موشک ضدزره ایرانی آماده صادرات به خارج از کشور

موشک های ضد زره ایرانی امکان صادرات به کشورهای مختلف را دارند.
کد خبر: ۱۰۱۴۹۹۴
|
۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹ 14 November 2020
|
25496 بازدید
|
۹

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، از ابتدای طراحی و ساخته شدن تجهیزات زرهی همچون نفربرها، تانک‌ها و خودروهای زرهی، مسئولان و فرماندهان نظامی همیشه به دنبال این موضوع بودند تا تجهیزاتی را طراحی کرده و بسازند تا در نبردها بتوانند علیه تانک‌ها و نفربرهای دشمن استفاده کنند.

این مهم بیشتر در دوران جنگ‌های جهانی اول و دوم و جنگ‌های پس از آن احساس شد و فرماندهان نظامی را بر آن داشت تا به جای استفاده از نارنجک‌های گوناگون از تجهیزاتی استفاده کنند که جان نفرات در امان بماند. چون سربازها برای استفاده از نارنجک‌ها باید به فواصل نزدیک به تجهیزات زرهی می‌رفتند و سپس نارنجک‌ها را به سوی اهداف مشخص شده پرتاب کنند.

یک تانک مرکاوای منهدم شده متعلق به رژیم صهیونیستی

به نظر می‌رسد ایده حفاظت از جان سربازان در میدان‌های نبرد در هنگام منهدم کردن تجهیزات زرهی باعث شد تا در کنار افزایش و دقت قدرت انهدام سلاحی به نام آر پی جی ۷ طراحی و ساخته شد. این سلاح ساخت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در سال ۱۹۶۱ وارد خدمت در نیروهای مسلح این کشور شد و به قدری در جهان محبوبیت پیداکرد که علاوه بر تولید در کشورهایی همچون جمهوری اسلامی ایران و چین شاید به جرات بتوان گفت که می‌توان انواع مختلف آن را در همه کشورهای جهان پیداکرد.

موشک ضد تانک آر پی جی ۷

آیا آر پی جی ۷ توان مقابله با تانک‌های پیشرفته دنیا را دارد؟

سلاح آر پی جی ۷ تا زمانی کاربرد موثری داشت که تانک‌ها تجهیزاتی به تجهیزات حفاظتی ضد موشک و جنگ الکترونیک که می‌توانستند مقاومت تانک‌ها و سایر تجهیزات زرهی را بالا ببرند، مجهز نبودند. اما با ساخته شدن این تجهیزات و افزایش توان مقابله تانک‌های مختلف با این سلاح صحبت از ساخت تجهیزاتی به میان آمد که ترکیبی از موشک و مهمات ضد زره بود و این گونه بود که موشک‌های ضد تانک و ضد زره طراحی و ساخته شد.

موشک تاو

نخستین انواع موشک‌های ضد زره موشک‌های تاو نام داشتند که در صنایع نظامی آمریکا تولید شد و توان بسیار خوبی برای نیروهای زمینی که آن را در اختیار داشتند فراهم می‌کرد تا بتوانند با انواع تجهیزات زرهی مقابله کنند. در آن سوی دنیا یعنی در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی موشکی با کارکرد مشابه، اما شکل و شمایل متفاوت ساخته شد که مالیوتکا نام داشت. البته موشک‌های دراگون و میلان نیز در سایر کشورها ساخته و در جبهه‌های دفاع مقدس نیز استفاده شد.

ایران در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی توانست تا تعداد بسیاری از موشک‌های تاو را خریداری کند و در سازمان رزم ارتش از آن‌ها استفاده کند. انقلاب اسلامی که پیروز شد ارتش بعثی با پشتیبانی قدرت‌های غرب و شرق حمله گسترده‌ای را علیه مواضع ایران اسلامی صورت داد و صدام حسین می‌خواست تا در عرض ۷ روز تهران را تصرف کند و خود را فاتح قادسیه بماند. سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره جنگ تحمیلی علیه ایران اسلامی می‌گوید: «تنها موردی که آمریکا و شوروی در دوران جنگ سرد با یکدیگر در آن موافق بودند حمله به ایران بود.»

موشک مالیوتکا

شاید صدام و پشتیبانانش نمی‌دانستند که ایران و ایرانی همچون شیرهای بیشه آماده هستند تا دست هر متجاوزی به خاکشان را قطع کنند و پس از ۸ سال مبارزه بی وقفه و همه جانبه با ۴۳ کشورها که از همه آن‌ها اسرایی در ایران وجود داشت این ایران اسلامی بود که با اتحاد مردمش پا بر جا ماند و صدام با رسوایی و شکست به خانه خود بازگشت. ایران در جنگ تحمیلی توانست تا به دانش‌های جدیدی مانند ساخت موشک و بسیاری دیگر از دانش‌های نوین برسد که شاید دستیابی به آن‌ها هیچگاه به ذهن کسی نمی‌رسید. موشک‌های ضد زره یکی از آن‌ها هستند که ایران ساخت و مهندسی معکوس آن‌ها را از همان دوران جنگ تحمیلی آغاز کرد و با مهندسی معکوس موشک مالیوتکا توانست تا موشک‌های بومی رعد را ساخته و در همان دوران استفاده کند. دانش ایران در ساخت انواع موشک‌های ضد زره به قدری پیشرفت کرده است که به نظر می‌رسد ایران برای صادرات آن‌ها با توجه به پایان تحریم‌های تسلیحاتی اقدام خواهد کرد.

موشک دراگون

کدام موشک‌های ضد تانک ایرانی قابلیت صادرات به سایر کشورها را دارد؟

صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان گذشته موشک‌های گسترده و متنوع بسیاری را ساخته که موشک‌های ضد زره از انواع آن‌ها هستند.

موشک‌های طوفان

موشک‌های ضد زره طوفان با الهام از موشک های تاو آمریکایی در ۶ نسل طراحی و ساخته شده است.


موشک طوفان ۱

طول موشک: ۱/۱۶ متر.

قطر موشک: ۰/۱۵ متر .

وزن مجموع: ۱۸/۵ کیلوگرم.

وزن کلاهک: ۳/۶ کیلوگرم.

قدرت نفوذ: ۵۵۰ میلی‌متر در زره‌های فولادی.

حداکثر سرعت: ۳۱۰ متر بر ثانیه.

برد عملیاتی موشک: ۷۰ تا ۳ هزار و ۸۵۰ متر.


موشک طوفان ۲

طول موشک: ۱/۴۵ متر.

قطر موشک: ۰/۱۵ متر.

وزن مجموع: ۱۹ کیلوگرم.

وزن کلاهک: ۴ کیلوگرم.

قدرت نفوذ: ۷۶۰ میلی‌متر در زره‌های فولادی.

حداکثر سرعت: ۳۱۰ متر بر ثانیه.

برد عملیاتی موشک: ۷۰ تا ۳ هزار و ۸۵۰ متر.

ویژگی خاص: قابلیت بکارگیری در شب را با برد کمتر، تعبیه یک میله نفوذگر برای نفوذ بهتر در انواع زره‌ها، سر جنگی دو مرحله‌ای و امکان شلیک از از بالگردها، خودروهای زرهی و پرتاب‌گرهای زمینی.


موشک طوفان ۳

طول موشک: ۱/۴۵ متر.

قطر موشک: ۰/۱۵ متر.

وزن موشک: ۱۹ کیلوگرم.

وزن کلاهک: ۳/۵ کیلوگرم.

قدرت نفوذ: ۸۰ میلی‌متر در زره‌های فولادی.

حداکثر سرعت: ۳۱۰ متر بر ثانیه.

برد عملیاتی موشک: ۶۵۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ متر.

ویژگی خاص: موشک تاپ اتک قابلیت هدف قرار دادن اهداف از بالا، قابلیت مقابله با جنگال دشمن و استفاده از سنسورهای مغناطیسی و لیزری برای شناسایی اهداف.


موشک طوفان ۴

طول موشک: ۱/۱۷ متر.

قطر موشک: ۰/۱۵ متر.

وزن موشک: ۲۰ کیلوگرم.

وزن کلاهک: ۳/۵ کیلوگرم.

قدرت نفوذ: ۸۰ میلی‌متر در زره‌های فولادی.

حداکثر سرعت: ۳۱۰ متر بر ثانیه.

برد عملیاتی موشک: ۱۰۰ تا ۳ هزار و ۷۵۰ متر.

ویژگی خاص: استفاده از فناوری ترموباریک و توانایی انهدام استحکامات و ابنیه دشمن نظیر سنگرها، پناهگاه‌ها و حتی آشیانه‌ها.


موشک طوفان ۵

طول موشک: ۱/۴۷ متر.

قطر موشک: ۰/۱۵ متر.

وزن موشک: ۲۳ کیلوگرم.

وزن کلاهک: ۶/۲ کیلوگرم.

قدرت نفوذ: ۹۰۰ میلی‌متر در زره‌های فولادی.

حداکثر سرعت: ۱۶۷ متر بر ثانیه.

برد عملیاتی موشک: ۱۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ متر.

ویژگی خاص: قابلیت هدایت لیزری، مقابله با جنگال، سر جنگی دو مرحله‌ای و میله نفوذگر جمع شونده.


موشک طوفان ۶

طول موشک: ۱/۴۷ متر.

قطر موشک: ۰/۱۵ متر.

وزن موشک: ۲۱ کیلوگرم.

وزن کلاهک: ۵ کیلوگرم.

حداکثر سرعت: ۱۷۰ متر بر ثانیه.

قدرت نفوذ: ۸۰ میلی‌متر.

برد عملیاتی موشک: ۱۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ متر.

ویژگی خاص: استفاده از کلاهک ترموباریک.


موشک طوفان ۷

طول موشک: ۱/۴۷ متر.

قطر موشک: ۰/۱۵ متر.

وزن موشک: ۲۱ کیلوگرم.

وزن کلاهک: ۵/۶ کیلوگرم.

قدرت نفوذ: ۹۰۰ میلی‌متر در زره‌های فولادی.

حداکثر سرعت: ۱۷۰ متر بر ثانیه.

برد عملیاتی موشک: ۱۰۰ تا ۳ هزار و ۷۵۰ متر.

ویژگی خاص: علاوه بر استفاده از کلاهک ترموباریک و ترکش شونده در هنگام برخورد به اهداف.


موشک ضد زره تندر

وزن موشک: ۱۷/۲ کیلوگرم.

قدرت نفوذ: ۷۰۰ میلی‌متر در زره‌های فولادی.

حداکثر سرعت: ۳۷۰ متر بر ثانیه.

برد عملیاتی موشک: ۱۰۰ تا ۴ هزار متر.

ویژگی خاص: نوعی از موشک‌های ضد تانک که برای استفاده در لوله ۱۲۵ میلی متری توپ تانک تی-۷۲ طراحی و ساخته شده است.


موشک ضد زره دهلاویه

وزن موشک: ۲۲/۷ کیلوگرم.

وزن کلاهک: ۶/۸ کیلوگرم.

وزن پرتابگر موشک: ۲۶ کیلوگرم

برد عملیاتی موشک: ۱۰۰ تا ۵ هزار و ۵۰۰ متر.

قدرت نفوذ: ۱/۲ تا ۱/۳ متر در زره‌های فولادی.

ویژگی خاص: استفاده در شب، تعبیه بالک‌های نصب شده در دماغه و عقب برای پایدارسازی بیشتر، دقت بسیار بالا علیه اهداف، تولید نوع هواپایه برای استفاده در بالگردهای مختلف.


موشک ضد زره توسن

طول موشک: ۱/۳ متر.

قطر موشک: ۱/۳۵ متر.

وزن موشک: ۲۶/۵ کیلوگرم.

نوع کلاهک: دو مرحله‌ای و از انواع heat.

نوع سوخت: جامد.

ویژگی خاص: سبک بودن، امکان حمل اسان پرتاب‌گر، سرعت عمل در شناسایی اهداف، امکان تغییر سریع ۳۶۰ درجه‌ای، قابلیت انهدام همه نوع اهداف، قابلیت استفاده در جنگ‌های کلاسیک و نامنظم، برد نسبتا زیاد، هدایت مطمئن، احتمال اصابت فزاینده، سبک بودن، سرعت عمل در شناسایی هدف و امکان هدایت و کنترل آن در شب از دیگر ویژگی‌های این موشک است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
محمد شریفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
جدای از افتخار خودکفایی و صادرات محصولات نظامی..... توجیه اقتصادی صادرات این موشکلها چقدر هست؟ یعنی در شرایط نرمال ، جهت فروش به مشتری نرمال.... چند درصد سود حاصل میشه؟
آیا سود قابل توجهی هست یا هزینه و قیمت فروش توجیه اقتصادی نداره؟ (چون شنیدم تجهیزایت مثل این و کلا تجهیزاتی که عمده هزینه شون باروت و مس و ... هست اینقدر فروشنده تو دنیا زیاد هست که توجیه اقتصادی براش نیست)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
بله در صورتی که در تعداد بالا ۵۰۰ حد اقل به فروش برسه که خالاشم میرسه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
این موشک ها معمولاً در پارتی های چند صد تایی به فروش می رسه و سود خودش رو داره. در کشوری مثل عراق و سوریه برای مقابله با انتحاری های تروریستها خیلی کارامد است. این موضوع قابل تعمیم به مرزهای شمال غرب و شرقی کشور هم هست که در مواجه زیادی با گروه های تروریستی قرار داریم. در جنگ تحمیلی هم کارایی موشک های تاو ثابت شد و حتی در اواسط جنگ برای ایجاد موازنه در جنگ، آمریکا از طریق دلال های اسرائیلی حداقل 500 موشک تاو به ایران داد که خیلی در روند دفاعی ایران موثر بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
اکثر تولیدات صنایع نظامی ایرانی با استفاده از مهندسی معکوس و بدون خرید امتیاز از تولیدکننده اصلی ساخته شده اند و فروش و صادرات آنها ناقض قوانین بین المللی است و خطر پیگیری های حقوقی و جریمه های سنگین را در پی خواهد داشت مگر اینکه به کشورهایی همانند سوریه و یمن و ونزوئلا و کره شمالی صادر کنیم که همانند خودمان با کدخدا قهر و به قوانین بین المللی هم بی توجه هستند !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
داداش میرن مبفروشن مثلا به کی؟ خریدارها کسایی هستن که توانایی تولدشو اساسا ندارن و همچنین نزدیک امریکا خیلی نیستن مثل سوریه و عراق شاید و ونزوئلا و...
مثلا روسیه که نمیاد ازتون اینا رو بخره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
با توجه به تکنولوژی های جدید نظامی و فن آوری های جدید سلاح های معرفی شده به نظر چندان پاسخ گوی نیاز نظامی کشور که نیست چه رسد به کشورهای دیگر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
اقتصاد دریابید بابا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
شما که انقدر خفنید چرا سکوت کردید در مقابل هجوم ترکیه و آذربایجان و اسراییل به شمال ایران و با اینکه میدونید تا چندوقت دیگه ناامنی در شمال ایران و خطر بسته شدن مرز هم هست ?!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۴
حالا اینا شد نون و آب برای مردم
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟