هوشنگ نصیرزاده درباره دلیل برکناری علیرضا منصوریان از سرمربیگری تراکتور پس از هفته پنجم لیگ برتر اظهار داشت: بارها گفته ایم باید حرمت منصوریان که از مربیان خوب و اخلاقمدار کشورمان بوده و کار کردن با وی برای ما راحت بود، حفظ شود زیرا واقعا مربی خیلی خوبی است و رزومه خوبی هم دارد.
به گزارش تابناک ورزشی، معاون باشگاه تراکتور افزود: هیات مدیره باشگاه احساس کرد نتایج کسب شده مطلوب نیست. به همین دلیل خواستند به منصوریان بگوییم در صورت امکان با کادر دیگری کار را ادامه بدهد. معمولا در بحث های دیگر هم هیات مدیره تصمیم گیرنده است و آن را به مدیریت ابلاغ می کند. من مدیرعامل نیستم و ارتباطم با این مربی حتی قبل از حضور در تراکتور خوب بود.
معاون ورزشی باشگاه تراکتور اضافه کرد: توجیه هیات مدیره این بود احتمال دارد در ادامه فصل با منصوریان نتایج مطلوب را کسب نکنیم اما این مربی اعتقاد داشت با توجه به نزدیکی تمام تیم ها به هم از لحاظ فاصله جدولی، در صورت برد در دو بازی خانگی مان به رتبه های بالاتر صعود می کنیم. این موضوع را به هیات مدیره منتقل کردم اما تصمیمشان قطع رابطه کاری بود. با وی صحبت مقدماتی را انجام دادم و گفتم در صورت امکان جای خود را به مربی دیگری بدهد.
نصیرزاده درباره وضعیت قراردادی منصوریان با تراکتور گفت: روی این موضوع صحبت نکرده ایم. با توجه به اینکه تیممان یکشنبه بازی دارد، از طریق دوستان به وی پیام دادم دوشنبه به تبریز بیاید و با هم تفاهم کنیم تا در صورت امکان حق الزحمه منصوریان و کادرفنی باشخصیتش را برای این فصل بدهیم. محمد خرمگاه، علی مهاجر و عباس چمنیان برای تیم زحمت کشیده و نباید حقشان ضایع شود.
وی درباره اینکه مسعود شجاعی تا چه زمانی به عنوان سرمربی موقت تراکتور فعالیت می کند، توضیح داد: شجاعی کاپیتان تیم ملی است و برای بازی کردن به وی نیاز داریم. وجودش درون زمین برای تیم ارزشمند است و به همین دلیل خودش الان به مربیگری علاقه مند نیست. شجاعی به صورت موقت تا زمان تعیین تکلیف سرمربی اصلی و احتمالا برای یک تا دو بازی سرمربی تیم است. هیات مدیره هم با برخی گزینه ها مشغول مذاکره است.
معاون ورزشی تراکتور درباره مطرح شدن نام الکساندر نوری به عنوان یکی از گزینه های سرمربیگری اظهار داشت: علاقه مندان برخی مواقع اسامی مانند تونی اولیویرا و ارطغرل ساعلام را مطرح می کنند و توجهی ندارند حضور مربی خارجی در تیم های ایرانی ممنوع است. برای اضافه شدن یک نفر به مجموعه برخی عزیزان تصمیم گیرنده هستند اما مباحث زیادی درباره مربیان بیرون مانده مانند عبدالله ویسی، هومن افاضلی، وحید هاشمیان و فرهاد مجیدی مطرح شد. از مربیان خارج از کشور هم نام افشین قطبی و محمد تقوی را مطرح و در فضای مجازی شایعه می کردند اما گفتیم باید صبر کنید تا ببینیم چه اتفاقی می افتد.
نصیرزاده درباره اینکه نیمکت تراکتور خواستگاران زیادی دارد، گفت: ۱۴۰۰ مربی در ایران است اما فقط ۱۶ تیم لیگ برتر و ۱۸ تیم دسته اولی داریم. به همین دلیل خواستگار برای نیمکت ما زیاد است. البته باید بگویم هر سه کاپیتان تیم ملی در تراکتور هستند و مربی ای می خواهیم که ظرفیت کار کردن با آنها را داشته باشد. برای اینکه اطاعت پذیری مربی از بازیکن باید وی از بازیکنان بزرگ تر باشد. به همین دلیل انتخاب سرمربی تا حدودی سخت است. من اسم نوری را نشنیده ام اما دیده ام در فضای مجازی نامش مطرح شده است.
وی درباره اینکه آیا قرارداد این سه کاپیتان تیم ملی دلاری یا ارزی است، پاسخ داد: قرارداد موجود در سازمان لیگ ریالی است و به هر سه نفر ریالی پول می دهیم.
معاون تراکتور درباره اینکه شنیده می شود محمدرضا زنوزی به عنوان مالک از عملکرد فنی این تیم با هدایت علیرضا منصوریان راضی نبوده است، گفت: نمی توانم نیت خوانی کنم و بگویم چه در ذهن زنوزی است. قطعا از دوستان مشاوره فنی می گیرد اما در حوزه فنی متخصص نیستم که آیا تیم خوب بازی می کند؟ دوستان می گفتند تیم های منصوریان از هفته پنجم به بعد راه می افتد و ارتباط این مربی با بچه ها هم خیلی خوب و صمیمانه بود اما به هر صورت وقتی تصمیم گیرندگان باشگاه تصمیمی بگیرند آن را ابلاغ می کنند.
نصیرزاده درباره آخرین وضعیت پرونده های حقوقی تراکتور توضیح داد: طلبکاران خارجی مانند استوکس شکایتی کرده اند. متاسفانه اتاق حل اختلاف فیفا تحت تاثیر اتحادیه بازیکنان حرفه ای جهان است و تمام آرا را به آنها می دهد. تمام پرونده هایی که تراکتور محکوم شده را به دادگاه CAS ارجاع داده و قرار است آنجا مجدد بررسی شود. در این دادگاه هم قوانین مدنی سوئیس بیشتر حاکم است و به همین دلیل احتمال کاهش مبالغ احکام طلبکاران خارجی زیاد است.
وی درباره تعداد پرونده های خارجی تراکتور گفت: به صورت دقیق آمار ندارم اما رای کوین فورچونه به تازگی صادر شده و به دلیل اینکه مبلغ حق انتقال به باشگاه قبلی این بازیکن هم باید داده می شد پول وی زیاد می شود. برخی از این بازیکنان تسویه کرده اند اما نفراتی مثل اروین مانده است. ضمن اینکه مهم ترین پرونده هم مربوط به کوین کنستانت است که در زمان انعقاد قراردادش اشتباه بزرگی شده است.
معاون ورزشی تراکتور ادامه داد: فکر می کنم با توجه به مشکل قلبی کنستانت عقد قرارداد با وی اشتباهی بود که خود باشگاه انجام داد. این بازیکن به راحتی و بدون اینکه برای تیم بازی کرده باشد، برای کل قراردادش تراکتور را محکوم کرد. البته در دادگاه CAS برای این پرونده داور تعیین شده و یک وکیل پرتغالی هم از ما در این دادگاه دفاع می کند. امیدوارم اتفاق خوبی بیفتد تا حق باشگاه خصوصی ضایع نشود.
نصیرزاده درباره اینکه با توجه به بی تابی باشگاه تراکتور و بی رحمی این باشگاه برای کسب نتیجه آیا احتمال دارد مربی بعدی تا پایان فصل در این تیم فعالیت کند یا این مربی هم قربانی می شود، گفت: مسابقات لیگ برتر بیشتر از ۳۰ بازی نیست و به همین تعداد برای کار کردن فرصت وجود دارد. در برخی باشگاه ها فشار افکار عمومی سبب تصمیم گیری می شود. تیمی که هوادار ندارد تا حدودی راحت تر است اما باشگاه پرهوادار نگرانی اش قرار گرفتن در رتبه های پایین جدول است. در طول این سال ها بارها ثابت شده یک امتیاز می تواند تیم ها را جا به جا کند. پس از تغییر جان توشاک، محمد تقوی نتایج خوبی در تراکتور گرفت.
وی در گفت و گو با رادیو ایران افزود: به همین دلیل همیشه تغییرات بد نیست. مربی ای مانند تقوی در اولین تجربه سرمربیگری اش جانشین توشاک بزرگ می شود و نتایج بهتری کسب می کند. جزو تصمیم گیرندگان نیستم که نتیجه تغییرات را بدانم اما امیدوارم انتخاب خوبی صورت بگیرد. باید حرمت اهالی فوتبال را هم حفظ کنیم.
معاون ورزشی باشگاه تراکتور درباره اینکه آیا عقد قرارداد تیم های ایرانی با بازیکن تحت قرارداد باشگاهی دیگر عجیب نیست، توضیح داد: استقلال و باشگاه های دیگر هم این کار را انجام داده اند. مربیان مثل محمود فکری از قانون نقل و انتقالات تبعیت نمی کنند. درباره تصمیمی که کمیته وضعیت نسبت به پرونده سعید واسعی گرفت درخواست کردیم پرونده به کمیته استیناف برود اما در دنیا وقتی از کشوری به کشور دیگر می روید برای دریافت TMS دو برگه می خواهند.
نصیرزاده خاطرنشان کرد: ابتدا برگه ای که ثابت می کند هیچ باشگاهی مالک بازیکن نیست و آن را بازیکن امضاء می کند و برگه دیگر با امضای مالک باشگاه مبنی بر عدم مالکیت بر بازیکن است. متاسفانه در ایران این برگه ها نیست و در اصطلاح غلط عامیانه می گوییم رضایت نامه. به تازگی هم شیطنت هایی صورت می گیرد و تمام بندهای قرارداد را تایپ می کنند به جز مبلغ، مدت و شرط که با خودکار نوشته می شود. با توجه به اینکه تعداد صفحات هم زیاد است یک صفحه را پر کرده و سایر صفحات را از روی همان یک صفحه پر می کنند. در ادامه هم می گویند جعل یا الحاق صورت گرفته است.
وی ادامه داد: این مسائل مشکلاتی را به وجود آورد و سازمان لیگ تاکید کرد از امسال تمام قراردادها تایپ شود. اگر فرصتی پیش بیاید تا بتوانیم بخش قانونگذاری فدراسیون آینده را دست مان بگیریم می توانیم کل این قراردادها را عوض کنیم. بحثی به نام قرارداد داخلی نداریم و اگر قرارداد روی یک کاغذ پاره یا دستمال کاغذی هم نوشته شود، اعتبار دارد.
معاون ورزشی باشگاه تراکتور افزود: برخی مواقع داخل باشگاه چیزی را می نویسند و فکر می کنند این قرارداد داخلی است اما هر چه بنویسند اعتبار دارد. با به روز شدن این رویه ها چنین مشکلاتی را نخواهیم داشت.
نصیرزاده درباره اینکه در صورت فعالیت در فدراسیون آینده همکاری اش با باشگاه تراکتور را قطع می کند، گفت: در دنیای حرفه ای هر فردی دارای قابلیت کار کردن باشد به باشگاه می رود و هرکسی توانایی کمتری داشته باشد به فدراسیون ها می رود. به همین دلیل افراد مجرب در باشگاه های حرفه ای کار می کنند. افرادی که کار ستادی کرده و پشت میز می نشینند به فدراسیون ها می روند. شاید جذابیت فدراسیون فوتبال برای برخی خیلی خوب باشد زیرا قدرت آن به کل کشور تسری دارد اما در باشگاه که متعلق به منطقه یا یک شهر است رقابت وجود دارد و فعالیت در آنها استرس دارد.
وی درباره احتمال ثبت نام خود برای عضویت در هیات رییسه فدراسیون فوتبال توضیح داد: اگر صلاحیتم را تایید کنند در بحث کارشناسی ثبت نام می کنم. بازنشسته مطلق هم نیستم زیرا تمام وقت خود را در فدراسیون نمی گذرانم. هیات رئیسه فدراسیون هم در طول سال بیشتر از ۹ جلسه برگزار نمی کند.
معاون باشگاه تراکتور درباره میزان صحت مذاکرات مدیران این باشگاه با مهدی تارتار عنوان کرد: این اتفاق ممکن است در مقطعی افتاده باشد اما تارتار با پیکان قرارداد دارد و به همین دلیل مذاکرات متوقف شد. در جریان جزییات نیستم زیرا خودم در آن زمان در تراکتور نبودم. نمی توان برخی مسائل را گفت اما با توجه به اینکه وی مربی خیلی خوبی است و نتایج خوبی هم با تیم فعلی اش کسب کرده چند باشگاه در جنوب غرب کشور دنبالش بودند. خودم هم به تارتار علاقه مند هستم اما با توجه به اینکه با مجموعه پیکان دوستی خیلی خوبی داریم می خواهیم وی در این تیم بماند. در این مجموعه افراد بادانشی هستند. باید بگویم هیچ یک از پنج گزینه هیات مدیره تراکتور شاغل نیستند.
نصیرزاده درباره اینکه آیا اخراج وحید بیاتلو از ماشین سازی هم ارتباطی به مجموعه تراکتور داشته است، گفت: به هیچ وجه این مسائل هم با هم ارتباطی ندارد.
وی درباره اینکه شنیده می شود اگر بحث ممنوعیت جذب مربی خارجی مطرح نبود، اکنون زنوزی برای سرمربیگری تراکتور به کارلوس کی روش پیشنهاد می داد، اظهار داشت: باید موضوع صحبت زنوزی با کی روش را افشا کنم. در همین مقطع هم این پیشنهاد صورت گرفت زیرا زنوزی با این مربی دوستی خیلی خوبی دارد. قبل از این هم بخشی از مطالبات کی روش از فدراسیون را زنوزی پرداخت کرده بود که نمی دانم آیا فدراسیون این پول را برگرداند؟ مالک باشگاه درباره اینکه آیا می توانیم مربی خارجی بیاوریم با من صحبت کرد که گفتم نمی توان بازیکن یا مربی خارجی جذب کرد.
معاون ورزشی باشگاه تراکتور افزود: زنوزی گفت در این قانون نوشته نشده نمی توان مدیر فنی خارجی جذب کرد که پاسخ دادم این موضوع تغییر شکل پیدا می کند و خود به خود مدیرفنی هم را شامل می شود. به همین دلیل امکان صدور کارت شرکت در مسابقات برای کی روش وجود نخواهد داشت اما این موضوع مسکوت ماند. شاید زنوزی از افشای موضوع رضایت نداشته باشد اما صحبت مختصری بین طرفین انجام شد و مشاوره ای هم گرفته شد.
نصیرزاده افزود : مردم ایران خیلی کی روش را دوست دارند و شاید به همین دلیل از نظر ما آن اقدام های فرا رفتاری را انجام می داد. خودش دوست دارد به ایران بازگردد. به هر صورت فرد دوست داشتنی است و ارتباط خوبی هم با زنوزی دارد. اگر این ممنوعیت ها نبود شاید امکان همکاری وجود داشت اما برای جلوگیری از زیان بیشتر تیم ها جلوی حضور مربی و بازیکن خارجی جدید گرفته شد.
وی درباره اینکه باشگاه تراکتور هم می تواند مانند فدراسیون کلمبیا سالانه ۳ میلیون دلار به این مربی بپردازد، گفت: به هر صورت وقتی صحبتی با چنین فردی می شود از مبلغ وی هم آگاهی دارید اما در حال حاضر موضوع بازگشتش منتفی است. به هر صورت صحبتی مطرح شد زیرا سازمان لیگ و هیات رییسه فدراسیون فوتبال چنین ممنوعیتی را در نظر گرفت.