تشکیل کمیته فنی برای حل مشکلات تالاب میانکاله

کد خبر: ۱۰۲۱۴۶۷
|
۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۴ 15 December 2020
|
9516 بازدید

مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست بیان کرد: یک کمیته فنی متشکل از صاحب‌نظران و فرمانداران شهرستان‌های مجاور پناهگاه حیات‌وحش و ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله در گلستان و مازندران تشکیل شده است.

به گزارش میزان، مسعود باقرزاده‌کریمی مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست در خصوص ضرورت تشکیل کمیته فنی و متخصص برای خلیج گرگان و تالاب میانکاله، گفت: اقدامات پیگیری و اجرایی در خصوص میانکاله و خلیج گرگان در ستاد تالاب‌ها تصویب شد که مواردی را بررسی و رفع مشکل کند که به قسمت مجاری خلیج گرگان و دریا تاکید شده است که با تشکیل یک گروه متخصص در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی مشکلات برای مطالعات لازم و نحوه اجرای طرح‌ها در این منطقه را انجام دهد.

وی اظهار کرد: بحث بسیاری در مورد خلیج گرگان و میانکاله مطرح شده است که برخی معتقدند که لایروبی انجام شود و برخی معتقدند که لایروبی صورت نگیرد ستاد تالاب‌ها فضای مطالعات پژوهشگاه را کاملا باز گذاشت تا بررسی‌های لازم را انجام دهند و نظرات متخصصین را در این خصوص شنیده شود؛ و ستاد تالاب‌ها به پژوهشگاه فرصت داد تا مطالعات و بررسی‌های خود را انجام دهد و به یک نتیجه قابل قبولی برای رفع مشکل میانکاله و خلیج گرگان برسند.

باقرزاده‌کریمی توضیح داد: خلیج گرگان با خطر خشکیدن و زیست محیطی مواجه است و به همین دلیل دستگاه‌های ذیربط موظف به اختصاص بودجه و اقدامات اجرایی فوری برای نجات این پهنه آبی کرد.

وی تاکید کرد: یک کمیته فنی متشکل از صاحب‌نظران و فرمانداران شهرستان‌های مجاور پناهگاه حیات‌وحش و ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله در گلستان و مازندران که عضو این کمیته هستند به منظور جلوگیری از تغییر کاربری، خشک شدن آب تالاب و ریختن فاظلاب‌های شهری به این تالاب تشکیل شده است.

مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست عنوان کرد: پناهگاه حیات‌وحش و ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله در جنوب دریاچه خزر و در محدوده جغرافیایی استان‌های گلستان و مازندران واقع شده است، تالاب بین‌المللی میانکاله دارای ۴۰ هزار هکتار مساحت آبی است که از دهستان میانکاله در شهرستان بهشهر تا آشوراده در استان گلستان گسترده است.

باقرزاده‌کریمی در خصوص مشارکت استان‌های گلستان و مازندران درباره تالاب میانکاله عنوان کرد: از سویی استان گلستان با پژوهشگاه قرارداد لازم را در خصوص خلیج گرگان و میانکاله بسته‌است و پژوهشگاه مطالعات مربوط به اقیانوس شناسی را در این خصوص شروع کرد و، چون مطالعات از سال‌های قبل آغاز شده بود سریع‌تر به نتیجه مطلوب رسید.

باقرزاده‌کریمی توضیح داد: پایش‌های میدانی انجام شد مدل‌هایی را برای رفع مشکلات این منطقه طراحی کردند گزارش نهایی که پژوهشگاه‌ها برای ستاد فرستادن با راهکار‌های لازم در جلسه چهارم ستاد طرح، بررسی و مصوب خواهد شد که این اقدامات در قالب بند‌هایی که مهمترین بخش مطالعات بود طراحی شده‌است.

مدیر دفتر اکوسیستم‌های تالابی سازمان محیط زیست اظهار کرد: این بند‌های طراحی شده نیاز به مطالعه گسترده داشتند یکی از موارد آن که مربوط به اقدامات تخصصی و اجرایی درخصوص خلیج گرگان و میانکاله بود به مطالعه دقیق و بررسی بیشتری نیاز داشت بررسی‌هایی در این خصوص در حال برنامه‌ریزی برای اجرا است در جلسه چهارم این اقدامات بررسی خواهد شد و با رسیدن به نتیجه کلی در خصوص تالاب میانکاله و خلیج گرگان، مرحله اجرایی در دستور کار خواهدبود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟