به گزارش تابناک اقتصادی؛ روند کاهشی شاخص ارزی در حالی است که مشاهدات میدانی از سطح بازار ارز، نشان از نبود خریدار دارد. روند معاملات ارزی در شرایطی است که احتمال پیروزی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بالا رفته است و در نتیجه شاهد از بین رفتن جو افزایشی قیمت ارز و شروع روند کاهشی آن هستیم.
یک کارشناس اقتصادی پیشنهاد کرد که بانک مرکزی در این شرایط، در اقدامی هوشمندانه این حجم از ارزهای خانگی که بازار آمده و خواهد آمد را خریداری کند.
دکتر سید حمید حسینی عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی ایران و عراق در گفتگویی با اشاره به اینکه در هفتههای گذشته پیش بینی کرده بودم که بازار ارز نیاز به یک شوک دارد تا شاهد ریزش قیمت ها باشیم، افزود: بازارهای مختلف نظیر ارز، بورس، مسکن، خودرو، طلا و سکه، با حباب قیمتی همراه است و در این شرایط، ارزی که در بازار معامله میشود، ارزی نیست که مصرفی باشد، زیرا مردم نه شرایط مسافرت دارند و نه امکان حواله آن وجود دارد. بلکه این ارز تنها برای پسانداز مدنظر است.
وی افزود: متاسفانه به رغم هشدارهای بسیار در خصوص ریسک بالا برای سرمایهگذاری در بازار ارز، برخی در این ایام اقدام به خرید ارز کردند و حالا متضرر شدهاند. این افراد به امید اینکه در آینده نرخ ها بالاتر خواهد رفت، اقدام به خرید کردند و حالا با کاهش نرخ ارز، مجبور به فروش شدهاند، زیرا چشمانداز بازار، همچنان کاهشی است. بنابراین پیشنهاد می شود که بانک مرکزی در این شرایط، در اقدامی هوشمندانه این حجم از ارزهای خانگی که بازار آمده و خواهد آمد را خریداری کند.
وی با اشاره اینکه خبر پیروزی احتمالی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، باعث شده است بسیاری به تغییر در روابط ایران و آمریکا امیدوار باشند و در نتیجه حباب قیمت در بازار ارز در حال تخلیه شدن است و به تدریج شاهد کاهش حباب قیمت در سایر بازارها خواهیم بود.
حسینی در خصوص پیشبینی نرخ ارز اظهار داشت: بر مبنای تورم سالانه، قیمت دلار بین ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان باید باشد و روند بازار نشان میدهد که نرخ دلار به این محدوده کاهش خواهد یافت و روز شنبه نیز باید منتظر کاهش بیشتر قیمت دلار تا بیست هزار تومان در بازار ارز باشیم. و به مرور شاهد ثبات نرخ در محدوده ۲۰ تا ۲۲ هزار تومان خواهیم بود. در نتیجه در این شرایط، خرید دلار، طلا، سکه و ... ریسک خیلی زیادی دارد.
حسینی در پایان گفتگو با ایبِنا اظهار داشت: در این شرایط حساس، نهادهای نظارتی و امنیتی باید مراقب رفتار باندهای مافیایی باشند که با حجم بالای ارزی که دارند به دنبال جلوگیری از کاهش نرخ ارز هستند. بعضی صرافی ها در دبی و کردستان عراق وقتی میبینند قیمت ارز در حال کاهش است، شروع به خرید با نرخ های بالا میکنند تا به بازار سیگنال افزایشی بدهند. این باندهای مافیایی با سازوکار دلار فردایی به دنبال ضربه به چرخه اقتصادی کشور هستند. در نتیجه برخورد و چاره اندیشی برای مقابله با این ترفند ضرورت دارد. زیرا این گروه ها به دنبال فروپاشی اقتصاد ایران هستند.