٢۵١ رای موافق به کلیات طرحی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق و منافع ملت ایران همراه با سر دادن شعارهایی علیه حکومت آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخ قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تمامی کشورهای همراه با نظام سلطه است و این پیام را به آنان میرساند که دوران بازی یکطرفه غرب با ایران به پایان رسیده است.
به گزارش «تابناک»؛ جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی بر خلاف برنامه هفتگی و جهت بررسی کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران تشکیل شد تا وکلای ملت با گذشت کمتر از یک هفته از ترور محسن فخریزاده، رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع پاسخ درخور شأنی به دولتهای تروریست پرور و حامیانشان دهند که با تصورات واهی خود، گمان میکنند در شرایط حساس فعلی و در آستانه برخی تغییرات در عرصه بینالمللی میتوانند اقدامات جنایتکارانهای در ایران انجام دهند و پاسخی نیز از جمهوری اسلامی دریافت نکنند.
در ابتدای بررسی کلیات طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران، ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در توضیح گزارش این کمیسیون گفت: «هدف این طرح باز شدن قفلهای زده شده بر صنعت هستهای کشور و مقابله با تحریمهای کشورهای عزبی است. باید اعمال تحریم هزینهمند شده و به نحوی پیش رود که تخریب امنیت مردم و به شهادت رساندن دانشمندان هستهای و مقام سیاسی کشور با هزینه همراه باشد.»
نمایندگان موافق و مخالف هم به اتفاق با کلیت این طرح موافقت کردند، منتها نظر مخالفان این بود که این طرح پاسخ درخور به اقدام دشمن و بدعهدی اروپاییها نمیدهد و به همین دلیل، باید قاطعانه و محکم ایستاد و بدون وقفه از پروتکل الحاقی خارج شد. اعتقاد مخالفان این بود که با توجه به تجربه برجام، دادن فرصت به اروپاییها برای انجام تعهداتشان کاری اشتباه است و باید با سرعت برنامه هستهای را پیش برد. موافقان کلیات این طرح نیز تلویحا این نظرات را تایید کردند.
در پاسخ به صحبتهای نمایندگان، مجتبی ذوالنور رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این طور توضیح داد که «طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها مشت محکمی بر دهان دشمنان است، امروز از مجلس فریاد وحدت و اقتدار بلند میشود که لرزه بر تن دشمن میاندازد. دشمن دیده ما همه تعهداتمان را انجام دادیم پس هر غلطی که میخواهد میکند و بنابراین، اگر عکس العمل درخور نبیند جسارتش بیشتر میشود. اگر شما در دیگ را باز کردید مطمئن باشید، گربه مقابل مان حیا ندارد. آنها زبان زور، تقابل و مقابله به مثل را میفهمند. نباید در ما سستی و تزلزل ایجاد شود. اگر ما پیام اقتدار داشته باشیم، خیلی بهتر از این است که به اصل موضوع تشکیک شبهه و تزلزل وارد کنیم تا خدای نکرده سستی در این مساله ایجاد شود.» او این را هم گفت که افزایش غنی سازی از ۳.۶۷ به ۴.۲ درصد، باعث تجدید نظر دشمن در مقابل اعمال تحریمها نشده و دردش نمیآید.
اما بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی این توضیح را به نمایندگان داد که «اجرای پروتکل الحاقی هیچ مشکلی در روند برنامه غنی سازی ایجاد نمیکند و در مقابل عدم اجرای آن باعث تردید و ابهام نسبت به برنامه هستهای ایران میشود»؛ او این را هم گفت که «در این شرایط سخت فعلی حفظ و تقویت انسجام ملی از همه چیز مهمتر است، چون دشمن از همه امکانات از جمله فشار اقتصادی و سیاستهای شیطانی علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده میکند؛ لذا تزریق ناامیدی در جهت منافع کشور نبوده و ناامیدکردن مردم سبب میشود تا در زمین دشمن بازی کنیم.»
در نهایت کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها با رای بالای ۲۵۱ نماینده مجلس به تصویب رسید و نمایندگان شعار «اللهاکبر»، «مرگ بر اسرائیل»، «مرگ بر آمریکا»، «خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست»، «حسین حسین شعار ماست، شهادت افتخار ماست» و «ای رهبر آزاده، آمادهایم آماده» سر دادند. محمد باقر قالیباف رئیس مجلس نیز در واکنش به این مصوبه تاکید کرد: «مجلس با تصویب کلیات این طرح این پیغام را به دشمنان داد که بازی یک طرفه به پایان رسیده است.»
بعد از آن نمایندگان مجلس بلافاصله وارد بررسی ۹ ماده طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها شده و تا ماده ۵ آن را تصویب کردند. به موجب مصوبات پارلمان سازمان انرژی اتمی، مکلف به تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد و ذخیره سالانه حداقل ۱۲۰ کیلوگرم آن در داخل کشور شد و باید ظرفیت غنی سازی و تولید اورانیوم غنی سازی شده را به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد.
همچنین سازمان انرژی اتمی مکلف شد حداکثر ظرف مدت ۳ ماه پس از تصویب این قانون عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای موردنیاز، با حداقل ۱۰۰۰ دستگاه ماشینهای نسل دوم پیشرفته IR۲M را آغاز کند و همچنین در همین بازه زمانی، عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشینهای نسل ششم IR۶ را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را ظرف مدت یک سال پس از تصویب این قانون به هزار دستگاه ماشین توسعه بدهد؛ سازمان انرژی اتمی ایران مکلف شد برای انتخاب و تعیین مکان نصب و استقرار ماشینهای ذکرشده، استانداردهای سازمان پدافند غیرعامل را اخذ و اجرا کرده و نسبت به بهره برداری از کارخانه تولید اورانیوم فلزی در اصفهان ظرف پنج ماه از تصویب این قانون اقدام کند.
نمایندگان در بررسی ماده ۶ این طرح درباره شروط توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی با پیشنهادی موافقت کردند که در آن فرصت یک ماهه به دولت برای انجام این کار میدهد؛ البته ادامه بررسی این ماده به جلسه نوبت عصر موکول شد.
طبق ماده ۶ دولت موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد طرف توافق هستهای در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآوردههای نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش یک ماه پس از تصویب این قانون، اجرای داوطلبانه سند پروتکل الحاقی را متوقف کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.