندگان جایزه نوبل اقتصاد معرفی شدند. این جایزه از سوی «آکادمی سلطنتی علوم سوئد» بهطور مشترک به «استر دوفلو ۴۶ ساله»، «آبهیجیت بانرجی ۵۸ ساله» و «مایکل کریمر ۵۴ ساله» اعطا شد. «دوفلو» دومین زن و جوانترین برنده نوبل اقتصاد است. او همسر و همدانشگاهی فعلی «بانرجی» است و زمانی شاگرد او در دانشگاه MIT بود. «کریمر» بهعنوان ضلع سوم، استاد دانشگاه هاروارد است. این زوج اقتصاددان در حالی دیروز جایزه نوبل اقتصاد را دریافت کردند که مطالعات آنها روزی از سوی برخی اقتصاددانان به «اوهام اقتصادی» شناخته شده بود؛ چرا که آنها در عوض بررسی تئوریک مساله فقر، وارد بطن زندگی فقرا شده و معضل فقر را با مسائلی بسیار جزئی به تصویر میکشاندند. به نظر میرسد مهمترین دلیل اعطای جایزه به این ۳ نفر استفاده از رویکرد نوین «آزمایشگاهی» و «از جزء به کل» در مساله مبارزه با فقر است. این اقتصاددانان در مطالعات خود پا را از رویکرد تئوریک فراتر گذاشته و فقر را بهصورت مشهود و تجربی ریشهیابی کردهاند. بالطبع برای هر سوال حوزه فقر پاسخهای متناسب نیز ارائه دادهاند. نتیجه مستقیم یکی از مطالعات آنها در حوزه «تحصیل درمانی» روی حدود ۵ میلیون از کودکان هندوستانی اثرات مثبت قابلتوجهی داشته است.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.