سیاست راهبردی بایدن در قبال ایران چگونه خواهد بود؟

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران می‌گوید سیاست راهبردی نامزد دموکرات انتخابات آمریکا در قبال ایران هیچ تفاوتی با رئیس‌جمهور فعلی این کشور ندارد و آنها به دنبال منافع ملی خودشان هستند.
کد خبر: ۱۰۱۳۶۶۹
|
۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۷ 07 November 2020
|
14259 بازدید

به گزارش تابناک، «رامین مهمانپرست»، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگو با خبر‌گزاری فارس در خصوص تحولات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و تأثیر انتخابات این کشور بر جمهوری‌ اسلامی ایران صحبت کرد.

مهمانپرست در ابتدای سخنان خود به وضعیت آرای حضوری و پُستی در این انتخابات اشاره کرد و گفت: «معمولاً طرفداران دموکرات‌ها بیشترین افرادی هستند که رأی‌های خود را به صورت پُستی ارسال می‌کنند و طرفداران آقای ترامپ نیز بیشتر حضوری رأی می‌دهند.»

وی افزود: «بنابراین زمانی که آراء را شمارش کردند، در ابتدا آرای طرفداران آقای ترامپ شمرده شد و به همین دلیل در خیلی از ایالت‌ها ممکن بود که آرای آقای ترامپ بیشتر باشد و ایشان این برداشت را کرد که کار انتخابات تمام شده است اما زمانی که شمارش آرای پستی آغاز شد، آرای طرفداران دموکرات‌ها شمرده شد و روند آرای انتخابات تغییر کرد و آقای ترامپ هم این مسئله را می‌دانست و به همین خاطر گفته بود که شمارش آرا باید متوقف شود.»

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در ادامه پیش‌بینی کرد که «جو بایدن»، نامزد دموکرات انتخابات آمریکا ۶ رأی الکترال ایالت نوادا را کسب خواهد آورد و به پیروزی در این انتخابات خواهد رسید.

مهمانپرست در ادامه به حامیان و طرفداران دونالد ترامپ اشاره کرد و گفت: «با توجه به شخصیت آقای ترامپ که یک شخصیت غیر‌عادی دارد و ایشان رفتار‌های عجیب و قریبی انجام می‌دهد، خیلی از کسانی که از وی طرفداری می‌کنند آنها نیز افرادی هستند که رفتار‌های قابل‌قبولی از خودشان نشان نمی‌دهند. بنابراین طبیعی است که عکس‌العمل‌های غیر‌معمول از طرفداران آقای ترامپ مشاهده بشود.»

با این وجود وی ایجاد در‌گیری و تنش بعد از انتخابات آمریکا را بعید دانست و گفت: «آقای ترامپ حتماً شکایت خواهد کرد و او کسی است که نمی‌تواند شکست را قبول کند و همیشه دوست دارد که زیر همه توافق‌ها بزند. همین که وی قبل از شمارش آرا اعلام می‌کند که من پیروز شده‌ام و اینکه اگر من پیروز نشوم تقلب شده یعنی شروع کردن یک جدال برای بر هم زدن وضعیت موجود.»

وی افزود: «حتماً ترامپ شکایت خواهد کرد و سعی خواهد کرد که از نفوذی که در دیوان عالی دارد استفاده کند. چون رئیس‌جمهور هم در تعیین قضات نقش دارد. البته ایشان اگر بخواهد شکایت کند، باید چار‌چوب قانونی آن رعایت شود. اگر در ایالت‌هایی اختلاف آراء بالای یک درصد باشد شمارش آرا می‌تواند دوباره صورت بگیرد، ولی نمی‌توانند راجع به نتیجه قضاوت کنند. ولی اگر در ایالت‌هایی اختلاف آرا کمتر از یک درصد باشد دادگاه می‌تواند نقش داشته باشد.»

رامین مهمانپرست در ادامه سخنان خود درخصوص تأثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر ایران گفت: «یک بخشی [از این تأثیر]، روانی است. ممکن است عده‌ای از مردم ما در داخل و حتی برخی از مسئولان ما تصوراتی داشته باشند.»

وی افزود: «شاید برخی فکر کنند زمانی که دموکرات‌ها یا آقای بایدن روی کار می‌آید و شعار باز‌گشت به برجام را می‌دهد معنی‌اش این است که دشمنی‌های آمریکا تمام می‌شود و آنها می‌خواهند پای تمام تعهداتشان بایستند و می‌خواهند با ما یک رابطه خوبی داشته باشند و دست از ستم‌هایی که علیه کشور ما روا داشته‌اند بر‌دارند، تحریم‌ها را کنار بگذارند؛ اما این تحلیل، تحلیل پخته‌ای نیست. افرادی که این چنین فکر می‌کنند به نظر می‌رسد که سیاست‌های آمریکا را خوب نشناخته‌اند.»

مهمانپرست افزود: «در عین حال، در کوتاه ‌مدت ممکن است [انتخابات آمریکا] یک اثر روانی حتی روی مثلاً قیمت ارز و چیز‌هایی که به قیمت ارز وابسته‌‌اند داشته باشد. چون مردم فکر می‌کنند که آقای بایدن که بیاید همه چیز ارزان می‌شود و اگر برای فروش ارز به صرافی‌ها مراجعه کنند، شاید همین مراجعه آنان برای فروش ارز باعث کاهش قیمت ارز شود. اما این موضوع، کوتاه مدت خواهد بود.»

وی در ادامه گفت: «سیاست‌ راهبردی آقای بایدن هیچ تفاوت اساسی با سیاست آقای ترامپ در قبال جمهوری‌ اسلامی ندارد آنها اساساً به هر قیمتی به دنبال منافع ملی خودشان هستند و یک کشور مستقلی مانند جمهوری‌ اسلامی بخواهد مقتدرانه عمل کند و اجازه ندهد هر برنامه‌ای که آنها در منطقه طراحی کرده‌اند در منطقه ما بخواهد پیاده شود این مسئله مزاحم برنامه‌های آنان است.»

وی در خصوص اقدامات آمریکایی‌ها در منطقه و نقش ایران در ایجاد ممانعت برای این اقدامات گفت: «آنان اگر بخواهند تروریست‌ها را وارد کنند، در‌گیری میان کشور‌های اسلامی ایجاد کنند و از درگیری کشور‌های اسلامی بخواهند برای رژیم صهیونیستی محیط امنی را ایجاد کنند، جمهوری اسلامی قدرتمند مزاحم برنامه‌های آنان است.»

مهمانپرست در ادامه به تصمیم ترامپ برای به شهادت رساندن سر‌دار سپهبد قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: «در زمان دستور ترامپ برای ترور سردار سلیمانی، آقای بایدن هم یک بیانیه داد و گفت برای این عملی که انجام شد عزاداری نمی‌کند و همان اتهامات را آقای بایدن به سر‌دار سلیمانی وارد کرد.»

وی در خصوص تحریم‌های آمریکا علیه ایران نیز گفت: «دموکرات‌ها با سیاست‌های اقتصادی اهداف‌شان را پیش‌ می‌برند و بیشترین تحریم‌ در زمان دموکرات‌ها شکل گرفت. در زمانی که آقای اوباما رئیس‌جمهور بود و آقای جان کری وزیر خارجه وی بود، سخت‌ترین حلقه تنگ تحریم را همین دولت علیه ایران اعمال کرد.»

وی افزود: «حتی در دوره برجام، زمانی که با حمایت آقای اوباما و مشارکت فعال آقای جان کری برجام امضا شد ما هیچ دستاورد مهم اقتصادی از این برجام به دست نیاوردیم.»

مهمانپرست با اشاره به دوران فعالیت خود در کشور‌های لیتوانی و لهستان به عنوان سفیر گفت: «کشور‌های مختلفی مشتاق بودند که با ایران همکاری کنند و کشور‌های مختلفی برای انجام پروژه می‌خواستند وارد ایران بشوند و رفت و آمد‌ها صورت می‌گرفت، اما زمانی که کار می‌خواست به مرحله نهایی برسد و بحث عملیات بانکی آن مطرح می‌شد، ما می‌دیدیم که آمریکایی‌ها همچنان تهدید می‌کنند که به خاطر موضوعات دیگری که ایران تحریم بود این شرکت‌ها نیز مورد مجازات قرار بگیرند و عملاً کار جدی صورت نمی‌گرفت.»

وی افزود: «خوش‌بینی بیش از حد به اینکه آقای بایدن بیاید تحریم‌ها را کنار می‌گذارند و بحث‌های اقتصادی شکل می‌گیرد، این تصور اشتباهی است و ما باید خودمان را از این تفکرات رها کنیم.»

مهمانپرست در ادامه گفت: «مسئله مهم این است که ۷۰ تا ۸۰ درصد مشکلاتی که الان با آن مواجه هستیم و اگر مردم ما تحت فشار هستند و شرایط اقتصادی خوبی ندارند به این دلیل است که از امکانات داخلی کشورمان خوب استفاده نمی‌کنیم. به خاطر این است که تدبیر درستی به کار گرفته نمی‌شود. به این دلیل است که ساختار‌های اداری و اقتصادی کشورمان ایراد دارد.»

وی افزود: «ما یک دولت خیلی بزرگ داریم، ما چهار میلیون نفر کارمند دولت داریم و چهار و نیم میلیون نفر نیز باز‌نشسته دولتی، هشت و نیم میلیون نفر حقوق‌بگیر دولت هستند و با خانواده‌هایشان نزدیک به چهل درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، این آمار حدود ده برابر بزرگ‌تر از نرم بین‌المللی است. یک دولت بزرگ نتیجه‌اش می‌شود یک اقتصاد دولتی و اقتصاد دولتی نتیجه‌اش فساد، رانت و انحصار می‌شود. بنابراین ما باید ساختار‌هایمان را تغییر دهیم. اقتصادمان را باید به سمت بخش خصوصی هدایت کنیم.»

رامین مهمانپرست در پایان به راهبرد‌هایی که مقام معظم رهبری در طول دوران رهبری‌شان گوشزد کرده‌اند اشاره کرد و گفت: «اگر فرمایش‌های مقام معظم رهبری را در طول 31 سال گذشته که ایشان به رهبری رسیدند و سال‌های مختلف را نام‌گذاری کردند، دنبال کنیم، می‌بینیم که ایشان به تمام راهبرد‌های اساسی اشاره کرده‌اند و دولت‌ها اجرا نمی‌کنند، شاید به نفع‌شان نیست و شاید احساس می‌کنند اختیاراتشان کم می‌شود و الا ایشان اصل 44 قانون اساسی، خصوصی‌سازی، رونق تولید، سرمایه‌گذاری داخلی و خیلی از موضوعات را اشاره کرده‌اند.»

وی افزود: «ما باید مشکلات داخلی‌مان را خودمان حل کنیم. البته دولت فعلی‌مان شاید فرصت زیادی برای ایجاد تغییرات بزرگ نداشته باشد اما امید‌مان این است که در دولت بعدی تغییرات اساسی صورت بگیرد.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟