کلاهبرداری صدها میلیونی خیر قلابی در فضای مجازی

دادستان قم گفت: فردی که خود را خانم مهندس اندونزیایی تبار معرفی می کرده با پوشش فعالیت درقالب امور خیریه مبالغی از ۳۰ میلیون تا ۱۲۰ میلیون تومان از افراد مختلف کلاهبرداری کرده است.
کد خبر: ۱۰۱۹۰۲۵
|
۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵ 04 December 2020
|
5643 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر از روابط عمومی دادستانی قم، حجت الاسلام حسن غریب با اشاره به سو استفاده افراد سودجو از اعتماد بی‌جا و ناآگاهی مردم گفت: با شکایات و گزارش‌های متعدد مشخص شد یکی از کلاهبرداران که خود را یک خانم مهندس اندونزی تبار معرفی می‌کند، طعمه‌های خود را در فضای مجازی شناسایی و با ارسال پیام از یک شماره موبایل خارج از کشور، مدعی می‌شود که ساکن انگلیس و به دلیل سرطان در بیمارستانی بستری است و روزهای آخر عمر خود را می‌گذراند.

دادستان عمومی و انقلاب قم افزود: این کلاهبردار با ارسال عکس خود در شرکت مهندسی کشور متبوع، عکس‌های بیمارستان، مراحل درمان و نسخه‌های خود، بیان می‌دارد که مخارج زیادی را برای درمان خود و همسرش هزینه کرده است و در این روزهای پایانی عمر خود، می‌خواهد سرمایه خود را صرف امور خیریه کند و ادامه درمان را متوقف سازد.

وی با اشاره به پیام‌های متعدد این کلاهبردار به طعمه‌های خود در قالب بیان احساسات و عواطف انسانی، افزود: این خیر قلابی در فریب افراد مدعی می‌شود که بسته‌ای پول به مبلغ یک تا دو میلیون دلار را برای آن‌ها با استفاده از دیپلمات‌های سازمان ملل و یا وکلای بین‌المللی به صورت هوایی به ایران و محل سکونت افراد ارسال می‌کند تا این پول را صرف امور خیریه در کشور خودشان کنند و حدود ۳۰ درصد از این پول را نیز برای توسعه کسب و کار خود بردارند.

این مقام قضائی گفت: این کلاهبردار در ابتدا اطلاعات فرد مورد نظر را اعم از نام، شماره تلفن، آدرس، شغل، ایمیل، عکس و شماره گذرنامه، کارت شناسایی و دیگر موارد را دریافت می‌کند و پس از مدتی تصویر چمدان مجازی و صندوقچه رمزدار حاوی دلارها، بلیت هواپیما و عکس رسید پستی که نام گیرنده بر آن چاپ شده را برای قربانی فریب خود ارسال می‌کند.

وی ادامه داد: کلاهبرداران در آخر مدعی می‌شوند که برای تسویه گمرک و ترخیص بار نیاز به پرداخت پول ایرانی است و برای این پرداخت شماره حساب ایرانی اعلام می‌کنند.

غریب با بیان اینکه متأسفانه افراد متعددی در استان قم مبالغی از ۳۰ میلیون تومان تا ۱۲۰ میلیون تومان را به حساب‌های متعدد این کلاهبرداران برای ترخیص بار جعلی انتقال داده‌اند، تصریح کرد: گرچه شماره حساب‌های مربوط به این پرونده‌ها مسدود شده است، ولی متأسفانه در اغلب این موارد شماره حساب‌ها مربوط به شخص کلاهبردار نیست و مورد سو استفاده این افراد قرار گرفته است و این مبالغ در قالب پولشویی، اغلب با خرید طلا از حساب متهم خارج می‌شود.

وی به امکان سوءاستفاده این شیادان از مدارک هویتی قربانیان این کلاهبرداری اشاره کرد و گفت: کاربران از اعتماد به افراد ناشناس و هویت‌های جعلی در فضای مجازی و بالاخص ارسال پول و مدارک هویتی به آن‌ها جداً پرهیز کنند تا فرصت‌های ارتکاب جرم را از چنگ مجرمان و افراد سودجو بگیرند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
من میشناسم از طریق خیریه اینستا میلیاردر شد، اطلاع دادم به دادستانی، گفتند باید شاکی خصوصی داشته باشه تا پیگیری بشه.
الانم در حال واردات لوازم خودرو هستند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟