نماینده دادستان: آقایان ۵۰۰ میلیارد تومان از اموال مردم را برده اند

سیزدهمین جلسه دادگاه متهم محمد امامی در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی و به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.
کد خبر: ۱۰۱۵۰۳۶
|
۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴ 14 November 2020
|
6883 بازدید
تابناک اجتماعیسیزدهمین جلسه دادگاه متهم محمد امامی در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی و به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.

به گزارش «تابناک»؛ رسیدگی به سیزدهمین جلسه دادگاه متهم محمد امامی و دیگر متهمان بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی و به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.
 
در ابتدای جلسه متهم نادر دولتشاهی در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: ما قصد فراری دادن آقای پرویز نسترن تهرانی را نداشتیم بلکه او برای سفر به ترکیه رفته بود و البته بازگشت.

وی ادامه داد: من تمام حرف‌ها را به صورت دقیق زده‌ام و اگر باز هم بخواهید حرفهایم را می‌زنم از شما می‌خواهم که استعلام‌شرکت را بگیرید من درباره قیر هیچ اطلاعی ندارم.

در ادامه نماینده دادستان گفت: شما هم آقای امامی و هم فرزانه راد را دقیق می‌شناختید و می‌دانستید که تصمیم‌گیران و مدیران شرکت این افراد هستند.

وی ادامه داد: نادر دولتشاهی دستورات آقای فرزان راد را اجرا می‌کرده و کار او مالی بوده است و مسئولیت امور مالی فرزان راد را بر عهده داشته است و آقای دولتشاهی اداره چند شرکت کاغذی که مدیران بی‌بضاعت داشته‌اند را انجام می‌داده است.

نماینده دادستان گفت: کار دولتشاهی پاس کردن چک‌ها بوده است و دولتشاهی پس از پاس کردن چک‌ها پول را به مهدی محمدی می‌داده است و یکی دیگر از کار‌های دولت شاهی در بحث نهاد‌های دامی و فروش گندم بوده است.

وی گفت: آقای دولتشاهی می‌گوید که فقط کار مالی انجام می‌داده اید، اما سوال من این است که آیا شما شناختی از مدیران شرکت‌ها نداشتید؟ خودتان در دادسرا گفتید دستورات از امامی و فرزان راد صادر می‌شده و به همین دلیل علمی شما معاون هستید.

قاضی مسعودی مقام پرسید: چه کسی شما را منصوب کرده است.

متهم دولتشاهی گفت: من امامی را می‌شناختم و او را دیده بودم در مواجهات حضوری با مدیران بانک آقایان گفتند که شرکت‌ها برای صندوق بوده و پشت آن غندالی و امامی بودند.

وی ادامه داد: آقای کریمی با قرارداد مشاوره مالی مرا منصوب کرد.

قاضی مسعودی مقام پرسید: شرکت‌ها برای کریمی است؟

متهم دولتشاهی گفت: بله البته او سهامدار نبوده و هیچ نقشی در شرکت هم نداشته است.

قاضی مسعودی مقام گفت: پس چه کسی شما را منصوب کرد؟

متهم دولتشاهی گفت: مدیران دیگر شرکت‌ها با من قرارداد بسته بودند، اما من دستورات را از امین کریمی می‌گرفتم.

قاضی مسعودی مقام گفت: یعنی شما به دستورات کسی گوش می‌دادید که در شرکت‌ها هیچ کاره بوده است؟

متهم گفت: این اشتباه من بوده است.

قاضی مسعودی مقام گفت:ین اشتباه نیست بلکه فراتر از آن است شما رشته دانشگاهی تان چیست؟

متهم گفت: کامپیوتر خوانده‌ام.

قاضی مسعودی مقام گفت: پس چطور حسابداری می‌کردید.

متهم پاسخ داد: از اوایل دهه ۸۰ این کار را انجام می‌دادم.

قاضی مسعودی مقام گفت: قابل قبول نیست که شما دستورات را از کسی بگیرید که در شرکت‌ها هیچ کاره بوده است چند قرارداد با کریمی بسته اید؟

متهم دولتشاهی گفت: یک قرارداد با کریمی بسته ام.


قاضی مسعودی مقام گفت: پس با کریمی قرارداد داشته‌اید.

متهم پاسخ داد:خیر با شرکت‌ها قرارداد داشتم.

قاضی مسعودی مقام گفت: فکر می‌کنم که چه می‌گوید، چون در جلسه دادگاه گفتید که با کریمی قرارداد بسته اید.

در ادامه جلسه دادگاه رسول قهرمانی نماینده دادستان گفت‌: دولتشاهی با دستور آقایان پرداخت‌ها را انجام می‌داده و پس از دریافت دسته چک به بی بضاعتان می‌گفتند که چک‌ها را سفید امضا کند و سپس چک‌های سفید امضا در اختیار دولت شاهی قرار می‌گرفت.

وی ادامه داد: آقایان در ۳۶ ساعت ۱۰۰ میلیون تومان ضمانت‌نامه گرفته اند که این موضوع در نظام بانکی بی‌سابقه است شما از جیب مردم ۵۰۹ میلیارد تومان برده اید و اموال ما مردم را از بانک خارج کرده اید.
 
متهم دولتشاهی گفت: بنده مسئول مالی بودم و دسته چک باید پیش من باشد.

رییس دادگاه در واکنش به دفاعیات متهم دولتشاهی گفت: ابلاغ‌های شما در این شرکت‌ها کجاست؟ این نشان دهنده این موضوع است که شما بخش مالی شرکت‌ها را مدیریت می‌کردید.

این متهم گفت: مدیران عامل دسته چک‌ها را تحویل بنده دادند، اینکه بعد از فروش کالا به حساب تهرانی پول می‌ریختیم اینگونه نبوده است. من اگر می‌خواستم در این سیستم باشم چه لزومی داشت که بگویم ازخود حساب شرکت‌ها دسته چک کشیده شود.

قاضی گفت: اسم ۵ مسئول مالی شرکت‌ها را بگویید.

متهم دولتشاهی پاسخ داد: ندارم.

قاضی گفت: چگونه فعالیت‌های مالی میلیاردی داشتند، اما مسئول مالی نداشتند. مطالبی که می‌گویید با اصول و قوانین مالیاتی همخوانی ندارد.

این متهم گفت: اگر هزار میلیارد تومان به حساب تهرانی رفته و استفاده کرده، هر چه می‌گویید درست است.

قاضی تصریح کرد: آیا اسناد مالی شرکت‌ها را شما تنظیم می‌کردید؟

متهم دولتشاهی افزود: بعد ازفروش کالا بله. بنده به عنوان مشاور از سال ۹۲ به فرزان راد مشاوره می‌دادم، اما در این شرکت‌ها فرزان راد نقشی نداشته است. یک ماه پیش از بازداشت شدن من، کریمی گفت که می‌خواهیم به سمت سعادت آباد برویم و دفتر را به آنجا منتقل کنیم و گفت اسناد و مدارک و هارد را جمع کنیم، اکنون نیز دست من نیست.

رییس دادگاه در واکنش به دفاعیات این متهم گفت: شما در تعارض حرف‌های خود مطالبی را می‌گویید. بخشی از مطالب شما صداقت ندارد.

وی گفت: مطالب شما اساسا قابل انطباق با مسائل مالی نیست. اگر این افراد اینقدر توانایی داشتند چرا به دنبال ۵ میلیون تومان وام بودند که شما ۳۰ میلیارد اسناد جلوی آن‌ها بگذارید و از آن‌ها امضا بگیرید. انصاف و عدالت حکم می‌کند برای مبری کردن خود دیگران را اسیر نکنید.

قاضی خاطرنشان کرد: کار شما کار مالی نیست بلکه هدایت مجرمانه مالی است. تا ساعت یک دیشب اسناد مالی قیمتی را به دست آورده‌ایم. وقتی کسی در دادگاه به نادرستی مطالبی را می‌گوید در ابتدا به نفع خودش نیست.

در ادامه جلسه وکیل متهم دولتشاهی گفت: بخش اعظم ادله کیفرخواست بر پایه اظهارات متهمین نسبت به موکل بنده است اگر اظهارات متهمین را از ادله کیفرخواست نسبت به موکل جدا کنیم، تقریبا چیزی از کیفرخواست نمی‌ماند.

وی گفت: در اظهارات متهمین نسبت به موکل این سوال مطرح است که اگر اظهارات مزبور به عنوان شاهد اخذ شده، باید مشخص می‌شد و همچنین اگر این اظهارات نیز به عنوان مطلعین اخذ شده هم، باید تعیین می‌شد یعنی باید مشخص می‌شد که این اظهارات اخذ شده به عنوان شهادت است یا به عنوان مطلعین، اگر این اخذ اطلاعات از متهمین به عنوان شهادت بوده باید وفق قانون هیچ کدام از این متهمین طرفین دعوی نباشند.

وی گفت: موکل من در اظهارات شفاهی خود اعلام کرده که در اخذ تسهیلات ۹۰ میلیاردی برای شرکت‌های مطرح در پرونده، مداخله‌ای نداشته است وی از تیر ۹۴ تا خرداد ۹۵ به عنوان مسئول مالی شرکت‌های مطرح در پرونده فعالیت داشته بنابراین فعالیت‌های موکل من پس از اخذ ضمانت نامه‌های بانکی برای آن شرکت‌ها بوده است.

وکیل متهم دولتشاهی گفت: آقای نسترن تهرانی از تیر سال ۹۴ تا خرداد ماه ۹۵ با موکل من همکاری می‌کرده و موکل من گفته امور مالی شرکت‌ها را پس از اخذ ضمانت نامه‌ها بر اساس قواعد انجام داده است.

وی ادامه داد: همانطور که در کیفرخواست قید شده اقدام موکل معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور است. آنچه که به عنوان عنصر مادی جرم به موکل منتسب شده نقش آفرینی در فرآیند غیر قانونی ضمانت نامه‌ها است این درحالی است که موکل هرگونه اقدام در جهت و یا اخذ ضمانت نامه‌ها را انکار می‌کند.

قاضی مسعودی مقام پرسید: موکل شما چه قدر حقوق گرفته و از چه کسی گرفته؟ آیا حقوق شرکت‌ها را موکل شما می‌داده است؟

وکیل متهم دولتشاهی گفت: در قرار داد نوشته شده که مبلغ حق الزحمه ۲۵ میلیون تومان و به مدت ۸ ماه است.

قاضی مسعودی مقام گفت: چگونه متهم به زیر دست خود ماهی ۶ میلیون می‌داده که ۸ ماه آن می‌شود ۲۴ میلیون در اینجا فرق بین زیر دست و مدیر چیست و از چه کسی می‌گرفته است؟

وکیل متهم دولتشاهی گفت: طرف قرارداد شرکت پایدار کالای پاسارگاد است.

در ادامه جلسه نماینده دادستان با اشاره به شرکت‌ها گفت: سه شرکت گلگون تجارت، باران تجارت و لوله سازی دقیق زاگرس هر کدام ۳۰ میلیارد تسهیلات گرفته اند.

وی ادامه داد: آقای دولتشاهی و وکیل وی اعلام کردند که در اخذ این تسهیلات دولتشاهی نقشی نداشته است، اما ردیابی شرکت لوله سازی بیانگر این است که مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان از ۳۰ میلیارد تسهیلات دریافتی به حساب نادر دولتشاهی ساتنا شده است.

قهرمانی گفت: دولتشاهی در شرکت‌های بی بضاعت تسهیلاتی، ذی نفع بوده است پرویز نسترن تهرانی از نادر دولتشاهی دستور می‌گرفته و در تاریخ‌های متعدد از تسهیلات دریافتی، پول به حساب نسترن تهرانی واریز شده بنابراین نادر دولتشاهی در اخذ تسهیلات در سه شرکت مزبور مداخله داشته است.

نماینده دادستان گفت: مبلغ ۱۰ درصد واریزی ضمانت نامه‌ها برای شرکت‌های فنل کژال، الکتروکژال و جهانگستر پژواک را دولتشاهی به عنوان مسئول مالی این شرکت‌ها انجام داده است، همچنین دولتشاهی حساب بی بضاعت‌ها را برای دریافت ضمانت نامه‌ها صاف می‌کرد.

وی ادامه داد: چک‌های سفید امضا قبل از اخذ ضمانت نامه‌ها به شرکت‌های ذی نفع داده می‌شد که این چک‌های سفید امضا در اختیار دولتشاهی بوده علاوه بر این‌ها فاکتور‌های فروش گندم‌هایی که توسط مهدی پهلوان به فروش رفته است توسط دولتشاهی صادر شده است.

قهرمانی گفت: وکیل آقای دولتشاهی گفت که جز اظهارات متهمین چیزی در پرونده نیست که باید بگویم اظهارات موکل شما آقای دولتشاهی در دادگاه گویای همه چیز است.

وی ادامه داد: وی در مورد شرکت‌هایی که صلاحیت ندارند و مقررات بانکی در آن‌ها لحاظ نشده است، اقدامات مالی انجام داده‌اند بنابر این سوء نیت در این اقدامات مفروض است.

نماینده دادستان گفت: وکیل آقای دولتشاهی می‌گوید که افرادی به اظهارات آن‌ها استناد هستند شاهد هستند یا مطلع؟ واضح است که این افراد مطلع هستند و مطلعینی که اظهاراتشان مقرون به واقعیت باشد، این اظهارات قابل اخذ است و قید سوگند خوردن مخصوص مطلعینی است که برای استماع و استناد به اظهارات آنها، مانع وجود دارد.

وی گفت: آقای دولتشاهی مسئول مالی شرکت‌های تسهیلات گیرنده و ضمانت گیرنده بوده است وی بگوید که با چه کسی قرارداد داشته است؟ حسینیان اصلا نمی‌داند قرارداد و ضمانت نامه چیست، وی پول را از دولتشاهی گرفته و رفته است.

نماینده دادستان بیان کرد: وکیل آقای دولتشاهی گفت که دولتشاهی با فرزان راد ارتباط نداشته، اما دولتشاهی نایب رییس هیات مدیره شرکت بهروز است که این شرکت متعلق به فرزان راد بوده است.

وی گفت: وکیل متهم دولتشاهی می‌گوید که کیفرخواست بر اساس ظن نوشته شده است که باید گفت همه کیفرخواست‌ها مبتنی بر ظن اعتبار آور و عقلایی هستند.

قاضی مسعودی مقام گفت: آقای غندالی پذیرفته که پول دریافت کرده و پولی که دریافت کرده را باید برایش سند ارائه دهد موکل شما هیچ سندی به دادگاه ارائه نداده اسناد خارج از کشور را هم سفارت ایران باید تایید کند غندالی می‌گوید پول گرفته و اگر گرفته و مباح بوده و اسناد آن را ارائه دهد.

در ادامه نماینده دادستان گفت: غندالی معتقد است سهام شرکت دبی خود را به امامی فروخت، اما سهام فروخته شده ارزش چندانی نداشته و همچنین خانه دوبی که به خواهر امامی داده شده هم ارزش چندانی نداشته است.

قاضی مسعودی مقام گفت: تیم ما هر شب تا بامداد روی پرونده کار می‌کنند اگر از متهمان سندی دارند ارائه دهند.

نماینده دادستان گفت: ۴ سال است که درگیر پرونده‌ایم و مقرون به واقع بودن اظهارات را بررسی کرده ایم حیدرآبادی گفته است که غندالی دستور داده تا زاهدی را به بانک برگردانند در کجای دنیا بدون قرارداد پول کلانی را به شخصی می‌دهند. مگر می‌شود بدون قرارداد پول داد؟

در ادامه جلسه متهم محمد تقی روحی در جایگاه قرار گرفت و پس از تفهیم اتهام گفت: اتهامات را قبول ندارم، من از سال ۹۴ کارمند آقای دولتشاهی بودم.

متهم روحی گفت: در مورد شرکت‌های لوله سازی و باران تجارت، من کار ثبتی آن‌ها را انجام نداده ام در مورد شرکت پایدار کالای پاسارگاد هم باید بگویم که آقای قریشی یکسری اسامی به من ارائه کرد و من نسبت به تنظیم صورتجلسه اقدام کردم و این صورتجلسه‌هایی که من تنظیم کردم و مربوط به ثبت شرکت‌ها نبوده است.

وی گفت: آقای پرویز نسترن تهرانی گفته که من دفتر جدا داشتم، سوال من این است که آیا کسی با ۲ میلیون تومان می‌تواند دفتر اجاره کند؟

متهم روحی گفت: من به عنوان کارمند به بانک می‌رفتم و به من می‌گفتند که این مدارک را تحویل بانک دهم و در قبال آن مدارک بانک ضمانت نامه صادر می‌کرد من بدون قرارداد هیچ وقت به بانک مراجعه نکردم.

نماینده دادستان اظهار کرد: متهم روحی علی رغم اینکه وکالتی نداشته درامور ثبت شرکت‌ها دخالت داشته گاهی مدیران را قریشی به تهران می‌فرستاد و روحی سراغ آن‌ها می‌رفت و از آن‌ها امضا می‌گرفت، این مدیران از روند صدور ضمانت نامه‌ها اطلاع نداشتند لذا توسط روحی به بانک هدایت می‌شدند.


نماینده دادستان گفت: روحی مدیران بی بضاعت را به شعبه بانک می‌برد و امضا‌های آن‌ها را اخذ و خود را به نام مستعار معرفی می‌کرد در بانک وی را محمدی می‌شناختند و در بین مدیران شرکت‌ها خود را سروش معرفی می‌کرد.

قهرمانی گفت: مگر می‌شود شما ۱۱۰ میلیارد ضمانت نامه بگیرید و این ضمانت نامه‌ها را به خیابان ببرید تا از ضمانت گیر‌ها امضا بگیرید؟ این خود دال بر وجود سوء نیت است.

نماینده دادستان گفت: روحی و پدر وی کارمند فرزان راد بودند و در شرکت‌های بانک رفاه و شرکتی که متعلق به فرزان راد است، روحی عضو هیات مدیره است.

متهم روحی گفت: من کارمند یک مجموعه زیر نظر دولتشاهی بودم من هیچ گاه زیر حرفم نزدم.

قاضی مسعودی مقام گفت: سوال اینجاست که ضمانت نامه در بانک باید امضا شود یا در خیابان؟

متهم روحی گفت: من میر حسینی را قبل از ثبت شرکت‌ها ندیده بودم قریشی اطلاعات را برای من فرستاد و گفت صورتجلسه را تنظیم کن.

قاضی مسعودی مقام گفت: مگر می‌شود صورتجلسه در جایی تنظیم شود که اعضای هیئت مدیره نباشند؟ صداقت را رعایت کنید شما چگونه مدیرانی که حضور نداشتند را با یک کاغذ که آنرا هم با تاکسی می‌فرستادید تغییر می‌دادید؟ شما پذیرفتید که این اقدامات انجام شده است.

متهم روحی گفت: اینکه من یک صورتجلسه تنظیم می‌کنم دال بر ثبت شرکت نیست، می‌پذیرم که اشتباه کرده ام و دفاع نمی‌کنم.

قاضی مسعودی مقام گفت: ما بر اساس مستندات رای می‌دهیم.

متهم روحی گفت: در سال ۹۴ به استخدام دولتشاهی درآمدم و با دولتشاهی در دفتر کامرانیه آشنا شدم.

قاضی مسعودی مقام گفت: در آنجا چه می‌کردید؟

متهم گفت: کارمند بودم.

نماینده دادستان گفت: دفتر کامرانیه مال فرزان راد است.

متهم روحی گفت: بنده کارمند شمیرانی و فرزان راد بودم سال ۹۴ کارمند فرزان راد نبودم بلکه کارمند دولتشاهی بودم و ۲ میلیون درآمد داشتم.

سپس قاضی مسعودی مقام با اعلام ختم جلسه رسیدگی به پرونده گفت: ادامه دادرسی در روز ۲۶.۸.۹۹ ساعت ۸:۳۰ برگزار خواهد شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟